Çayırbağı’nda SU ÇİLESİ!

Yıllardır su sorunuyla boğuşan Çayırbağı’nda yaklaşık 15 gündür suların akmaması köylüyü çilden çıkardı. Köylüler, “Derelerden, yaylalardan su taşıyoruz. Artık bu sorunumuzu çözün” dediler

03 Ağustos 2018 Cuma 08:57
Çayırbağı’nda SU ÇİLESİ!

Trabzon’un Düzköy ilçesine bağlı Çayırbağı’nda su sorunu bitmek bilmiyor. Daha önce de sık sık su sorunlarıyla gündeme gelen Çayırbağı’nda yaklaşık 15 gündür suların akmadığı öğrenildi. Mahalle halkı duruma tepki gösterip “Yıllardır bu sorunla uğraşıyoruz. Su taşımaktan işlerimizle ilgilenemiyoruz. Yetkililer artık bu sorunumuzu çözsün” dediler.

BİDONLARLA SU TAŞIYORUZ

Su sorunun Çayırbağı’nda kriz durumunu aştığını belirten mahallelilerden Alaattin Civelek, “Çeşmelerden, mezralardan, derelerden, ırmaklardan, yaylalardan bidonlarla su taşıyoruz. Yaklaşık 15 gündür Çayırbağı genelinde su yok. Çayırbağı halkı bu durumdan artık bunalmış durumda ve bir an önce çözüm bekliyor. Allah’tan mevsimden dolayı göçlerin yarısı yaylada. Yoksa hepten perişan durumda olabilirdik” diye konuştu.

6 SENEDİR OYALIYORLAR

2012 yılında büyükşehir yasasıyla kapatılan Çayırbağı belde belediyesinin hazırladığı su projesinin 6 yıldır uygulamaya konulmadığını ifade eden Civelek, “75 bin TL olan projenin maliyetini Çayırbağı belediyesi ödemişti. Belediyemiz kapanmasaydı 2012 yılında bu ihalemiz yapılacaktı ve proje faaliyete geçecekti. Büyükşehire geçilince bizi 6 senedir oyaladılar. Hâlâ hibe proje arıyorlar. Burada aspes borular hala faal, çoğu da patlak. Bu yüzde kanser vakaları çok sık rastlanıyor” ifadelerini kullandı

sonnokta gazetesi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.