‘CHP aday bulamıyor’ iddialarına Hacısalihoğlu’ndan cevap geldi

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu yerel seçim çalışmaları üzerine konuşarak, “Tüm ilçelerde olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi için de adayı da çıkartacağız seçimi de alacağız” dedi

26 Kasım 2018 Pazartesi 10:09
‘CHP aday bulamıyor’ iddialarına Hacısalihoğlu’ndan cevap geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu Yerel seçim çalışmalarından projelerine kadar birçok konuda açıklamalarda bulunarak, adayları belirlemek için ince eleyip sık dokuduklarını belirtti.Trabzon’un sorunlarını bildiklerini ve şehirde belediyecilik pratikleri olduğunu da vurgulayan Hacısalihoğlu, Büyükşehir Belediyesi ve bütün ilçelerde iddialı olduklarının altını çizdi.

İşte Hacısalihoğlu’nun açıklamaları…
Yerel seçimlere yönelik çalışmalarınız nasıl gidiyor, adaylarınız belli mi?

“Yerel seçim çalışmalarımızı Ekim ayından bu yana sürdürüyoruz. Ortahisar Belediye Başkan adaylığı için iki isim başvuru yaptı. Belediye Meclis Üyelikleri için de yeterli derecede başvuru var. Özellikle, ‘muhalefetim’ diyen insanların çok da fazla rahat bırakılmadığı ortamda Ortahisar Belediyesi için göreve taklip olan iki arkadaşıma önce medeni cesetlerinden dolayı sonra da bu şehir için söz söyleyebilecek yeterlilikte olduklarına inandığım için teşekkür ediyorum. Bir iddia ortaya koydular ve yola çıktılar. İkisi de benim için değerlidir. Genel merkez kimi onaylayacaksa benim adayım da odur. Kim açıklanırsa onunla birlikte sahaya çıkıp çalışacağız. Kimse de kimseye küsmeyecek. Ortahisar Belediyesi’ni kazanacağız.”

İNCE ELEYEREK SIK DOKUYORUZ
“Geçtiğimiz günlerde Ankara’dan gelen üç kişilik heyet partimizin Trabzon’daki bütün ilçeleri adına başvuruda bulunan aday adayları ile mülakat gerçekleştirdi. Bu ayın 29’unda Parti Meclisi toplanacak ve adaylar için karar verilecek. CHP, Trabzon’un Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bütün ilçelerinde iddialıdır. Her yerde aday çıkartabilecek güçteyiz, aday çıkarttığımız her yerde de iddialıyız, seçimde başarılı olacağız. Ancak aday konusunda ince eleyip sık dokumak lazım. Şu anda CHP’nin de yaptığı budur.”

PRATİĞİMİZ VAR
“Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için görüşmelerimiz devam ediyor. CHP’nin Büyükşehir Belediyesi için adayı yok diye konuşuluyor ama bu doğru değil. Bizim adayımız var ve açıklayacağız. Görüşmeler devam ettiği için bazı şeyler gizlilik usulleri ile olmak zorundadır. CHP aday çıkartmak için aday çıkartmayacak. Herkesin desteğini alabilecek bir isimle vatandaşın önüne çıkacağız. Toplumun CHP’den bir beklentisi olduğunun farkındayız ve bunun gereğini seçeceğimiz adayla yapacağız. CHP olarak bizim bu şehirde belediyecilik konusunda pratiğimiz var. Önemli olan doğru ve şehrin beklentilerini karşılayacak, şehrin sorunlarının bilincinde olup bu sorunların aşılması konusunda enerji tüketecek bir adayla vitrine çıkmak. Biz de bunu yapacağız.”

KAPI SONUNA KADAR AÇIK
Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Volkan Canalioğlu ismi de gündemde. Bu konudaki yorumunuz ve herhangi bir ittifaka bakışınız nedir?
“Volkan Canalioğlu bizim bir değerimizdir. Belediye Başkanlığımızı yaptı, İl Başkanlığımızı yaptı, Milletvekilliğimizi yaptı, Genel Başkan Yardımcılığımızı yaptı. Kapı Volkan beye sonuna kadar açıktır. İttifak olacaksa bu genel merkez bazında olur. Şuana kadar da genel merkezden bize bu yönde gelen bir sinyal olmadı.”

ÖNCELİK ULAŞIM!
Göreve gelinirse öncelik ne olacak?
 “Trabzon’un öncelikle trafik sorununu çözmek lazım. Biz iki yılda trafik sorununu çözeriz, bu konuda da çok iddialıyız. Şehrin sahil boyunca sağ şeridi araçların keyfi otoparkı olmuş durumda. Şehir içine bakıyoruz yine aynı şekilde araçlar gelişigüzel park ediliyor. Bir şehir bu kadar mı sahipsiz olur? Elli sene önceki Trabzon’un görüntüsü bile bundan daha düzenliydi. İmarda da aynı sorunlar mevcut. Sadece bina dikmekle şehircilik olmaz. Bu sorunları çözmeye talibiz.”

