Çanakkale Zaferi Trabzon'da anıldı!

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Trabzon'da tören düzenlendi

18 Mart 2021 Perşembe 13:25
Çanakkale Zaferi Trabzon'da anıldı!

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Trabzon’da bir dizi tören düzenlendi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreninin ardından şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktılar.

Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma törenine, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Garnizon Komutan Vekili Albay Erdem Canpolat, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Baro Başkanı Sibel Suiçmez,  il protokol mensupları siyasi parti temsilcileri katıldı.
 
ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULDU
Çelenk sunma töreninde Atatürk Anıtı’na sırasıyla Trabzon Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi adına çelenk bırakıldı. Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından sona erdi.


 
ŞEHİTLERİN KABİRLERİNE KARANFİL BIRAKILDI
Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Sülüklü Mezarlığı’ndaki şehitlikte anma töreni düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından saygı atışının yapıldığı törende, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve protokol mensupları şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktılar.


 
ZORLUOĞLU: MİNNETLE ANIYORUZ
Şehit yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı törende, duygusal anlar yaşandı. Şehit yakınları ile sohbet eden Başkan Zorluoğlu, “Vatan uğruna canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.


 
ÇANAKKALE ZAFERİ İLE İLGİLİ ŞİİRLER OKUNDU
Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde de 18 Mart Şehitleri Anma Töreni düzenlendi. Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Karaca, törende günün anlam ve önemini anlatan açılış konuşması gerçekleştirdi. Karaca’nın duygu dolu konuşmasının ardından Çanakkale Zaferi ile ilgili şiirler okundu, video gösterisi izlendi.
 
DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ
Törende Çanakkale Zaferi dolayısıyla düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmada birincilere Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, ikincilere Garnizon Komutan Vekili Albay Erdem Canpolat, üçüncülere ise Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ödül takdim etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.