Canalioğlu:Kapıma kimse gelmesin

Volkan Canalioğlu, Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda son noktayı koydu.

05 Ekim 2018 Cuma 09:45
Canalioğlu:Kapıma kimse gelmesin

Trabzon Belediyesi eski Başkanı ve CHP  Trabzon eski Milletvekili Volkan Canalioğlu CHP genel merkezinin çift başlılık nedeni ile güven kaybına uğradığını belirtirken, Trabzon il yönetimine de eleştirilerde bulundu. Belediye Başkan adaylığı için kapısını tüm partilere kapattığını belirten Canalioğlu, Trabzonspor Başkanlığı için ise yeşil ışık yaktı. Canalioğlu, mevcut Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne de sert salvolarda bulundu.  İşte o açıklamalar...

ÇİFT BAŞLILIK KAYBETTİRDİ!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin son durumunu nasıl yorumluyorsunuz?

“CHP son dönemde kamuoyu önünde ivme kaybediyor. Bunun da sebebi Cumhurbaşkanlığı seçiminde Genel Başkanın kendisinin aday olarak çıkmayıp Muharrem İnce’yi aday olarak göstermesidir. Çalışmaların çift başlı olarak yapılması partiye ivme kaybettirdi. Genel Başkan kendisi aday çıkmıyorsa çıkan adaya sonuna kadar çıkmalıydı, bu da olmayınca kırılma noktası başladı. Yaşanan bu sürecin ardından CHP’de ‘Kılıçdaroğlu mu yoksa İnce mi’, ‘Kurultay olsun mu ya da olmasın mı’ tartışmaları oldu. Bu tartışmaların nezdinde, CHP kendi içerisinde kavgalı görüntüsü sergilediğinden vatandaş nezdinde bir güven kaybına yol açmıştır. Bir CHP’li olarak partinin gelmiş olduğu noktaya üzülüyorum.”

ONURLU GÖREVİMİ YAPTIM
Yaklaşan yerel seçimlerde CHP veya başka bir partiden adaylığınız gündeme gelebilir mi?

“Ben Trabzon’a karşı onurlu görevimi yaptım. Yine de yapmaya devam ediyorum. Parti zaten bir isim arayışında, o arayışı da inşallah bulurlar ve biz de o ismin arkasında görevimiz yapar, çalışmalarımızı sürdürürüz. Dolayısı ile ben belediye başkanlığı defterini kapattım. Trabzon’a önemli görevler yaptım. Bana ‘bağımsız aday ol’ diyenler dahi var. AK Parti’den de MHP’de den de hepsinde de ismimiz gündeme geliyor ancak belediye başkanlığı adaylığına kapalıyım. Bu konuda son kakarım bu.”

SİYASET ASKIDA

“Siyaseti askıya aldım. Şuanda siyasetin Türkiye’de yeniden yapılanması gerekiyor. Önümüzü görmemiz gerekiyor. Göz göre göre ateşe girmenin bir alemi yok. Demokrasinin vazgeçilmez unsurları siyasi partiler ve STK’lardır. Sonuç olarak önümüzü iyi görüp buna göre yol almak gerek. Biz zor günlerin adamıyız. Kimsenin inanmadığı bir dönem aday olup belediyeyi aldık.”

TRABZON KAOSTA!
Sizin Belediye Başkanlığınızın ardından şehrin bugünkü durumunu nasıl görüyorsunuz?


“Trabzon’un 30 yıllık çöp sorunu çözdük, sahili yeniden dizayn ettik, şehrimizi ağaçlarla donatmıştık, yürüyüş yollarının hepsini biz yaptık. Aynı zamanda kurum ve kuruluşlarla da diyalog içerisinde çalıştık. Ancak 2009’dan bu yana verilen sözlerin hiçbiri yerine gelmemiştir. Trabzon şehri kaos içerisine girmiştir. Trabzon imar konusunda da çöp konusunda da büyük sıkıntı içerisindedir.”


PROJLERİ LAFTA KALDI
61 Proje vaadi ile göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu sizce başarılı mı?
 

