Büyükşehirden market ve dolmuş denetimi

İçişleri Bakanlığı koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında ek genelge yayımladı. 81 ilin Valiliklerine gönderilen genelgeyle marketlerin çalışma saati ve alışveriş yapan müşteri sayısı düzenlendi. Ayrıca tüm şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçları, geçici bir süreliğine araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50’si oranında yolcu kabul edecek.

26 Mart 2020 Perşembe 10:24
Büyükşehirden market ve dolmuş denetimi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, İçişleri Bakanlığı genelgesi sonrası hemen denetimlere başladı. Ulaşım Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler dolmuş duraklarına giderek yolcuları ve şoförleri hem genelge ile ilgili bilgilendirdi hem de uyarılarda bulundu.   

Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri ise şehir genelindeki marketlerde yaptıkları denetimlerde, yetkilileri ve çalışanları almaları gereken tedbirlerle ilgili bilgilendirdi. Ekipler ayrıca müşterilerden sosyal mesafeye dikkat etmelerini istedi. 

DENETİMLERİMİZ SÜRECEK 
Trabzon Büyükşehir Belediyesinden konu ile ilgili yapılan açıklamada  “Hükümetimiz koronavirüs salgını ile mücadele noktasında en üst düzeyde tedbirler almaktadır. İçişleri Bakanlığımızın bu kapsamda yayımladığı ek genelge ile marketler ve dolmuşlarla ilgili bazı düzenlemelere gidildi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz de alınan bu tedbirlerin uygulanması noktasında denetimlerini sıklaştırdı. Lütfen geçtiğimiz ciddi sürecin farkında olalım ve uyarıları dikkate alalım. Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızın bu süreçten etkinlenmemesi için çalışmalarımızı ve denetimlerimizi hız kesmeden sürdüreceğiz”  ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.