Çay üreticilerine çağrı

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çay Komisyonu Üyesi Yavuz Selim Çakıroğlu tüm dünyayı saran ve büyük tehdit altına alan koronavirüs salgını nedeniyle çay müstahsillerine uyarılarda bulundu.

29 Mart 2020 Pazar 15:52
Çay üreticilerine çağrı

Çakıroğlu Covit-19’un ülke genelinde, dolayısıyla çay üretiminin yapıldığı Doğu Karadeniz’de de daha fazla yayılmaması için devlet tarafından alınan tedbirlere azami düzeyde destek olunması gerektiğini belirterek, çay üreticilerine de ‘sağlık için evde kal’ mesajı verdi..

Mayıs ayında başlayacak olan 2020 yaş çay toplama işlemleri öncesinde bahçelerin gübrelemesi için şehir dışından yöreye gelecek üreticilerin, salgını daha da yayabilme ihtimallerin yüksek olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Üreticilerimiz gübrelemeyi geç yapmaktan dolayı endişelenmesinler. Zira uzmanlar yaş çay gübreleme işinin birinci sürgün sonunda yapılmasının çay kalitesinde ve veriminde hiçbir kayıp yaşatmayacağını, bitkinin kış ayları boyunca dinlendiği ve gerekli enzimleri topraktan aldığını söylüyorlar. O nedenle ‘önce sağlık” diyerek hareket edelim. Bütün dünya ile birlikte ülkemiz de çok zor bir dönemden geçiyor. Önceliğimiz bu virüsün yayılmaması için elimizden geleni yapmak olmalıdır. Tüm müstahsillerimizden istirham ediyoruz. Gübreleme için acele etmeyin, yolculuk yapmayın ve ‘evde kalın.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.