“İl Başkanlığı dönemimde iktidarın verdiği sözleri yapmaması noktasında verilen sözlerin tutulmamasını hep gündeme taşımışızdır. Hatta zaman zaman iktidara yol bile gösterdik. Olması gereken de budur. Ama ne yazık ki 61 proje ile ortaya çıkanlar bugün bizim yapmış olduğumuz projelerin onda birini ancak hayata geçirmeye çalışmaktadırlar. Projeler lafta kaldı.”

VERİLEN SÖZLER GERÇEKLEŞMEDİ

“Bugün köprünün üzerinden Tabakhane’ye baktığınızda orada harabe yıkık dökük binaları görürsünüz. Kamulaştırdığınız alanlarda öncelikleri belirleyip çabukça dönüşümü gerçekleştirip oraları yeşillendirmeniz gerekiyordu. Çömlekçi aynı şekilde, harap durumda. Tek bitirebildikleri Çamoba’daki Botanik Park. Oraya da halk nezdinde baktığınız zaman taş yığını haline gelmiş bir yer olarak görünüyor. Verilen sözlerin hiçbiri gerçekleşmedi. Asfalt döktük diye  billboardlara girmek şehirde keserken önümüze çıkan çukurları görmemezlikten gelmek demektir. Beşirli’de boru döşüyorsunuz, üzerini kapatıyorsunuz sonra üç dört ay sonra yeniden yolu yarıyorsunuz. Bu işler bir bütünlük içerisinde yapılmalıdır.”


UZUNSOKAK DEVRİMDİR!

“Biz Uzunsokak’a kazma vurduğumuz zaman bütün altyapıyı aynı anda planladık. TEDAŞ, doğalgaz ve bütün Kurumlarla istişare yapıp bütün hatların irsaliye ve su hatları ile birlikte yapılmasını sağladık. Bizden sonra buraya kimse kazma vurdurmayız dedik ve öyle de oldu. Ve orayı trafiğe kapatarak da devrim yaptık. Bütünlük içerisinde oradaki hizmeti sunduk. Yine İnönü Caddesi’ndeki Trabzonspor Bulvarını’da aynı şekilde yaptık. Ama şimdi bakıyorsunuz işler plansız programsız yapılıyor. Bu da Trabzon’a kaybettiriyor. Sayın belediye başkanı benim için ‘Trabzon 5 yıl kaybetti’ diyordu ama, Trabzon 2009’dan sonra çok şey kaybedip, çok geri gitmiştir. Bunu yıllarla hesap edemeyiz.”

ZİNCİRLEMEÇALIŞILMALI

“Kültür sanat olayları yeteri kadar yapılmıyor, festivaller iptal edilmiş durumda. Festivalle birlikte şehrinize farklı şehirlerden ülkelerden insan çekersiniz. Bu gelen insanlar buraya gelip güzel duygularla ayrılınca da gider kendi ülkelerinde bizim reklam ve tanıtımızı yaparlar. Bunlar zincirleme bağlantılı çalışmalardır. Ama ne yazık ki bunların hiçbir gerçeklemiyor artık Trabzon’da. Tiyatro faaliyetlerinde destek bile verilmiyor artık.”

ORTADA BİR YİĞİT YOK Kİ!
Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun, ‘Yiğidi öldür hakkını ver’ diyebileceğiniz hiç bir icraatı yok mu?

“Yiğit öldürmek için ortada bir yiğit olmalı. İnsan olarak çok iyi bir insan olabilir ama iyi insan aynı zamanda iyi şeyler yapmalıdır. Kente ve insanlara iyi hizmetler yapılmalı. Aklıma gelen sadece Çamoba var. Beton da olsa orayı yapabildiler. Bunun dışında kendimi de geçtim, sosyal medyaya girin görürsünüz eleştirileri. İyi bir şey yazan kimseyi ben göremiyorum. Memnun olan yok sonuçta bu hizmetlerden.”


EKSİĞİ HALKA ANLATACAKSIN
Sizin seçime girdiğiniz dönemle mevcut dönemi kıyaslar mısınız?

