Chp'li Kaya'dan Uzungöl tepkisi

Trabzon Uzungöl’de dün (Pazartesi) başlatılan yıkıma ilişkin bir basın açıklaması yapan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Kolluk kuvvetleri eşliğinde TOMA’larla düzenlenen yıkım operasyonu resmen zulme dönüşmüştür” dedi. Bölge halkına yönelik güvenlik kuvvetlerinin uyguladığı tedbirleri de sert dille eleştiren Kaya, “Terörist muamelesini hak edecek ne yaptılar?” sorusunu sordu.

24 Aralık 2019 Salı 13:23
Chp'li Kaya'dan Uzungöl tepkisi

“ZULME DÖNÜŞTÜ”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya “Dün Uzungöl’de başlayan yıkımlar, maalesef hepimizi üzen, kahreden görüntülere sebep olmuştur. 17 yıldır yaptıklarıyla ülkede huzur bırakmayan AKP hükümetinin Uzungöl’de sabahın ilk ışıklarıyla ve yüzlerce kolluk kuvveti eşliğinde TOMA’larla düzenlediği yıkım operasyonu resmen zulme dönüşmüştür. terör operasyonlarında olduğu gibi vatandaşlarımıza su ve gaz sıkılmıştır, sert müdahaleler yapılmıştır.

Uzungöl'ün huzuru bozulmuştur.

“TERÖRİST MUAMELESİ YAPILDI”

Aldığımız bilgilere göre çok sayıda vatandaşımız yaralanmış 15'ten fazla vatandaşımız gözaltına alınmıştır. Uzungöl’e giriş çıkışlar yasaklanmış, bölge adeta abluka altına alınmıştır. İnsanlarımıza adeta terörist muamelesini yapılmıştır. Bu insanlarımız bu muameleyi hak edecek ne yapmıştır? Tek suçları kendi toprağına, kendi arsasına ev yapmak olan bu insanlarımıza yapılan müdahaleyi zulme dönüştürenler utanmalıdır ve zulüm ile abad olanların sonunun da berbad olacağını unutmamalıdır.”

“OY UĞRUNA GÖZ YUMDULAR”

Uzungöl halkının uzun zamandır bölgede yerleşik olduğunu ve kendilerine ait arsalara, hükümet yetkililerinin söylemlerinden cesaret alarak ev yaptıklarını da hatırlatan CHP’li Kaya, “Seçim dönemi boyunca yapılan tüm binalara oy uğruna göz yumdular” diyerek eleştirilerine şöyle devam etti:

“Bu insanlar buraya başka yerlerden gelmediler. 500 yıldır bu topraklarda yaşıyorlar. Dededen atadan kalan arsalarına, hükümet yetkililerinin söylemlerinden de cesaret bularak, onlara güvenerek ev yaptılar.

İmar barışı dediler, evler yapılırken ses çıkarmadılar, seçim dönemi boyunca yapılan tüm binalara oy uğruna göz yumdular.

Oyları aldılar, işleri karşıya geçti. Hatta bu binaların İmar Barışı kapsamında değerlendireceğini bile söylediler. Şimdi verdikleri sözleri yok sayarak milletin borç harç yaptığı evleri yıkmak için yüzlerce jandarmayla, TOMA’larla geldiler?

“57 YILDIR İMAR PLANI YAPMADILAR”

Bu evler yapılırken nerdeydiniz, neden sesinizi çıkarmadınız? Bu insanlar bir sürü borcun harcın altına girip bu evleri yaptılar. Yazık değil mi bunca emeğe, harcanan paraya, milli servete? 57 yıldır bu bölgeye imar planı yapılmamıştır. Neden yapılmamış. vatandaş çaresiz bırakılmıştır? Son yapılan 4 planda uygulanmamıştır. Hatta bu planların sahada yapılmadığı, Google Map uygulaması üzerinden yapıldığı ortaya çıkınca iptal edilmiştir.

Hükümetin yaptıklarını neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Akp hükümeti, söz konusu vatandaş olunca ‘İmar planı yok’ dediği Uzungöl’e Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bölge temsilciliği eliyle ve üstelik afet alanına 2 misafirhane yapmıştır, nasıl yapmıştır? Vatandaşlar bunu soruyor, bunu merak ediyor.”

“TEK İSTEKLERİ İMAR PLANIYDI”

Uzungöllü vatandaşların yıllardır bölgeye ilişkin imar planı beklediğini de vurgulayan CHP’li Kaya, “Uzungöllü vatandaşlarımızın tek istediği, sadece sahada hazırlanmış kendi fikirlerinin de alındığı gerçekçi bir imar planıydı, ama siz bunu onlara çok gördünüz” şeklinde konuştu.

Halkın yöneticiler tarafından özellikle çözümsüz bırakıldığını da ifade eden Kaya, şöyle devam etti:

“Onları çözümsüz bıraktınız. Şimdi de tüm suçu onlara yükleyerek evlerini yıkıyor, üstüne bir de terörist muamelesi yapıyorsunuz.

Yazıklar olsun diyorum. Ayrıca şu an bile bölgede çok sayıda turist vardır.

Bu operasyonlar yapılırken şehrimizin ve göz bebeğimiz dediğimiz turizm bölgemiz Uzungöl'ün imajı hiç mi düşünülmemiştir?

ORMAN YANGINLARI

Şu anda Trabzon da 10 ilçede 26 ayrı yerde çaykara ilçemiz dahil orman yangınları çıkmıştır. Her yerde Ormanlarımız yanarken, bu felaketin üstüne bir de vatandaşlarımızın evlerinin yıkılması ikinci bir büyük felaket olarak Trabzonluları alt üst etmiştir. Uzungöl’de uygulanan zulme derhal son verilmelidir. Devlet bizim devletimizdir, bu vatandaşlarımız da devletini milletini canı pahasına seven vatandaşlarımızdır. Yetkilileri bu sıkıntıyı acilen çözmeye çağırıyorum.”

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.