CHP'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Chp Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya,AK Parti iktidarına Andımız üzerinden yüklenerek gençlerimize, çocuklarımıza sahip çıkamadılar bu yüzden andımız’a karşılar dedi.

29 Ekim 2018 Pazartesi 14:50
CHP'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanlığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladılar.Kutlamalara Chp Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'da katıldı.
CHP İl Başkanlığı’nda partililer ‘İzmir Marşı’ ile bando eşliğinde Atatürk Alanı Meydan Parkı’na giderken yoğun bir coşkuyla karşılaştılar. Meydan Parkı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan okuyan partililer daha sonra CHP Trabzon Gençlik Kolları Andımız’ı yüksek sesle okuyunca parkta bulunan yurttaşlar da eşlik ettiler. Nazım Hikmet’in Kuvayi Milliye destanını okuyan gençler büyük alkış aldı. Daha sonra gençler bando eşliğinde İzmir Marşı, 10. Yıl Marşını okudular. Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği dans gösterisi ise büyük coşku yarattı. Daha sonra partililer horon oynayarak Cumhuriyet’imizin 95. Yılını kutladılar. 
EN BÜYÜK MİRASTIR BİZE CUMHURİYET
Meydan Parkı’nda konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, “‘Türk Milleti’nin karakterine ve adaletine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize en büyük mirasıdır Cumhuriyet. 
Cumhuriyet demek; devlet yönetiminin sınıfların, kişilerin, ailelerin eline bırakılamaz demektir.  Cumhuriyet demek; yurttaş eşitliğidir, ulus bilincine sahip olmaktır, özgür beyinlere sahip olmaktır, çağdaşlığı ve demokrasiyi ancak ve ancak laik hukuk devleti şekli ile yönetmenin öngörüsüdür Cumhuriyet. 
Bugünlerde gelişmeyi, çağdaşlığı ve modernliği betonla karmaya çalışanlar Cumhuriyet’in temelini atanların kullandığı beton harcının kuvvetinin farkına henüz varamayanlardır. Atatürk’ün çağdaş uygarlık yolunda ilerlemenin yönetim şeklinin Cumhuriyet olacağının kararını savaş meydanlarında verdiği gerçeği beyinlerimizde ve yüreklerimizde saklıdır. 
YA İSTİKLAL YA ÖLÜM
Haklar ve özgürlüklerden yoksun bırakılan ülkelerin ayakta kalabilmesi örneklerinde görüldüğü gibi hiç mümkün değilken, bizi Cumhuriyet’imizin yapı taşı olan bölünmez bütünlük şiarıdır ayakta tutan. Emperyalizme karşı hiçbir şekilde boyun eğmeyenlerin yüreğini kaplayan heyecanını sarı saçlı mavi gözlü dev Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek doruğa çıkarmıştır. Yüreğinin sesini dinleyenlerin, cepheden cepheye koşanların yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğunun kararını ‘Efendiler yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz’ diyerek mandacıların ve yerli işbirlikçilerinin oyununu bozmuştur. 
CUMHURİYET BİLHASSA KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR
Şimdi 95. Yıldönümünü kutladığımız bu büyük bayramda gücümüzü sadece ve sadece büyük önderimizden almaktayız. Onun ilkeleri ışığında Cumhuriyet’imizi yaşatmak için hala yolumuz sarp ve dikenlidir. Ancak küllerinden yeniden doğmayı bilen Türk ulusu ilelebet yaşayacak ve onun eserini sonsuza dek yaşatacaktır. 
Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet yoksulluğu bitirme, bu ülkenin bütün vatandaşlarına insanlık onuruna yaraşır bir hayat sunma mücadelesidir. Cumhuriyet mağdurların beklediği hak, mazlumların beklediği adalet, kim olursa olsun haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayanların umududur. Cumhuriyete sahip çıkmak, kimsesizlerin kimsesi, mağdurların sesi, adaletin simgesi olmak demektir. Bu duygu ve düşüncelerle, bize bu güzel Cumhuriyeti armağan eden başta Büyük Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı ve gazilerimizi şükranla anıyor, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için en yüksek fedakârlığı yapan şehitlerimize rahmet diliyorum. Yaşasın Cumhuriyet!” ifadelerini kullandı. 
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ise, gençlerin Andımız’ı okumasını tebrik ederek şu ifadeleri kullandı. Ahmet Kaya, “Uzun aradan sonra hep birlikte Andımız’ı duyduk. Burada Trabzon Meydanı’ndan Andımız tartışması yapanlara sormak istiyorum. Gençlerimiz ‘Türküm’ dedi bundan mı rahatsız oluyorsunuz? ‘Doğruyum’ dedi bundan mı rahatsız oluyorsunuz? ‘Çalışkanım’ dedi gençlerimiz bundan mı rahatsız oluyorsunuz? Bugün bu ülkeyi yöneten iktidar ve iktidarın temsilcileri her zeminde Andımız tartışması yapıyor Andımız’da geçen ifadelerin ırkçılık taşıdığını söylüyorlar. Bunu kabul etmiyoruz. ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diyoruz. 
BUNLAR KÜÇÜKLERİMİZİ KORUYAMADILAR
Yine Andımız’da diyor ki, ‘Küçüklerimi korumak’ diyor. Belki de utançlarından Andımız’ı okuyamıyorlar. Çünkü bu ülkede küçükleri, çocukları koruyamadılar. Gençlerimize, çocuklarımıza sahip çıkamadılar. Kur’an kurslarında diri diri yandı çocuklarımız, istismar edildi çocuklarımız. Belki bu utançtan dolayı diyemiyorlar. ‘Büyüklerimi saymak’ diyor Andımız. Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve ömrü cephelerde geçmiş İsmet İnönü’ye yaptıkları saygısızlık yüzünden büyüklerimi saydıklarını söyleyemiyorlar.”
KULA KULLUK OLMAZ, KULLUK ANCAK ALLAH’A OLUR
Bugün Cumhuriyet Bayramı, hepimizin en büyük bayramı diyen Ahmet Kaya, “Cumhuriyet çok şeydir ama Cumhuriyet bir özel anlam ifade eder. Cumhuriyet aslında çok kuvvetli bir itirazdır. 624 yıllık Osmanlı İmparatorluğu, saray düzeni döneminde kula kulluk vardı. Padişahın kullarıydı insanlarımız. Böyleydi bu bir gerçektir. Ama Mustafa Kemal Atatürk ve onla mücadele eden o devrimci yol arkadaşları dediler ki, ‘Kula kulluk olmaz, kulluk ancak Allah’a olur ‘ ve Mustafa Kemal ve onun inançlı devrimci arkadaşları kula kulluğu bu topraklardan yok ettiler. Birileri yine bu topraklarda kula kul olunmasını istiyor. Türk Milleti ancak ve yalnız Allah’a kul olur başka kimseye kul olmaz. Bunu herkesin bilmesi öğrenmesi gerekiyor” diyerek yurttaşların bayramını kutladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.