Cana can katıyoruz

Trabzon’da 2019’un ilk 8 ayında bağışlanan organlar 18 ayrı hastayı hayata bağladı. İl Sağlık Müdürü Usta herkesi organ bağışında bulunmaya davet etti.

06 Eylül 2019 Cuma 09:43
Cana can katıyoruz

1 YILDA 18 KİŞİ HAYATA TUTUNDU

Trabzon nüfusuna göre iller sıralamasında 27’nci sırada bulunmasına rağmen organ bağışındaki duyarlılığıyla birlikte Türkiye’de 18’inci sırada. Trabzon’da 5 bin 71 kişi organ bağışında bulunurken 2019 yılının ilk 9 ayında beyin ölümü gerçekleşen 8 kişinin organları “donör” olarak başka hastaları sağlığına kavuşturdu. 8 hastadan alınan organlar 18 ayrı hastaya umut ışığı oldu.

BAĞIŞLAR ÖNEM ARZ EDİYOR

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı olan Organ-Doku Bağışı Biriminin titiz çalışmalarıyla organ bağışı konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor. Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, organ bağışının günümüzde oldukça önem arz ettiğini ifade ederek “Organ yetersizliği nedeniyle bekleyen vatandaş sayımız gün geçtikçe artmaktadır. Ne kadar organ bağışı yapılırsa o kadar kişinin hayatına renk ve yaşam katmış olacağız.” dedi.

10 YILDA 129 NAKİL

Trabzon’un organ nakil merkezi KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde 2009 yılından beri 101 böbrek nakli, 28 karaciğer nakli yapıldığı öğrenildi.

sonnokta gazetesi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.