Chp'de kılıçlar çekildi

CHP Trabzon’da Güzide Uzun’un il başkanlığına adaylığını açıklamasının ardından mevcut Başkan Turgay Güngör de kongrede aday olabileceğini söyledi. İl başkan adaylığı için ismi ön plana çıkan Ahmet Kaya ise çarpıcı açıklamalarda bulundu

26 Aralık 2017 Salı 09:14
Chp'de kılıçlar çekildi

CHP Trabzon İl Başkanlığı’nda 7 Ocak’ta yapılacak olan il kongresi için geri sayım devam ederken örgütte sürpriz gelişmeler yaşanıyor. CHP Trabzon eski il başkanı Güzide Uzun’un adaylığını açıklamasının ardından aday olup olmayacağı merakla beklenen CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör de kararını verdi. Güngör kongrede yeniden aday olacağını belirterek il başkanlığına adaylığına yeşil ışık yaktı. CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya ise il başkan adaylığı noktasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İLÇE BAŞKANLARI İLE GÖRÜŞECEK

Güngör, “Aday olmam noktasında arkadaşlarımızın bir baskısı ve talebi var. Böyle bir durum söz konusu. Bir iki gün içerisinde adaylığımızı açıklarız. Güzide Hanım adayımız. Başka alternatiflerde vardı. Ben adaylığı düşünmüyordum. Ama arkadaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda aday olabileceğimi söylüyorum. Böyle bir çalışma içerisindeyim. İlçe başkanlarımız ile görüşeceğiz” diye konuştu.  

TURGAY BEY SÖYLEDİ…

Öte yandan il başkan adaylığı için ismi ön plana çıkan Ahmet Kaya ise çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kaya, “Şuana kadar ben aday olurum demedim. Ben örgütün ortak talebi olması halinde aday olacağımı söyledim. Özellikle Turgay bey de bana bu noktada kesinlikle aday olmayı düşünmediğini ve örgütün benim üzerimde bir mutabakata vardığını da söyledi. Bunları konuştuk hep. Bilemiyorum ama örgütün alacağı her karara saygı duyarım” dedi.

TAVRIMI ORTAYA KOYACAĞIM

Kaya sözlerine şöyle devam etti: “Ben olayım diye hiçbir çabanın içerisine girmedim. Bu bir görevdir. Örgütümüz bana bu görevi verirse ben seve seve görev yapmaya hazırım. Ama bugüne kadar kimseyi arayıp ‘ben adayım bana destek olun’ demedim. Çünkü bekledim. Şuana kadar net bir durum göremedim. Netleştikten  sonra ondan sonra bende tavrımı ortaya koyacağım”

sonnokta gazetesi Hüseyin TERZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.