Chp'li Kaya'dan Ak Parti'li Cora'ya tepki

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'dan Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'nın açıklamalarına tepki göstererek partimize çamur bulaştırmaya çalışmak, yakışıksızdır, iftiradır.

23 Temmuz 2018 Pazartesi 16:09
Chp'li Kaya'dan Ak Parti'li Cora'ya tepki

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ,Trabzon Ak Parti Milletvekili  Salih Cora, bir gazeteye yaptığı açıklamada, partimize yönelik haksız, mesnetsiz suçlamalarda bulunup, çok yakışıksız ifadeler sarf etmiştir.Partimizi seçimlerde HDP’ye destek vermekle, dolayısıyla da PKK’ya destek sağlamakla suçlamış, ‘’PKK’nın cenaze levazımatçısı’’ gibi bir yakıştırmada bulunup, partimizi ‘’ihanet noktasında’’ olmak gibi akla hayale gelmeyecek bir ithamda bulunmuştur.Cora ve bazı çevreler seçim sonuçları üzerinden bir algı yaratarak cumhurieyetin kurucusu olan partimizi terörle birlikte gösterme gayretine düşmüştür. Siyasal çıkar ve mücadele adına böylesine gerçekdışı ve sonuçları vahim ifadelerin kullanılması, sağlıklı bir düşünce yapısının ürünü olamaz.CHP’nin kurumsal olarak başka bir partiyi desteklemek gibi bir kararı yoktur, olamaz da. CHP’li bazı seçmenlerin AK Parti, HDP ya da başka bir partiye oy vermesi, sadece onları bağlar. Tıpkı Ak Partili bazı vatandaşların HDP’ye ya da başka bir partiye poy vermeleri gibi.Buradan yola çıkarak partimize çamur bulaştırmaya çalışmak, yakışıksızdır, iftiradır.

CHP her zaman ve zeminde ülkemizin birliği ve bütünlüğünün, demokrasi ve hukuk devletinin yanındadır. Kimden gelirse gelsin teröre kökten karşıdır. PKK, FETÖ, DHKPC, IŞİD ya da adı her ne olursa olsun, teröre karşı mücadelenin her zaman yanında olmuştur, olmaya devam edecektir.Terörle birlikte olmak ya da aynı masaya oturmak konusunda hesap vermesi gerekenler Sayın Cora’nın partisi ve AKP iktidarı, Erdoğan yönetimleridir.PKK ile müzakereye oturup terör mensuplarına dokunmama emri verenler, hendeklerin yapılmasına, silahların-bombaların saklanmasına göz yumup çadır mahkemeleri kuranlar, FETÖ ile 11 yıl iktidar ortaklığı yapıp her türlü desteği verenler, Suriye’de terör örgütleriyle içli dışlı olanlar, etrafa iftira ve çamur atarak bu suçlarını örtemez.

Bir milletvekiline, sorumlu bir siyasetçiye, hele de bir hukukçuya yakışmayan bu değerlendirme ve suçlamalar, ülkemizde gerilim yaratma, halkı ve birbirine düşürme, iç barışı bozmaktan başka bir işe yaramaz.Sayın Cora’nın bu yaklaşımı sadece ve sadece ülkemize karşı kurulan karanlık küresel senaryolara; PKK gibi bölücü, FETÖ gibi yıkıcı, IŞİD gibi dinci terör örgütlerinin amaçlarına hizmet eder.Sayın milletvekilini daha sağduyulu ve sorumlu bir dil kullanmaya çağırıyorum. Bu bölücü, kırıcı ve kışkırtıcı üsluptan vazgeçin!

Sayın vekil, partisinin 16 yıldır Trabzon’a yapma sözü veripte yapamadıklarını yapma gayreti içinde olsun,Trabzon için yapılması gerekenlere kafa yorsun.Kendisine, Trabzon için ve Milletimiz için birlikte çalışma çağrısı yapıyorum dedi.

Son Güncelleme: 23.07.2018 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.