Chp’li Oyman’dan Sert Eleştiri!

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, parti binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

09 Temmuz 2020 Perşembe 14:09
Chp’li Oyman’dan Sert Eleştiri!

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, CHP parti yöneticileri ve meclis üyelerinin katılımıyla parti binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Kentsel Dönüşüm

6306 Sayılı Kanun Esasına Dayanan Kentsel Dönüşüm Projeleri Uzunca Bir Zamandır Seçim Vaatleri Olarak Halkımıza Sunuluyor. Çömlekçi, Pelitli, Çağlayan, Erdoğdu, Değirmendere, Narlıbahçe Vb. Mahallelerimiz Bu Projeler İçin Birer Örnektir. Bugün Burada Bir Kaç Proje Üzerinden Örnek Vererek Görüşlerimizi Paylaşmış Olacağız.

Çömlekçi

 İlk Olarak 2009 Yılında Vizyon Proje Olarak Vaat Edilen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi Zaman İçerisinde En Büyük Mağduriyeti Yaşatan Proje Haline Gelmiştir. 11 Yılda 138 Hektar Olarak Planlanan Dönüşüm 9 Hektara Kadar Düşmüştür. Halbuki Başlangıç Aşamasında Ekranda Görünen Büyüleyici Haliyle Karşımıza Çıkmıştı. Burada Net Olarak İfade Etmek Gerekir; Bu Konuda Akp Animasyonlarda Başarı Olduğu Kadar Uygulamada O Kadar Başarısızdır. Çömlekçi Örneği En Somut Örnektir. Bir Taraftan Da Dönüşümden Çıkarılan Ve İmara Açılacak Alan Üzerinde İse Çarpık Bir Yapılaşma Oluşacağı Endişesi Taşımaktayız.

 Narlıbahçe

Yine 2014 Yılında Vaat Edilen Narlıbahçe, Halkını Uzunca Süre Mağdur Eden Bir Diğer Proje... Hiç Bir Adım Öteye Gidemeden Rafa Kaldırılan Narlıbahçe Kentsel Dönüşüm Vaat Edilirken “Bölgedeki Vatandaşlarımız Mağdur Edilmeden” Önsözü İle Seçim Vaatlerinde Yerini Almış, Söylenen Uygulanmadığı Gibi Ve Hatalardan Ders Çıkarılmadığı Gibi “Mağdur Ettik” Diye Özeleştiri De Peşinden Gelmiştir. Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi İçin Ortada 2017 Yılında Verilen Fotoğraftan Başka Bir Detay Yoktur. Adıyla Yaşamaktadır.

 Pazarkapı

 Son Olarak Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesinde İlk Olarak Kültür Yapısına Uygun Toki Evleri Projesinden Vazgeçilmiş Daha Sonra Belediye Ve Kaymakamlık Olarak İki Adet Devasa Bina Yapılmıştır. Geçtiğimiz Yıl Başlarında Bakanımızın Bir Ziyaretinde Pazarkapıdaki Alanı İncelerken Islahane Caddesinin Doğu Tarafında Kalan 33 Dönümlük Alanı Da Kentsel Dönüşüme Alınmasını Söylemiştir. Aradan 1.5 Yıl Geçmesiyle Ancak Bölgenin Riskli Alan Olarak İlan Edilmesi Durumu Gerçekleşmiştir. 1.5 Yıldır Esnaf Ne Yapacaklarını Bilememekte Ve Projenin Halen Ortada Olmaması Sebebiyle Mağdur Olmaktadır. Bunları Neden Özellikle Vurguluyoruz? Çünkü Hatalardan Ders Çıkarıldığı Takdirde Önemlidir, Aynı Hataları Üst Üste Yapmak İse Tercih Haline Gelmiştir.Burada Çalışan Esnafın Bir Çok Derdi Varken Bir De Dükkana Ne Olacak Diye Mi Düşünmelidir?

Son Güncelleme: 09.07.2020 15:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SABRİ 3, 2020-07-10 07:39:18

SİZ OTURUN O BİNADA, BAŞKA NE İŞ YAPIYORUNUZ. KALKIN MİLLETİN İÇİNE ÇIKIN, KALKIN PAZARLARI GEZİN. HERGÜN BİR MAHALLEDE OLUN MİLLETLE,HALKLA İÇİ İÇE OLUN.. PARA HARCARIZ DİYEMİ KORKUYORSUNUZ.ÇAY SÖYLERİZ DİYEMİ KORKUYORSUNUZ..O BİNANIN İÇİNDE SADECE ÇAYCI ,TEMİZLİKCİ VE SEKRETER KALSIN İL İLÇE KADIN, ERKEN MİLLETİN İÇİNE ÇIKIN GEZİN.. BU GÜNLERİ ÇOK ARARSINIZ.. OTURMAYLA OLAZ BU İŞLER. ÇALIŞIN..PAZARLAR,PARKLAR, .ÇAY OCAKLARI SİZLERİ BEKLİYOR.. ÇIKIN GEZİN.. OURMAYIN ORADA.YÜZDE 25 YETMEZ SİZE