Chp'li Pekşen ,şehrin tarihi baltalandı!

Cephanelik’in yanı başındaki ucube için bir tepki de Chp'li Pekşen’den şehrin tarihi baltalandı!

11 Eylül 2018 Salı 09:13
Chp'li Pekşen ,şehrin tarihi baltalandı!

Tarihi Cephanelik’in yan tarafında inşa edilen ek bina tepki çekmeye devam ediyor.  CHP’li Pekşen bu yapıya isyan ederek, “Yapılan bu yapı ile birlikte şehrin tarihi baltalandı” dedi

TARİH YOK OLDU

Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki tarihi Cephanelik’in yan tarafına inşa edilen hobbit ev tartışmalarına CHP Parti Meclisi Üyesi Haluk Pekşen de katıldı. Pekşen, “Cephanelik, Sümela ve Ayasofya gibi tarihi doku sembolüydü. Bu doku baltalanıp yok edildi. Cephanelik halktan ve şehrin ekonomisinden kopartıldı” dedi.

ŞEHRİ HİÇ ETTİLER

Trabzon’un kültürel değerlerinin dünyanın kültür mirasları arasında artık kabul görmediğini belirten Pekşen, “İnsanlar eskiden şehre Cephanelik’i görmek için geliyordu. Şimdi beton yığınlarını mı görmeye gelsinler. Şehrin tarihini, kültürünü bir veya birkaç kişinin ekonomik çıkarları uğruna hiç ettiler” diye konuştu.

HESABI VERİLMELİ

Pekşen sözlerini şöyle sürdürdü: “Trabzon şehri değerlerine sahip çıkamadı. Şehir sahipsizliğinin sonucu olarak bunları yaşıyor. Tarihi de, turizmi de, kültürü de Trabzon’da yok ettiler. Plansız ve programsız yapılan bu işlerle Trabzon yaşanmaz bir kent haline geldi. Şehre bunları yaşatanlar hesabını vermelidirler.”

Sonnokta Gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.