Chp Trazon İl Kadın Kolu Başkanı Ayşe Nil Bektaş : Yurdumda Engelli Olmak Çok Zor

10 -16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında engelli vatandaşlarımızı anmak ve yaşam gerçeklerini öğrenmek için Chp Kadın Kolları olarak Trabzon Körler Vakfı Başkanı SEÇKİN ERDEMLİ ve bedensel engelli vatandaşımız MEMDUH BAYRAKTAR ile görüştük.

15 Mayıs 2020 Cuma 12:57
Chp Trazon İl Kadın Kolu Başkanı Ayşe Nil Bektaş : Yurdumda Engelli Olmak Çok Zor

Chp Trazon İl Kadın Kolu Başkanı Ayşe Nil Bektaş : Yurdumda Engelli Olmak Çok Zor  Yurdum Da Engelli Olmak Çünkü her bireyin engelli adayı olduğu dile getirilse de bu sadece söz de kalıyor. Kanunlar ve bu kanunlarla ilgili düzenlemeler, uygulandığı söylenen çözümleri hep "kağıt üzerinde kalıyor". Engelliler sağlık ve psikolojik sorunlar yanında çevresel, alt yapı sorunları, ulaşım,  sosyal hayata dahil olamama gibi engelleri de yaşıyorlar. Bozuk yollar, kazılmış kaldırımlar, engelli rampalarının yetersiz ve işlevlerinin eksik olması, insanların ve yöneticilerin duyarsızlıkları, empatiden uzak baskıcı bakışlar... Engelli her canın sosyal hayatta var olmalarına birer ENGEL teşkil eder. Engelliler sokağa çıktığın da istediği okula, kursa, Sinamaya, kitapçıya, işine  öz güvenle gitmelidir. Sosyal devlet sorumluluğunda olan engelli hakları yeniden oluşturulmalı, çözümler yerel yönetimler tarafından doğru şekilde uygulanmalıdır. Ayrıca pandemi sürecinde engellilere dönük devletin sosyal ve ekonomik bir paketin açıklanmaması, ev içinde engelli bakımının çok zor olması, bu süreçte  eğitim alamadıkları için  engelli becerilerinin zayıflaması gibi pek çok dezavantajla karşı karşıya kalınmıştır. Ümidimiz, engelli insanlarımızın bu sorunlara  çözüm üretecek, bu çözümleri hayata geçirerek, onların bir nebze nefes almalarına olanak tanıyacak sürecin bir an önce başlatılması..Her insan birer engelli adayıdır. Unutma, unutturma.

Son Güncelleme: 15.05.2020 13:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.