Chp'li Kaya :Çömlekçi prestij projesiydi,mağduriyet projesine dönüştü

Chp Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ,TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz alarak, Trabzon’a prestij projesi olarak takdim edilen fakat mağduriyet projesine dönüşen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Bakanlığın ve TOKİ’nin acil adım atmasını istedi.

12 Kasım 2019 Salı 13:27
Chp'li Kaya :Çömlekçi prestij projesiydi,mağduriyet projesine dönüştü

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2020 bütçesi üzerine konuşan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Trabzon için önemli bir sorun haline geldiğini ifade ederek, “Trabzon’a prestij projesi olarak takdim edilmişti. Aradan 10 yıl geçti, bu prestij projesi, en büyük mağduriyet projesine dönüştü. Orada yaşayan insanların çekmedikleri sıkıntı kalmadı” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ Genel Müdürü ve bürokratların katıldığı toplantıda Trabzonluların artık Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin bitirilmesini istediğini vurgulayan CHP’li Kaya, sözlerine şöyle devam etti:

MİLLETİ CANINDAN BEZDİRDİ

“Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi Trabzon’un önemli bir sorunu haline gelmiştir. Burada 2010 yılında TOKİ ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve milleti adeta canından bezdiren bir kentsel dönüşüm projesi yapılmaktadır.

Proje öncesi orada huzur ve mutluluk içinde bir arada yaşayan insanlarımız şimdi moloz yığınları ve yıkıntılar arasında yaşam mücadelesi vermektedirler.

10 YILDA ÇİVİ ÇAKILMADI

Şu an Çömlekçi Mahallemizin görüntüsü içler acısıdır. Trabzon’umuza hiç yakışmamaktadır. Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi Trabzon’a bir prestij projesi olarak takdim edilmişti. En büyük mağduriyet projesine dönüştü. Aradan 10 yıl geçmesine rağmen, bir çivi bile çakılmadı.

Orada yaşayan insanların çekmedikleri sıkıntı kalmadı.

BİTMESİ, BÜTÜN TRABZONUN TALEBİ

Çömlekçideki hak sahibi vatandaşlarımız artık yeter diyor ve yıllardır yaşadıkları mağduriyetlerinin giderilmesini ve projenin bir an önce bitirilmesini talep ediyor. Aslında bu sadece Çömlekçideki hak sahibi vatandaşımızın değil, bütün Trabzon’un talebi ve beklentisidir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.