Chp'den coşkulu kutlama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Örgütü 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkulu kutladı.

30 Ağustos 2018 Perşembe 14:26
Chp'den coşkulu kutlama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Örgütü 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkulu kutladı. Atatürk Alanı Meydan Parkı’nda toplanan partililer saygı duruşu bulunduktan sonra  İstiklal Marşı’nı okudular. Meydan’da Türk bayrağı açan gençler ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ diye slogan atarken büyük alkış aldılar.

Çelenk sunumundan sonra konuşan CHP Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Ünsal Demir, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hazırladığı videoda Atatürk’e yer verilmemesine tepki gösterdi. İl görüntülerde Atatürk’ün olmadığını halktan gelen tepki üzerine ikincisinde Atatürk gösterildiğine dikkat çeken Ünsal Demir, “Bu halk size tepki vermeseydi kurucu lideri Zafer Bayramı kutlamasına yer vermeyecek miydiniz? Büyük taarruz esnasında Mustafa Kemal Atatürk’e söz verdiği halde Çiğil Tepe’yi alamadığı için intihar eden Reşat Albay’ın o askeri onurundan TSK’nın bugün geldiği durum bizi üzmektedir. Bunu Türk gençliği, Atatürk gençliği kabul edemez. Bunun hesabını elbet bir gün soracaktır. 

VATAN TOPRAĞI YAPAN KURUCU LİDERİ ANMAZSAK, O GÜNLERİ YAD ETMEZSEK İHANET ETMİŞ OLURUZ

Osmanlı döneminde Yunanistan’dan Makedonya’ya, Bulgaristan’dan Suriye’ye kadar bir çok toprak fethedilmiştir ama ancak biz oraların değil İstanbul’u, Trabzon’un, Edirne’nin fethini kutluyoruz. Bunun sebebi ise 30 Ağustos’ta atılan ona vatan toprağı saylayan o gündür. Bizler fetihleri kutlarken ona vatan toprağı yapan kurucu lideri anmazsak, o günleri yad etmezsek ihanet etmiş oluruz” diyerek Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kurtuluş şehitlerimiz, Kıbrıs şehitlerimiz ve terör şehitlerimiz bir kez daha anmaktan rahmet dilerken, gazilerimize ve kahraman Türk ordusuna sevgi ve saygılarını sunduğunu söyledi. 

İSTİKLAL KARŞITLARINA GÜNLERİNİ GÖSTERECEKTİR

Halk-Lis Dönem sözcüsü Berfin Karan ise, “Bugün burada sıradan bir bayram değil, milletimizin istiklal ve hürriyet aşkının 96. Yıldönümünü kutluyoruz. 96 yıl önce kazanılan istiklalimizin 16 yıldır elimizden almaya çalışanlar var. Ama biliyoruz ki onlar tek biz ise binleriz ve bu binler bu geçler 1922’de nasıl istiklalini kazandıysa tekrar kazanacaktır. Ve yeniden istiklal karşıtlarına günlerini gösterecektir. Unutmayalım ki, gerçek zaferi 1922’de savaş meydanlarında kazandık. Büyük taarruz yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde şanlı ordumuzun elde ettiği zaferi bir kez daha gururla kutlayıp vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından törene katılanlar horon oynayarak büyük zaferimizi kutladılar.

Son Güncelleme: 30.08.2018 15:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.