Çebi; Şehrimize değer katacak

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi; Şehrimize değer katacak

21 Nisan 2021 Çarşamba 14:23
Çebi; Şehrimize değer katacak

Çebi; “Karadeniz sahil yolu ile Trabzon-Erzurum yol bağlantısının sağlanması Değirmendere’deki trafik yoğunluğuna, liman giriş çıkışının değiştirilmesi Çömlekçi’deki trafik yoğunluğuna çare olacak. Değirmendere-Çukurçayır bağlantı sağlanmasıyla da birlikte mesafeler kısalacak, konfor artacak, şehrimiz değer kazanacak.” dedi.

ÇEBİ ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, beraberinde İlçe Başkan Yardımcısı Enis Ramazanoğlu ile birlikte Karadeniz Sahil Yolu ile Trabzon-Erzurum bağlantısını sağlayacak yaklaşık 1 milyar TL bedelli dev proje kapsamında çalışmaların sürdüğü Çukurçayır’da incelemelerde bulundu. Çukurçayır Mahalle Muhtarı Hüseyin Erkut’un da yer aldığı ziyarette Çebi, üstlenici firma Fernas İnşaat’ın Proje Müdürü Aykut Algın’dan devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 
TRAFİK RAHATLAYACAK
Şehrin coğrafi yapısına bağlı oluşan ulaşımda sorunlar oluştuğunu söyleyen Çebi, “AK Parti iktidarı 19 yıllık iktidarı döneminde özellikle ulaşama ayrı bir önem vermiştir, vermeye de devam etmektedir.  Bu anlamda şehrimizde ulaşım alanında ortaya çıkan gereklilikler -hükümetimizin projeleriyle yerine getirilmektedir. Bu anlamda Trabzon-Erzurum yolu ile Karadeniz Sahil Yolu bağlantısı, Değirmendere’deki mevcut trafik zoruna çare oluşturacaktır.” ifadelerini kullandı. 
2 TÜP 6 ŞERİT
Çebi, Trabzon-Erzurum yolunun Karadeniz Sahil Yolu’na bağlanmasının şehre değer kazandıracağına vurgu yaparak şöyle devam etti: “Projede çalışmalar aralıksız sürüyor. Bir yandan bağlantı yolları çalışması bir yandan da tünel yapım çalışmaları sürdürülüyor. 2 km uzunluğunda olacak tünellerin her alanında üç şerit yer alıyor. Değirmendere’de sahil yoluyla bağlantı modern dönel kavşakla bağlantı sağlanacak.”
MESAFERLER KIZALACAK
Projenin tamamlanmasıyla birlikte şehrin ivme kazanan yüzü Çukurçayır ile Boztepe’ye ulaşımın kolaylaşacağı bilgisini veren Çebi, “Çukurçayır-Değirmendere bağlantısıyla Rize-Yomra yönünden seyreden araçlar, şehir merkezine girmeden Boztepe ile Çukurçayır’a rahatlıkla ulaşabilecek. Artık Boztepe ile Çukurçayır’a ulaşmak için Meydan yönünü kullanmaya gerek kalmayacak. Bu şekilde meydan trafiğinde de önemli yönde rahatlama olacaktır. Çalışmaların tamamlanmasıyla Çukurçayır ile Değirmendere arasındaki mesafe ortalama 5 dakikaya inecek. Böylelikle mesafeler kısalacak, şehir trafiği önemli ölçüde rahatlamış olacak.” ifadelerine yer verdi.


 

LİMAN GİRİŞ ÇIKIŞI DEĞİŞECEK
Çebi, proje kapsamında Trabzon Limanı’nın mevcut girişinin de değiştirileceğini bilgisini vererek şöyle devam etti: “Trabzon limanının mevcut işleyişi o bölgede trafiği yoğunlaştırmaktadır. Buna bir de Çömlekçi Kavşağı’nın trafik yoğunluğunu ile yaz aylarında artan nüfus yoğunluğunu eklenince sorun artıyor. Çalışmalar tamamlandığında liman giriş-çıkışı eski çimento fabrikasının olduğu bölgede yapılacak yonca kavşakla sağlanacak, trafik yoğunluğuna çare getirilmiş olunacak.”
HIZLI VE KOLAY ULAŞIM
Çebi şunları söyledi: “Viyadük, bağlantı yolları, tüneller hızlı ve kolay ulaşımına sağlayacağı katkının yanı sıra sahil yolundaki transit trafiği de rahatlatacaktır. Ayrıca şehrimizin her tarafından merkezdeki eğitim, sağlık, kültür, spor, sanat, ticaret merkezlerine ulaşım kolaylaşacak. Erzurum yönüne gitmek isteyen sürücüler, kolaylıkla kısa mesafeden Erzurum yönüne seyredebilecek. Ulaşım yatırımlarıyla şehrimiz daha yaşanabilir, daha konforlu hale gelecek.”
TEŞEKKÜR ETTİ
Projenin şehrimize kazandırılmasında başta Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’na, Milletvekillerimiz Sn.Adnan Günnar, Sayın Bahar Ayvazoğlu, Sayın Muhammet Balta, Sayın Salih Cora, Karayolları Genel Müdürü Sayın Abdülkadir Uraloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu ile katkısı olanlara teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.”

Son Güncelleme: 21.04.2021 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.