“2004’te 26 bin oyla seçimi kazandığımız zaman partim 18 bin oy almıştı. 2014’te 114 bin oy almıştık, partim 73 bin oda kalmıştı. Bu oyları da muhafaza edip üzerine katamadı bizden sonraki arkadaşlar. Bunu katmaları için kapı kapı, köy köy, ilçe ilçe gezip vatandaşla buluşmak lazımdı. İktidarın eksiklerini halka anlatmaları lazımdı. CHP kendi içerisinde atışmaktan bunlara yönelemiyor.”

NEYSE ORTAYA ÇIKAR
CHP Trabzon İl Başkanlığı’nda son dönem yaşanan fatura tartışmalarına ne yorum yapacaksınız?


“Partimi basın üzerinden tartışmaya hiçbir zaman girmemişimdir. Bu benim ilkelerime, prensiplerime aykırı. Bir süreç var, bu sürece Genel Merkez müdahil olur. Neyse ortaya çıkar.”


HİÇBİRİSİ SÖZÜNÜN ARKASINDA DURMADI
Sizden sonraki milletvekilleri ve aday olma süreçleri için ne diyeceksiniz?


“Bu sorunun cevabını benden ziyade halk vermeli. Onlar benim rakibim değil. Ama adaylık süreci ile ilgili şunu söyleyebilirim ki ben eğilim yoklamasından kaçan bir insan değildim. Ancak, Genel Başkan, ‘Ben bir karar aldım Parti Meclisi’nde bu kararın arkasında durmak durumundayım’ dedi. Genel başkanla defalarca yüz yüze görüşmemizde bana vermiş olduğu direktif bu yöndeydi. Daha sonraki süreçte olanları bilen biliyor. Sonra da adaylığımı geri çekmiştim. Bu süreç hoş olmayan bir süreçti açıkçası. Partiye küsmem ama parti içinde bu yanlışlıkları yapanlara karşı bir kızgınlığım var tabi ki. Sözlerinin arkasında hiç birisi durmadı. Bunun akabinde de Trabzon’da CHP trend kaybetmeye devam ediyor.”

ADAYLAR 
ÇOK ÖNEMLİ
CHP yerel seçimde başarılı olmak için ne yapmalı?

“Yerel seçimde adaylar çok önemli. İktidar partisi sayın Gümrükçoğlu’nu gösterecek mi önce ona bakmak gerek. Ancak şu var ki Trabzon’da ben nereye gidersem gideyim insanlar kendisine eleştiri getiriyor. AK Parti Büyükşehir’de yeniden aynı ismi aday gösterirse bu insanlar iki kez düşünür ve karşısına çıkacak ismin şansı artar. Vatandaş, ‘Bu gitsin o gelsin diyebilir’ o zaman. O yüzden adaylar çok önemli. Muhalefet için de iktidarın çıkartacağı aday önemli yani.”


GÖREVE SOYUNAN HERKESİ TANIMALI
Seçimlerde şehir dışından bir aday çıkartılmasını nasıl karşılıyorsunuz?

 

“Belediye başkan adayı ve milletvekili adayı şehirden olmalı. Beni tanıyan, babamı dedemi, tanıyan, mahallemi bilen isim olmalı. Trabzon’da kaç mahalle olduğunu bilen, muhtarla ve mahalleli ile diyalog kurabilen isimler aday gösterilmeli.  Bu kadar büyük bir kentken aday neden şehir dışından gelsin ki? Buna sonuna kadar karşıyım. Bu kadar iş insanımız, bilim insanımız, spor ve siyaset insanlarımız var. Kendi yetiştirdiğimiz isimler dururken dışarıdan gelenlere kapalı olmalıyız.”
 

KESİNLİKLE YIKILMALI!
Aynı zamanda bir turizmcisiniz. Cephanelik’in yanına yapılan bina için ne diyeceksiniz?

 

“Cephanelik’in yanına bu şekilde bir ilave bina yapmaya gerek yoktu. Zaten orada bir garnizon binası vardı orijinali. Onu oraya yapıp kullanabilirdiler. İnsanlar tarihi eserleri çok turist ziyaret ettiği için yanında bir çay bahçesi olsun, bir lokanta olsun diyerek rant ve kazanç yaratmaya çalışıyorlar. Kazanç yaratmaya çalışırken tarihi esere zarar vermeyeceksin. Yapılan o yapı kesinlikle yıkılmalı.”

