Chp’li Ahmet Kaya Arıcıların Talebini Meclis Gündemine Taşıdı

24 Kasım 2022 Perşembe 09:48
Chp’li Ahmet Kaya Arıcıların Talebini Meclis Gündemine Taşıdı

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, arıcıların silah ruhsatları için harç muafiyeti sağlanması taleplerini Meclis gündemine taşıyarak, “Arıcılarımız keyfî değil, zorunlu ihtiyaçtan dolayı silah taşımaktadırlar. Arıcılarımızın yeni yılda 20 bin lirayı aşacak olan ruhsat harçlarını ödemeleri mümkün değildir. Gezgin arıcılarımızın silah ruhsatı harcından muaf tutulma talepleri karşılanmalıdır.” dedi.

“CAN VE MAL GÜVENLİKLERİNİ SAĞLAMAK ZORUNDALAR”

CHP’li Ahmet Kaya TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin birçok bölgesinde arıcılıkla uğraşan on binlerce vatandaşın, her gün yaylalarda, dağlarda yabani hayvanlarla iç içe yaşayarak ülkenin bal üretimini gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, “Gezgin arıcılarımız faaliyet alanlarının her türlü tehlikeye açık olması nedeniyle can ve mal güvenliklerini sağlamak için birtakım tedbirler almak zorundalar. Bu doğrultuda, gerekli şartları sağlayan arıcılarımız devletimizin kendilerine tanıdığı hak doğrultusunda taşıma ruhsatlı silah sahibi olabilmektedirler.” dedi. 

“RUHSAT HARÇ ÜCRETİ 20 BİN LİRANIN ÜZERİNE ÇIKACAK”

“Silah ruhsatı harç ücretlerinin 2023 yılında 20 bin liranın üzerine çıkacak olması, ekonomik anlamda zor günler geçiren arıcılarımızı sıkıntıya sokacaktır. Arıcılarımızın bu paraları ödemesi mümkün değildir.”

“GEZGİN ARICILARIMIZ SİLAH RUHSAT HARCI MUAFİYETİ İSTİYOR”

“Arıcılarımız keyfî değil, zorunlu ihtiyaçtan dolayı silah taşımaktadırlar, üstelik bu silahlarını arıcılık faaliyetleri dışında kullanmamaktadırlar. Bu nedenle gezgin arıcılarımız kendilerine sağlanan silah taşıma ruhsatlarından alınan harç parasının kaldırılmasını talep etmektedirler. Arıcılarımızın bu haklı talebinin karşılanmasını talep ediyoruz.”

Son Güncelleme: 24.11.2022 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.