Çayırbağı’nda içme suyuna büyük yatırım

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, Düzköy ilçesi Çayırbağı Mahallesi’nin içme suyu inşaatının yapım ihalesini gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Çayırbağı’nda su sorununun çözümü için büyük yatırım yapılıyor” dedi.

14 Aralık 2018 Cuma 15:54
Çayırbağı’nda içme suyuna büyük yatırım

Düzköy (Trabzon) ilçesi Çayırbağı Mahallesi İçmesuyu İnşaatı’nın yapım ihalesini 11 Aralık’ta gerçekleştirdiklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, yasal ihale sürecinin tamamlanmasının ardından yapım çalışmalarına başlanılacağını kaydetti. Çayırbağı Mahallesi’nin içme suyu ihtiyacının halen mahallenin güney ve güneydoğusunda bulunan Şorovma, Zindankayası ve Balahor kaynaklarından temin edilmekte olduğunu hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Mevcut kaptajlar ve iletim hatları zamanla işlevini yerine getiremez hale gelmiştir. Suyun sağlıklı bir şekilde kapte edilememesi, bazı mevsimlerde bulanıklığa sebebiyet vermekte ve borularda oluşan patlaklar neticesinde oluşan arızalar zorlukla giderilebilmektedir. Bunun neticesinde de mahallede sıkı sık su kesintileri yaşanmaktadır. Ayrıca mevcut içme suyu sisteminde yanlış ve kaçak abone bağlantıları neticesinde bazı içme suyu tesislerine içme suyu iletilememiştir. Mevcut içme suyu tesisleri zamanla artan nüfusa ve ihtiyaca cevap veremez hale gelmiştir. Çayırbağı’na kazandıracağımız bu projemizle 35 yıllık zaman zarfında içme suyu ihtiyacı en güzel şekilde karşılanacaktır” diye konuştu.

Çayırbağı’nda gerçekleştirecekleri içme suyu inşaatının ayrıntıları hakkında da açıklamalarda bulunan Gümrükçüoğlu, “Çayırbağı Mahallesi’nin içme suyu ihtiyacı Zindankayaları, Şorovma, Balahor kaptajları ile Akkese, Dikenlitepe ve Isırganlık kaynaklarından temin edilecektir. 2053 yılı projeksiyon nüfusu olan 13 bin kişinin içme suyu ihtiyacı ile 4 bin 500 adet büyükbaş ve bin 500 adet küçükbaş hayvanın içme suyu ihtiyacının toplamı 20,00 lt/sn olarak hesaplanmıştır. Yapacağımız tesis bu ihtiyaca en güzel şekilde yanıt verecektir. Proje kapsamında 34 bin 417 metre isale hattı, 41 bin 662 metre şebeke hattı, 200 m3 hacimli 4 adet su deposu, 14 adet maslak ve 36 adet basınç kırıcı vana odası inşa edilecektir. İhale sürecin tamamlanmasının ardından yapım çalışmalarına başlanılacaktır. Çayırbağı’mıza hayırlı uğurlu olsun. 10 milyon TL’ye mal olacak içme suyu tesisi inşaatı 2 yılda tamamlanacaktır. ” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.