CHP'den 19 Mayıs Kutlaması.

19 Mayıs 2022 Perşembe 15:47
CHP'den 19 Mayıs Kutlaması.

Cumhuriyet Halk Partililer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ellerinde ay yıldızlı bayraklar ve Atatürk posterleriyle 15 Temmuz Şehirler Parkına yürüdü. Meydan’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunan CHP’liler daha sonra saygı duruşu ve ardından istiklal marşını okudular. 

Burada partililer adın açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi  Trabzoni İl Başkan yardımcısı Ünsal Demir, 103 yıl önce parlayan bu ateş, bugün dahi güzel ülkemizin geleceğini aydınlatmaktadır." dedi.

Demir; 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Samsun’da bağımsızlık mücadelesini başlatarak demokratik, çağdaş ve laik cumhuriyetin ilk meşalesini yaktılar. Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere emanet etmek üzere Cumhuriyet düşüyle çıktığı

yürüyüşün, 103. Yıl Dönümü kutlu olsun. İstanbul’dan 16 Mayıs 1919'da ayrılarak Samsun'a doğru yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk'ün, ardından gelen idam fermanını halkın vicdanına sığınarak yırtıp attığını, bağımsızlık için ölümü dahi göze aldığını vurgulayan "Bağımsızlığımızın nişanesi olan 19 Mayıs, emperyalizme ve iş birlikçilerine karşı onurlu bir direniştir. En karanlık gecede dahi yanan umut ışığıdır. 103 yıl önce parlayan bu ateş, bugün dahi güzel ülkemizin geleceğini aydınlatmaktadır."

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk gençliğine güvenini her fırsatta dile getirmiş ve kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti`ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Gençlik, bir milletin geleceğidir. Bugün bizlere düşen görev Avrupa`nın en genç nüfuslu ülkesi olarak diline, kültürüne bağlı, özgür ve hür düşünceli, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan, toplumdan, dünyadan haberdar, gelişmelere açık gençler yetiştirmek; bu sayede de büyük ülkemizi medeniyetin beşiği haline getirmektir.

Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bağımsızlık için mücadeleden geri durmamış tüm neferlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun’

Son Güncelleme: 19.05.2022 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.