Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum Trabzon’da

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Trabzon’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Trabzon Valiliği’ni ziyaret etti.

28 Aralık 2018 Cuma 13:52
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum Trabzon’da

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Trabzon Valiliği’ni ziyaret etti.Valilik önünde mülki idare amirleri tarafından karşılanan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sonrasında Valilik Şeref defterini imzaladı.

Valilik makamında yapılan görüşmenin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un başkanlığında  Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Av. Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve İlçe Belediye Başkanları’nın katılımıyla  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Trabzon’da gerçekleştirdiği yatırım ve projeler ilgili toplantı yapıldı.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, Çömlekçi kentsel dönüşüm alanında 2019 yılı içerisinde inşaatlara başlayacağız. 2023 yılında da Trabzon'un tarihine, mimarisine ve kültürüne uygun projeleri gerçekleştirip, buranın dönüşümünü inşallah tamamlamış olacağız dedi.Bakan Kurum, "Zağnos Vadisi, Pazar Kapı bölgeside yine Trabzon tarihinin, kültürünün ön plana çıktığı bir bölgedir. Bu bölgede de vatandaşlarımızla iş birliği içerisinde onların rızasını alarak hem Pazar Kapı bölgesinde, hem Zağnos bölgesinde yine dönüşüm projesini 2019 yılında başlatacağız. Böylelikle Çömlekçi, Zağnos Vadisi, Pazar Kapı ve yeni yaptığımız cami ile birlikte Trabzon'un tarihi, kültürü ön planda olduğu gerçekten bölgenin dokusuna uygun projeyi burada gerçekleştirdiğimizde inşallah örnek bir şehircilik anlayışını bu bölgede sergilemiş olacağız. Kentsel dönüşüm içerisinde vatandaşımızın rızasını almadan biz de bakanlık olarak hiçbir gelişmeye, dönüşüme müsaade etmeyeceğiz. Dolaysıyla vatandaşımızın içinde olduğu dönüşüm projesini bu bölgede yapmış olacağız" diye konuştu. 

Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun yerini millet bahçesine çevireceklerini belirten Bakan Kurum, "Trabzonspor hem bölgemizin hem de ülkemizin güzide bir kulübü, başarılarla dolu tarihi var. Hüseyin Avni Aker Stadyumumuzun yerini millet bahçesine çeviriyoruz. Orada yine Trabzonspor'un anısını taşıyacak ögeleri tribünden, spor kulübünün geçmişte başarılarıyla dolu kulübün temsil edildiği bir müzede barındıracak bir millet bahçesi, yine Akçaabat'ta bir millet bahçesi projemiz var. 22 bin 800 metrekarelik bir alanda Vakfıkebir'de 22 bin metrekarelik bir alanda 3 tane millet bahçesini bakanlığımız, Toplu Konut İdaresi Başkanlığımızın eliyle 2019 yılı içerisinde başlayıp, yine 2019 yılı içerisinde tamamlamayı hedefliyor. Diğer ilçelerimizde cadde, sokakta sokak sağlıklaştırma projesi yapacağız" şeklinde konuştu. 

Kurum, imar barışına ilişkin, "Bugün için yaklaşık 9 milyon 500 bin vatandaşımız imar barışından faydalandı. Toplam yaklaşık 14 milyar liralık bedel ödendi." diye konuştu.

İmar barışına ilişkin sürecin 31 Aralık'ta tamamlanacağını anımsatan Kurum, şu değerlendirmelerde bulundu:"Sürecin uzatılmasına ilişkin ciddi talep var, bunu biz 31 Aralık'ta inşallah değerlendirmiş olacağız ancak 31 Aralık'a kadar vatandaşımızın ödemelerinin yapılabilmesi adına tüm kamu bankaları açık olacak ve imar barışı sürecinden vatandaşımız hafta sonu da faydalanabilecek. Diğer özel bankalarımızla da görüşmeleri sürdürüyoruz, bunun hem bakanlığımız internet sitesinde hem de bankalarımızın sitelerinde duyuruları olacaktır. Hafta sonu da bankalarımız açıktır, imar barışından vatandaşlarımız faydalanabilir."

Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, eski Avni Aker'in yerinde yapılacak olan Millet Bahçesi alanında incelemelerde bulundu.

Son Güncelleme: 28.12.2018 16:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.