GARANTİ VERİYORUZ
“Bu şehirde sosyal demokrat belediyecilik anlayışını geliştiren; kadına, çocuğa, engelliye, doğaya, kültüre önem verilmeli. Şehrin 4000 yıllık tarih ve kültür şehri kimliğini insanlara göstermemiz lazım. Turizm noktasında alternatifler var ve bu alternatifleri geliştirip turizme kazandırmalıyız. Biz, geçmiş dönemlerde farklı siyasi partilerin yaptığı gibi 61 Proje ile gelip bunları hayata geçirememekten ziyade, yapabileceğimiz projeler ile vatandaşın karşısına çıkmayı tercih ediyoruz. Ve vaat ettiklerimizi de yapacağımızın garantisini veriyoruz.” 

ALT YAPI YOK
“Ne yazık ki halen Trabzon’un birçok noktasında doğalgazı kullanmaya geçemedik. Şehrin merkezinde doğalgaz alt yapısı yok. Bir belediye için temiz doğa ve temiz çevre önemli olmalı ama bizde iş tersine işliyor. Görünüyor ki doğalgaz konusunda gerekli alt yapı ve proje çalışmasına gerekli hassasiyet gösterilmemiş. Bu konuyu da aşmak önceliklerimizden olacak.”

TRABZON İYİ YÖNETİLMİYOR
Trabzon’a nasıl bir belediyecilik vaat ediyorsunuz?
“Trabzon şehircilik anlamında iyi yönetilmiyor. Hepimiz şehir dışına çıktığımızda diğer illerin gelişmişliğini gözlemliyoruz. Ancak Trabzon’un son on yılına baktığımızda şehrin ileriye gitmesi gerekirken ne yazık ki yerinde bile saymıyor, geriliyor. İnsanlar artık bu şehirden göç ediyor. Biz kalifiye insanlarımızı göç veriyoruz. Ben bu yaşıma kadar bu şehirde yaşadım ve yaşıyorum, çocuklarımda bu şehirde yaşasın istiyorum. Tek derdimiz bu. Bu şehri insanlar terk etmemeli.”

ORTAK PAYDA
“Bu şehri projelerimizi hayata geçirerek marka kent haline getireceğiz. Bu markayı da kağıt üzerinde yaşatmayacağız sadece. Gerçekten şehrin bir marka olduğunu insanlar yaşarken hissedecekler ve hissettirecekler. O zaman amacımıza ulaşmış oluruz. Çünkü bu şehir hepimizin ortak paydası. Öğrenci bile artık bu şehre geldiğinde hayal kırıklığına uğruyor ve gitmek istiyor. Çünkü sosyal ve kültürel anlamda gençlerimize sunulan fazla da bir imkan yok Trabzon’da.”

İLK ONDA BİZ VARIZ
Göreve gelinmesi halinde belediyecilik konusunda iktidardan maddi destek alamamak gibi bir korkunuz var mı?
“Trabzon’da iki dönemdir Büyükşehir’de AK Parti belediyesi görevde. Milyonlarca lira para gelmiş ve gelen para doğru kullanılmadığından şehrin durumu içler acısı. Belediyecilik konusunda Giresun, Eskişehir, Aydın, Muğla, Beylikdüzü gibi birçok belediye başarılı. Türkiye’de en başarılı on belediyesin arasındaki belediyeler bizim belediyelerimiz. Onun için aldığımızı desteği doğru kullandığımızda başarı da geliyor. Trabzon’a da başarıyı getireceğiz.”

BENİM İÇİN GURURDUR
Söz Beylikdüzü’nden açılmışken Ekrem İmamoğlu ve Akif Hamzaçebi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile anılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
“Trabzonlu hemşerilerimizin hem başarılı olması hem de aday gösterilmesi bir Trabzonlu olarak beni onurlandırıyor ve gururlandırıyor. Hem Akif Hamzaçebi beyin hem de Ekrem İmamoğlu beyin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isimlerinin geçmesi bizleri mutlu ediyor.”

HEM HAKKI HEM HADDİ
CHP Parti Meclisi Üyesi Haluk Pekşen, Genel Başkan olmak için çalışıyor. Bu konudaki yorumunuz?

“Her CHP’linin genel başkan olmak gibi hakkı da haddi de vardır. Bu parti üyelerinin hakkıdır. Genel başkanları kurultaylarda delegeler belirliyor. Böyle bir niyeti olduğunu bizler de biliyoruz. Şuanda kurultay süreci değil. Kendisine başarılar diliyorum.”

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.