Çalışarak, üreterek, istihdam yaratarak sorunların üstesinden hep birlikte geleceğiz

09 Mayıs 2022 Pazartesi 17:52
Çalışarak, üreterek, istihdam yaratarak sorunların üstesinden hep birlikte geleceğiz

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, esnafıyla, tüccarıyla, sanayicisiyle özel sektörün devletin belkemiği olduğunu belirterek, “Pandemi ve devamında gelen savaş durumu ekonomiyi elbette olumsuz etkiledi. Ancak çalışarak, üreterek, istihdam yaratarak sorunların üstesinden hep birlikte geleceğiz. Umudumuzu kaybetmeden çalışmalarımız sürdüreceğiz” dedi.

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (TESOB) Olağan Genel Kurulu’na katılan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Esnafıyla, sanatkârıyla, tüccarıyla, sanayicisiyle bizler bir bütünüz, kardeş kurumlarız” dedi. Başkan Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özel sektör olarak devletin belkemiği olduğumuzu hatırlatmakta yarar var. Çalışmasıyla, üretimiyle, istihdamıyla, vergisiyle ve ihracatıyla devleti gerçekten ayakta tutan bir camia özel sektör. Bu camianın elbette zaman zaman sıkıntıları oluyor. Özellikle son yıllarda pandemiyle başlayan olumsuzluklar ve devamında Rusya – Ukrayna savaşıyla birlikte yaşadığımız olumsuzluklar var. Fakat umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Pandemiyle başlamış olduğumuz bu sürecin ekonomimizi yakından etkilediğini hepimiz biliyoruz. Üyelerimizin bu dönemi en az zararla atlatması konusunda çok sıkı çalışmalar yapıldığını biliyoruz ve bu çalışmalar hala devam ediyor.”

Başkan Hacısalihoğlu, savaşla ilgili ekonomik sorunların da yaşandığını ve yaşanmaya devam edeceğini belirterek, “Ama Türk girişimcisi, özel sektörü olarak bunlara alışık olduğumuzu da biliyorsunuz. Bir laf vardır, ‘Allah bir kapıyı kapatırsa diğer kapıyı açar’ diye. Önümüzdeki süreçte elbette ülkemizin kayıplara rağmen bazı avantajlar sağlayacağı konular da malumunuzdur. Bu bakımdan geleceğe umutla bakmamız gerekiyor. Çalışarak, üreterek, istihdam yaratarak sorunların üstesinden hep birlikte geleceğiz. Umudumuzu kaybetmeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

TESOB Olağan Genel Kurulunda gerçekleştirilen ve tek listeyle gidilen seçimlerde mevcut başkan Metin Kara yeniden başkanlığa seçildi. Başkan Hacısalihoğlu da Başkan Kara ve yönetimini tebrik ederek yeni görev dönemindeki çalışmalarında başarılar diledi.

Son Güncelleme: 09.05.2022 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.