Çakıroğlu'ndan Erdem'e cevap

AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyesi Kadem Çakıroğlu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Cahit Erdem’in açıklamalarına sert cevap verdi.

04 Temmuz 2018 Çarşamba 12:20
Çakıroğlu'ndan Erdem'e cevap

AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyesi Kadem Çakıroğlu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Cahit Erdem’in açıklamalarına sert cevap verdi. Cahit Erdem’in kuru gürültü çıkarmaktan başka bir şey yapmadığını söyleyen Çakıroğlu “Spor adamı ayrıştırıcı değil birleştirici olmalıdır. Hele hepimizin ortak değeri Trabzonspor’da yöneticilik vasfı taşıyorsa sözlerine daha fazla dikkat etmelidir. Cahit Erdem neyin kafasını yaşıyor bilmiyorum. Fakat şu bir gerçek ki futbol üzerinden siyaset yapıyor. Yalan yanlış iddialar ve yarım yamalak bilgilerle sadece kafa şişirerek kendine siyasi rant sağlamaya çalışıyor.”dedi. 
Cahir Erdem’in Hüseyin Avni Aker ve Yavuz Selim Stadyumları üzerinden prim yapmaya çalıştığını belirten Çakıroğlu “ Boşuna uğraşmasın buralardan ona prim çıkmaz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Hüseyin Avni Aker Stadyumu, Yavuz Selim Stadı ve 19 Mayıs Kapalı Spor salonunun içine alan bölgede yapılacak olan Millet Bahçesi projesinin ham görüntülerini ve proje içeriğini 13 Hazirandaki Trabzon mitinginde açıkladı. Hüseyin Avni Aker ve Akçaabat Stadı Millet Bahçesi olacak. Millet Bahçesi Projesi içerisinde futbol sahasından yeşil alanlara sosyal donatılardan parklara ve farklı sporlarında yapılabileceği birçok hizmet olacak.  Cahit Erdem projenin ham görüntülerinden kendine malzeme çıkartmaya çalışmasın. Biz Trabzon’a en yakışanı yapacağız. “ şeklinde konuştu. 
Trabzon’un tesis yönünden fakirleştiğini iddia eden ASKF Başkanı Erdem’in iddialarını yalanlayan ASKF başkanı Cahit Erdem’de alzaymır başlangıcı olabileceğini söyleyen Çakıroğlu “ Trabzon’a yapılan bunca yatırımlara rağmen böyle açıklamalar yapan bir kişinin büyük ihtimalle sağlık problemleri vardır. Bu rahatsızlıklar alzaymır hastalığının başlangıcı olabilir.”ifadelerini kullandı.  

Son 15 yılda Trabzon’a gençlik ve spor alanında 2 Milyar Türk Lirası yatırım yapıldığının altını çizen Çakıroğlu Cahit Erdem’in hafızasını tazelemesini gerektiğini belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü : “ 2002 ve 2018 yılları arasında 605 milyon 678 bin TL yatırımla Trabzon’a 88 tane spor tesisi kazandırdık.  2015 ve 2018 yılları arasında ise sadece futbol sahaları için 270 milyon 499 bin TL yatırım yaptık. Akyazı Spor Kompleksi Maliyeti 230 Milyon TL ve 41 bin 461 kapasiteli stad. 2 suni ve 5 doğal çim sahadan oluşuyor.  Söğütlü Sentetik Sahasının maliyeti 561 bin TL. Kotu yükseltildi, drenajı yapıldı, sentetik halı yenilendi. Beşikdüzü Sentetik Sahanın maliyeti 1 milyon 532 bin TL. 800 kişilik prefabrik tribün ve sentetik çimli nizami saha yapıldı. Aydınlatma takıldı, tel örgü yenilendi, kotu yükseldi. Sürmene Sentetik Sahanın maliyeti 916 bin TL. Aydınlatması yapıldı, çim saha sentetiğe dönüştürüldü. Tribün yenilendi. Maçka İlçe Stadının Maliyet: 390 bin TL. Aydınlatma yapıldı, sentetik sahaya dönüştürüldü, tel örgüler yenilendi. Tonya İlçe Stadının maliyeti 450 bin TL. Modernizasyonu yapıldı, aydınlatma takıldı, çevre düzenlemesi yapıldı. “

Yapımı devam eden ve ihale aşamasında olan yatırımlarında hızla tamamlanacağını ifade eden Çakıroğlu “Of Stadının maliyeti 12 milyon 650 bin TL. 3 bin 330 seyirci kapasiteli saha, antrenman sahaları ve sosyal tesis alanları yapımı devam ediyor. Arsin İlçe Stadının maliyet: 7 milyon TL. Projede betonarme tribün, sentetik çim ve aydınlatma yapılacak. Araklı İlçe Stadının Maliyeti 7 milyon TL. Tribün yeni yerine yapılacak, mevcut saha antrenman sahasına dönüştürülecek, yeni saha yapılacak. Yomra İlçe Sentetik Sahasının maliyeti 1 milyon 500 bin TL. Kayan zemin sağlamlaştırılacak. Tel örgüler değiştirilecek, yeni soyunma odaları yapılacak. Akyazı Kompleks içine yapılacak tribünün maliyeti 8 milyon 500 bin TL. Çoğunlukla amatör takımların maçlarının oynanacağı sentetik saha yönünde bin 50, profesyonel maçların oynanması planlanan doğal çim saha yönünde de 750 olmak üzere toplam bin 800 seyirci kapasiteli tribünde protokol 200, basın tribünü kapasitesi ise 30 kişilik olacak. 22 adet soyunma odasının yapılması planlanan projede ayrıca 2 adet hakem odası, 1 adet doping odası, 1 adet temsilci/gözlemci odası, 1 adet de toplantı odası bulunuyor. Yayın, yönetim ve ilk yardım odalarının da yer alacağı tribünde 2 adet de kantin yapılacak. Sadece bu yatırımların da toplam tutarı 270 milyon 499 bin TL.”  şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.