Büyükşehir’e Sağlıklı Çevre Ödülü

Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’na katılan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon İklim Değişikliği ile Mücadele Ediyor Projesi kapsamında ‘Sağlıklı Çevre’ ödülüne layık görüldü.

17 Eylül 2020 Perşembe 13:08
Büyükşehir’e Sağlıklı Çevre Ödülü

Sağlıklı Kentler Birliği tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen, 35 üye belediyenin 102 proje ile başvurduğu Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu. Sosyal Sorumluluk, Sağlıklı Şehir Planlaması, Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Çevre kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmada, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ‘Sağlıklı Çevre’ ödülünü kazandı.  
 
KATEGORİ ÖDÜLÜ ALAN TEK PROJE
Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yarışmanın detayları ile ilgili yapılan açıklamada “Büyükşehir Belediyesi olarak tüm çalışmalarımızda çevre hassasiyetini ön planda tutuyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürütülen ‘Trabzon İklim Değişikliği ile Mücadele Ediyor’ isimli projemizle başvuru yaptığımız Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda ‘Sağlıklı Çevre’ ödülünü kazanmanın mutluluğu içerisindeyiz. Projemiz, ‘Büyükşehir Belediyeleri’nin yer aldığı Sağlıklı Çevre kategorisinde yapılan 13 proje başvurusu arasında ‘Birinci’ olmuştur” ifadeleri kullanıldı.
 
AKILLI VE ÇEVRE DOSTU OTOBÜS DURAKLARI KURULDU

Projenin amacı ile ilgili de bilgi verilen açıklamada, “Trabzon İklim Değişikliği ile Mücadele Ediyor isimli projemizle, kamuoyunun iklim değişikliği konusunda bilinçlendirilmesi ve bu konuda gerekli ortak çabalarla paydaşların kapasitesinin artırılmasına katkı sağlamak amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda Trabzon’da iklim değişikliğine neden olan tarım ve ulaşım sektörlerinde sera gazı emisyonunun azaltılması konusunda kamu kurum ve kuruluşlarını teşvik etmek ve kamuoyunu bilinçlendirmek için eğitim, konferans ve seminerler düzenlenmiştir. Ayrıca proje kapsamında, Trabzon’da yaşayan insanların somut örneklerle yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanma şansını elde etmelerini sağlayacak güneş enerjisi ve entegre pil ile güç üretebilen 5 adet ‘Akıllı ve Çevre Dostu Otobüs Durakları’ kurulmuştur” denildi. Öte yandan Balıkesir, İzmir ve Muğla Büyükşehir Belediyeleri ise aynı kategoride ‘Jüri Özel Ödülü’ ile ödüllendirilmiştir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.