Çebi: Gurur kaynağımız MİT

01 Aralık 2022 Perşembe 15:29
Çebi: Gurur kaynağımız MİT

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Millî İstihbarat Teşkilatı’nın gerçekleştirdiği çalışmalarla Türkiye’nin hem askeri hem de diplomasi alanında büyük kazanımlar elde ettiğini söyleyerek “Bugününe hâkim olamayan geleceğini şekillendiremez. Akıncı beylerimiz, Millî İstihbarat Teşkilatımız içte olduğu gibi sınır ötesinde tarih yazıyor.” dedi.
İSTİHBARAT VAZGEÇİLMEZİMİZ
Çebi, günümüz dünyasında devletlerin istihbarat desteği olmadan varlıklarını sürdürmelerinin mümkün olmadığını söyleyerek “İstihbarat bilgileri yalnızca savaş değil, barış dönemlerinde de devletin bekası için vazgeçilmezdir. Özellikle ülkemizin bulunduğu Ortadoğu coğrafyasını göz önünde bulundurduğumuzda istihbarat bizler için hayati bir önem taşımaktadır. Millî İstihbarat Teşkilatımız; gerçekleştirmiş olduğu üst düzey başarılı çalışmalarla ülkemizin istiklali ve istikbalinin en önemli güvencelerinden biri olduğunu göstermiştir, göstermeye de devam etmektedir.” diye konuştu.
ÖNEMLİ YENİLİKLER GETİRİLDİ
2014 yılında yürürlüğe giren 6532 sayılı Kanun ile birlikte 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Millî İstihbarat Teşkilatı Kanunu’na önemli yenilikler getirildiğini kaydeden Çebi şöyle devam etti: “
MİT, Türkiye’nin yeni döneminde dış, güvenlik ve savunma politikasındaki çıkar ve amaçlarına uygun şekilde yeni koşullar oluşturmak ya da mevcut koşulların seyrini değiştirmek için inisiyatif kullanma stratejisini devreye sokmuştur.  
MİT ETKİN BİR ROLE KAVUŞTURULDU
Silahlı ve silahsız İHA’ların envanterine girmesiyle birlikte teknik imkan ve kabiliyetleri artan MİT, dış operasyonlar ve bilhassa sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonlarında çok daha etkin ve etkili bir role kavuşmuştur.
GURURUMUZ
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gayretleri ve yeni yapılanma ile birlikte bugün itibariyle sadece bilgi toplayan ve rapor eden bir kurum olmaktan öteye geçen gururumuz Millî İstihbarat Teşkilatımız, ürettiği bilgiyi diplomasi masasında muhatapları karşısında kullanan, istihbarat ile diplomasiyi yakınlaştıran bir yere gelmiştir. Böylelikle de Türkiye, Millî İstihbarat Teşkilatımızın her alandaki başarılı çalışmaları sayesinde, hiçbir ülkenin icazetine ve yardımına ihtiyaç duymadan, dünyanın her yerinde kendi çıkarları doğrultusunda hareket edebilme imkânına kavuşmuştur.” 
TERÖR ÖRGÜTLERİNE NOKTA OPERASYONLAR
Çebi, Millî İstihbarat Teşkilatı’nın yurt içinde hem de yurt dışında gerçekleştirmiş olduğu operasyonlarla da terör örgütleri mensuplarının artık kendilerini güvende hissetmediğini vurgulayarak sözlerini şu şekilde tamamladı: “Millî İstihbarat Teşkilatımız Karabağ’dan Libya’ya, Avrasya’dan Balkanlara ve dünyanın birçok coğrafyasında var. PKK’dan, FETÖ’ye DEAŞ’ten El-Kaide’ye birçok terör örgütü mensuplarına yönelik faaliyetlerde bulunuyor. 
TEK TEK PAKETLENİYORLAR
Örgütün her kademesindeki yöneticileri adeta paketlenip Türkiye’ye getiriliyor, tek tek hesap soruluyor. Ayrıca sınır ötesi gerçekleştirdiğimiz Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatı, Barış Pınarı Harekatı, Barış Kalkanı Harekatı, Pençe Kilit Harekatı gibi birçok sınır ötesi operasyonda sağlanan başarıda Millî İstihbarat Teşkilatımızın sağladığı istihbaratın katkısı çok büyüktür. Bu başarı genel olarak Türkiye’nin dış politika ve güvenlik politikalarındaki başarının da bir sonucudur.”

Son Güncelleme: 01.12.2022 15:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.