Çakmak'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Türk Eğitim Sen 1 nolu Şube Başkan Yardımcısı Süleyman Çakmak 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

24 Kasım 2020 Salı 17:21
Çakmak'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Türk Eğitim Sen 1 nolu Şube Başkan Yardımcısı Süleyman Çakmak, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: 24 Kasım Öğretmenler Günümüz kutlu olsun. Ülkemizin kurucusu Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve rahmetle anıyorum. Fedakârca görevlerini ifa eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, PKK tarafından katledilen Neşe Alten, Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz ve daha nice şehit öğretmenimizi de minnetle yâd ederim. 24 Kasım Türk milleti için önemli bir tarihtir. Cumhuriyetin öğretmenleri, öğretmenler günü kutlayacaklarsa o tarih, tabii ki, genç Cumhuriyetin mimarlarını yetiştiren Millet Mekteplerinin açıldığı gün ve Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım tarihidir. Varsın birileri 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü önemsizleştirme gafletinde bulunsun, tarih ve milletin vicdanı bu nezaketsizliğin hükmünü verecektir.

KADROLU ÖĞRETMEN DIŞINDAKİ İSTİHDAM TÜRLERİNE KARŞIYIZ

Kadrolu öğretmen dışındaki istihdam türlerine karşıyız. “2011 yılında kaldırılan sözleşmeli öğretmenlik, aynı Hükümet tarafından 2016 yılında geri getirildi. Üstelik bu kez sözleşmeli öğretmenlikte hem mülakatla atama hem de çakılı istihdam var. Sözleşmeli öğretmenler 4 yıl sözleşmeli, 2 yıl kadrolu olmak üzere 6 yıl çakılı çalışıyorlar. Türk Eğitim-Sen olarak bunu şiddetle reddediyoruz.” İki yıllık meslek yüksekokulu mezunları dahi ücretli öğretmenlik yapabiliyor. Üstelik ücretli öğretmenler girdiği ders başına ücret alıyor, hiçbir özlük hakka sahip değil. Talebimiz, Hükümetin yeterli sayıda atama yapması ve ücretli öğretmenliği kaldırmasıdır. Ülkemizin ekonomik sıkıntı yaşadığını, kamuda tasarruf tedbirlerinin uygulandığını biliyoruz. Ama eğitimde tasarruf olmaz. Öğretmenler eğitimin taşıyıcı kolonlarıdır. En fazla bütçeyi eğitime ayırsanız da, fiziki alt yapınızı yeterli şekilde oluştursanız da, en son teknolojik gereçleri sunsanız da öğretmen ayağınız eksik ise eğitime yapılan yatırımların hepsi heba olmuş demektir. Öğretmenlerin itibar kaybına uğramasının, öğretmenlik mesleğinin saygınlığının azalmasının en önemli nedeninin, sorumluluk makamını işgal edenlerin öğretmenleri tahkir edici söylemleridir.

SADECE BELİRLİ GÜNLERDE DEĞİL HER ZAMAN HATIRLAMAMIZ GEREKİR

Seçim öncesi verilen öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi sözünün yerine getirilmesi, tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 800’er puan artırılması toplum tarafından beklenmektedir. Öğretmenlerimiz değerler eğitimini vermekten aciz değildir. Ancak MEB dışarıdan hizmet satın almaktadır MEB’in yaptığı protokollere göre birtakım vakıf, cemiyet adı altında yapılar okullarda cirit atıyor. MEB, bu konuda kendi öğretmenine güvenmelidir. Pedagojik eğitimi olmayan alakasız insanlar okullara sokulmamalıdır. ‘Önce benim mahallem, sonra devlet’ diyenlerin Türkiye’yi nereye götürdüğüne 15 Temmuz’da şahit olduk. Ülkemizin 15 Temmuz felaketini yaşamasının nedenlerinin başında kamusal alanın bir gruba mensubiyet üzerinden tanzim edilmiş olması gelmekteydi. Bu ülkenin bir daha 15 Temmuz felaketi yaşama lüksü yoktur. Yaşananlardan ders almadık mı ki, okullarımızı birilerine tarla olarak sunuyoruz. Herkes işini yapmalıdır.”

Büyük bir hata olan “Çözüm Sürecinin” geride kaldığına, , Türkiye’nin bu anlamda normalleştiğine hep birlikte şahit olduk. Bu açıdan bakıldığında Öğrenci Andı okullarda yeniden okutulmalıdır. Öte yandan salgın döneminde öğretmenlerimizin çoğu kredi çekmek zorunda kalmıştır. Tüm dünyanın ekonomik olarak sıkıntı çektiği bu süreçte 4 yıllık Fakülte mezunu devlet memurları arasında en az maaş alan öğretmenlerimizin gelir düzeyleri dünya standartlarına uygun bir seviyeye çıkartılmalıdır. Sadece belirli günlerde değil her zaman hatırlanması gereken öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyoruz.

Son Güncelleme: 03.12.2020 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.