Büyükşehir’den Vektörle Mücadele Eğitimi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi arasında bir süre önce imzalanan Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi Protokolü kapsamında uygulayıcı personele online eğitim verildi.

22 Mayıs 2021 Cumartesi 11:41
Büyükşehir’den Vektörle Mücadele Eğitimi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, hizmet içi eğitim çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda  vektörle (hastalık etkeni taşıyan canlılar) mücadelede daha etkin ve bilimsel uygulamaların yapılıp güncelin öğrenilmesi, halk sağlığı ve çevre sağlığının daha iyi korunması amacıyla biyosidal ürün ve vektörle mücadele uygulamaları konusunda teknik ve uygulayıcı personel bilgilendirildi.  
 
ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Sebahattin Yazıcı, eğitimin açılışında yaptığı konuşmada “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’nun riyasetinde eğitim ve iş birliği çalışmalarına önem vermekteyiz. Hizmet içi eğitimlerle kurumsal kapasitemizin güçlendirilmesi ve sürekli eğitimle personelimizin günceli öğrenmesi sağlanmaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak halk sağlığını korumak adına kış aylarında yürüttüğümüz yoğun vektörle mücadele çalışmalarına yaz mevsiminde de hız kesmeden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 

UYGULAYICILAR GÜNCEL BİLGİLERLE DONATILMALI
Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan ise konuşmasında kullanılan ilaçlarda halk sağlığı ve çevre sağlığının önemine işaret ederek, sürekli eğitim ile saha uygulayıcılarının güncel bilgilerle donatılmasının önemine vurgu yaptı.
 
KATILIM BELGESİ VERİLDİ
Büyükşehir Belediyesinin uygulayıcı personeline Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Filazi tarafından eğitim verildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Vektörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğünden 1 müdür, 5 teknik personel, 5 veteriner hekim, 35 uygulayıcı personelin katıldığı eğitim sonunda katılım belgesi verildi.

Son Güncelleme: 22.05.2021 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.