Camiyi icraya verdiler

Değirmendere’deki Kurşunoğlu Camii’ne icra şoku. Caminin Dernek Başkanı Murat Kerimoğlu, camiyi yaptıran hayırseverin İstanbul’da yaşayan kızı tarafından caminin mahkemeye verildiğini iddia etti

14 Şubat 2018 Çarşamba 09:29
Camiyi icraya verdiler

Trabzon’un Değirmendere Mahallesi Erzurum yolu üzerinde bulunan Kurşunoğlu Camii’nin icraya verildiği iddia edildi. Caminin Dernek Başkanı Murat Kerimoğlu, camiyi yaptıran hayırseverin İstanbul’da yaşayan kızı tarafından caminin mahkemeye verildiğini söyledi. Kendisine yaklaşık 20 bin TL’lik icra kağıdı geldiğini söyleyen Kerimoğlu, “Camimizin herhangi bir borcu da yok. Sanırım caminin altında kalan kiracı ile sorunlar yaşanmış. Ama cami için neden icra takibi başlatılır anlayabilmiş değilim” dedi.

MAHKEMELİK OLDULAR

Camiyi hayırsever bir hanımefendinin yaptırdığını ve daha sonra bu caminin Müftülüğe devredildiğini kaydeden Kerimoğlu, “Bu camiyi hayırsever bir hanımefendi yapmıştı. O ölünce İstanbul’daki kalan kızı nedense camiyi icraya verdi. Benden önce burada yönetici vardı. Bunlar ne hikmetse mahkemelik olmuşlar. Mahkemeye gitmişler. Camiinin altında bir kiracı varmış, o da parasını ödemiş ama daha sonra camiyi yaptıranlar ile kiracı aralarında ne oldu ne bitti onu bilemiyorum.  Bize de icradan kağıt geldi. Yaklaşık 20 bin TL’lik bir para. İcra sebebini de bilmiyoruz” diye konuştu.

CAMİNİN BORCU DA YOK

Kerimoğlu, “Camimizin herhangi bir borcu da yok. Ben dernek başkanı olarak para topluyorum, topladığım paraları da caminin ihtiyaçları için harcıyoruz. Harcadığımız paralar ve yaptığımız işlerin hepsi ortada. Ama bu icra nereden çıktı onu bilemiyoruz. Biz caminin ihtiyaçlarını, onu güzelleştirmeye gayret ederken bunlar ise bizden para koparmaya çalışıyorlar. Ama nedenini bilemiyoruz” şeklinde konuştu.

İCRA KAĞITLARI ELİMDE

Kimseyle görüşemediğini dile getiren Kerimoğlu, “Camiyi yaptıran hayırseverin hanımefendinin İstanbul’da yaşayan kızı, avukatını yönlendirerek camide incelemeler başlatmış. Daha sonra da beni mahkemeye çağırdılar. Ben de o sırada burada yoktum. Yurt dışındaydım. Daha sonra da icra geldi. Şimdi bu icra kağıtları elimde. Bu durumu çözmeye çalışıyorum. Hem avukatı hem de camiyi yaptıran hanım efendinin kızını aradım. O da kimseyle görüşmüyormuş. Bu durumu nasıl çözeceğiz; bende bilemiyorum. Ancak bu konuyu çözmek için benim birileriyle görüşmem gerek” ifadelerini kullandı.

BİZ HAYIR PEŞİNDEYİZ…

Kerimoğlu, “Ben Allah rızası için caminin işlerini görmeye çalışıyorum. Caminin eksikliklerini tamamladık. Caminin kalorifer sistemi çalışmıyordu. Kalorifer dairesi yaptırdım, kazan aldırttım. Daha birçok eksik tamamladık. Bunları yapmak için halktan para topladık. Halkımız ile birlikte güzel işler yaptık. Biz hayır yapıyoruz Allah rızası için siz de beni mahkemeye veriyorsunuz. Bu olacak iş midir” dedi. 

CEMAATTEN PARA MI TOPLANACAK?

Caminin imamı ile de görüşerek icra parasının ödenmesi için cemaatten para toplanması talebinde bulunacağını söyleyen Kerimoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Siz camiye para verecek yerde, hayır yapacak yerde camiden para koparmaya çalışıyorsunuz. Camimizin İmamı ile de görüşeceğim. Ona bu caminin yaptıranlar tarafından icraya verildiğini, icradan kurtulmamız için cami cemaatinden para toplanması talebinde bulunacağım”

sonnokta gazetesi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.