Büyükşehir Ve Tübitak Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

16 Kasım 2021 Salı 15:39
Büyükşehir Ve Tübitak Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal arasında Pazarkapı’da hayata geçirilecek ‘Özdemir Bayraktar Planetaryum ve Bilim Merkezi’ için iş birliği protokolü imzalandı.
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehirde bir ilk olarak hayata geçireceği ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Trabzonlu iş insanı Özdemir Bayraktar’ın adını yaşatacağı Planetaryum ve Bilim Merkezi Projesi için TÜBİTAK’tan da destek alacak. Bu doğrultuda Ankara’da ‘Bilim Merkezi Kurulması Destek Programı’ protokol imza töreni düzenlendi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal arasında imzalanan protokol kapsamında, TÜBİTAK bilim merkezinde oluşturulacak sergi alanlarının tefrişatının teminini sağlayacak.
 
PLANETARYUM VE BİLİM MERKEZİ’Nİ ŞEHRİMİZE KAZANDIRACAĞIZ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, “Trabzon’a bir ilk olarak kazandıracağımız Planetaryum ve Bilim Merkezi projemiz için TÜBİTAK Başkanımızla iş birliği protokolü imzaladık. Yaklaşık 16 milyon liraya mal olacak projemizin kazı çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Projemizin içerisinde bir adet gezegenevi (Planetaryum) var. Yine tasarım ve beceri atölyeleri ile çocuklarımızın,  gençlerimizin tasarımlarını yapabilecekleri, beceri kazanabilecekleri 3 adet atölye olacak. Ayrıca maker atölyeleri, robotik ve kodlama atölyeleri, keşif atölyeleri, sanal küre, sanal tur merkezi, güneş saati, 3 boyutlu hatıra resim köşesi, kafe ve fuaye alanlarından müteşekkil tam anlamıyla bir Planetaryum ve Bilim Merkezi’ni şehrimize kazandıracağız. İmzaladığımız protokol kapsamında, TÜBİTAK bilim merkezinde oluşturulacak sergi alanlarının tefrişatının teminini sağlayacak. Trabzonlu çocuklarımız ve gençlerimizin yararlanması noktasında çok önem verdiğimiz projemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
BAKAN VARANK’A TEŞEKKÜR ETTİ
Planetaryum ve Bilim Merkezi’ne geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden, milli ve yerli savunma sanayinin mimarı olan Özdemir Bayraktar’ın ismini verecek olmaktan da memnuniyet duyduklarını dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız geçtiğimiz haftalarda şehrimize teşrif ettiğinde Planetaryum ve Bilim Merkezi’ne merhum Özdemir Bayraktar’ın adının verileceğini resmen açıklamıştı. Bu karardan bizler de büyük memnuniyet duyduk. Sayın Özdemir Bayraktar’a bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Yine Özdemir Bayraktar Planetaryum ve Bilim Merkezi projesinde bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanımız başta olmak üzere, TÜBİTAK Başkanımıza ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 16.11.2021 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.