VATANDAŞIM CEBİNE BAKSIN
Ülkenin mevcut ekonomik durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

“Vatandaş cebine bakıp ekonominin durumunu ona görecek. Ekonomik şartlar iyi değil. Hükümetin gösterdiği formül bu krizden çıkışı sağlayacak mı bunu muhalefet partileri özümseyip halka anlatması gerekiyor. Bunu anlatacak liderlere ülkemizde ihtiyaç var.”

YAVUZ SELİM ORADA KALSIN
Millet Bahçesi yapılacak alan için düşünceniz nedir?

“Avni Aker benim de özellikle çamurlu yıllarında uzun yıllar futbol oynadığım bir yer. Çok sporcu o yetişti orada. Efsanelerimiz oradan çıktı. Anısı büyüktür.  Dünyanın her yerinde stadyumlar şehrin merkezinde olur. Bu sosyal kültürel ve ticari anlamda çok önemli katkılar sağlar. Trabzonspor maçlarını Avni Aker’de oynadığında orası panayır alanına dönüşürdü. Dolayısı ile esnafa ve şehre katkı sunulurdu. Tamam, Akyazı stadyum olarak güzel oldu da bu saydığım özellikleri yaşatmıyor ki. Avni Aker keşke kalsaydı. Buna paralel olarak Yavuz Selim mutlaka orada olmalıdır. Hep bunu savundum. Çünkü amatörün ruhu orada atıyor. Ben de o ruhu orada yaşayanlardanım. Kesinlikle Yavuz Selim orada kalmalıdır.”

SIRA TRABZONSPOR BAŞKANLIĞI’NDA!
Trabzonspor’un mevcut durumunu nasıl buluyorsunuz? Trabzonspor Başkanlığı için adınız her dönem gündeme geliyor. Böyle bir hayaliniz ve hedefiniz var mı?


“Şuandaki yönetimin uyguladığı kurtuluş reçetesi çok doğrudur. Doğru bir politika izliyorlar. Geçmiş yönetimler tüzükten kaynaklanan rahatlıkla çok transfer yaptılar. Faydalı olanda oldu olmayan da oldu ama haddinden fazla borçlandık. Bu borçlanmalarda ne kulüp başkanında ne de yönetiminde kimse hesap sormadı. Hal bu ki Trabzonspor bir kurum ve bu kurumu yönetenler daha dikkatli yönetmek zorundadırlar. Kulübün hakkını ve hukukunu korumalıdırlar. Bu olmayınca kulüp müthiş bir borçlanma içerisine girdi. Bu borçlara rağmen ise Trabzonspor istenilen başarıyı yakalayamadı. Ancak şuan ki yönetimi iyi buluyor ve destekliyorum.”

ÜST KİMLİĞİMİZ

“Bir arkadaşım bana dedi ki Trabzon’da bir dönem milletvekilliği, bir dönem belediye başkanlığı, bir dönem de Trabzonspor Başkanlığı yapmak gerek. Ahmet Ağaoğlu ve ekibi iyi bir çalışma içindeler. Biz onların destekçisiyiz. Tabi ki onların kalmasından yanayım. Ancak şartlar oluşursa Trabzonspor Başkanlığı yapmak hayalden öte bir onurdur. Trabzonspor’da herkes tabi ki başkanlık yapmak ister. Trabzonspor bizim üst kimliğimiz.”

KATAR’LA NE İŞİMİZ VAR

“Ben Trabzonlu olarak kendi kulübüme sahip çıkamazsam ne olur benim Trabzonsporluluğumdan? Katar’la Trabzonspor’un ne işi var? Trabzonsporlular takımına sahip çıkar başka çözüm yolu aramaya gerek yok. Trabzonspor söz konusu olunca Trabzonluların yapamayacağı iş yoktur. Şimdi yeni yönetim öz kaynaklarla ileriye gitmeye çalışıyor. Altyapıya yönelip kulübün ekonomik sıkıntısının da aşılacağına inanıyorum.  Abdülkadir ve Yusuf buna örnek verilebilir. Bunları çoğaltmamız gerekiyor. İl dışındaki Trabzonlular da değerlendirilmeli bu anlamda.”

 

Son Güncelleme: 05.10.2018 10:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.