Canınızı yetkisiz kişilere emanet etmeyin!

Doğu Karadeniz Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği (DOKAS) Başkanı Barış Sancak ,asansör sektörü ile ilgili merdiven altı firmalara dikkat çekti,Canınızı yetkisiz kişilere emanet etmeyin! dedi.

16 Şubat 2020 Pazar 12:45
Canınızı  yetkisiz kişilere  emanet etmeyin!

Doğu Karadeniz Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği (DOKAS) Başkanı Barış Sancak, Yönetim Kurulu Üyeleri Serdar Aydın, Ümit Ali Yurdakul, Turgay Değermenci ve Ahmet Yılmaz ile birlikte ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda yapılacak olan çalışmalardan söz eden Başkan Sancak, merdiven altı firmalara taviz verilmemesi noktasında gereğini yapacaklarını söyledi.

KALİTEYİ ÖN PLANA ÇIKARACAĞIZ

Başkan Sancak tescilli firmaların önemine dikkat çekerek, “2002 yılında kurulmuş olan DOKAS sektöre yıllarını vermiş firmaların bir araya gelmesiyle kurulmuştur. DOKAS olarak hedefimiz sektörde kaliteyi ön plana çıkarmaktır. En büyük amaçlarımızdan bir tanesi de işini layıkıyla ve hizmet odaklı yapan tescilli firmaları bir araya getirmektir. Montaj ve montaj sonrası yükümlülükleri kanun ve yönetmeliklerle belirlenmiş tescilli firmalar DOKAS bünyesinde olabilecektir” ifadelerini kullandı.

PROFESYONEL OLMALIDIR TELAFİSİ YOKTUR!

Yetkisiz asansör firmalarının riskini anlatan Başkan Sancak, “Günümüzde asansör gündelik hayatımızda olmazsa olmazlar arasında yerini almaktadır. Dikey yükselme ile birlikte asansör kullanımı kaçınılmazdır. Yetkisiz firmalara teslim edilen asansörler kullanıcılar için büyük tehlike oluşturmaktadır. Asansör konusunda uzmanlaşmamış profesyonelce yönetilmeyen bir hizmet ile verimli-sağlıklı bir hizmet almak mümkün değildir. Yetkisiz kişilere emanet edilen sistemler, dönüşü olmayan ve telafisi olmayan sorunları da beraberinde getirir. Bunun için yetkisiz asansör firmaları ve merdiven altı firmaları sektörümüzden çıkarmak için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.

YETKİSİZ FİRMALARA GÖZ YUMMAYACAĞIZ

Sektörü karalayacak kişilere göz yummayacaklarını belirten Başkan Sancak, “Teknolojiye yatırım yaparak niteliksel bir dönüşüm sağlayacağız. Artık ben asansörcüyüm diyen piyasaya çıkamayacak ve bunun denetimini oluşturacağız. Sektörümüzü karalayacak olan firmalara göz yummayacağız” dedi.

KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRECEĞİZ

Kalifiye eleman sorununu çözmek için çalışmalar da yapılacağının altını çizen Başkan Sancak, “Sektörümüz her gün gelişen ve büyüyen bir sektördür. Bunun yanında istihdam rakamları da artmaktadır. Ama sektörümüzde büyük ölçüde kalifiye eleman sorunu yaşanmaktadır. DOKAS olarak gerçekleştireceğimiz çalışmalarla birlikte sektöre kalifiye eleman yetiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.