CHP’li Pekşen: Cesaretin varsa ata dede toprağı gasp edilen vatandaşın karşısına çıkalım

CHP’li Pekşen, “İmar kılıfına uydurularak vatandaşın tapulu arazileri gasp ediliyor Belediye Başkanı çıkmış ‘kulaktan dolma bilgiler’ olduğunu söylüyor. Bu işi biz bilmiyoruz, vatandaş bilmiyor ama Başkan biliyor. Sayın Başkan cesaretin varsa bunları ata dede toprağı elinden alınan vatandaşın karşısına çıkalım onlara anlat.” dedi.

26 Aralık 2017 Salı 11:22
CHP’li Pekşen: Cesaretin varsa ata dede toprağı gasp edilen vatandaşın karşısına çıkalım

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen İmar Yasası’nın 18. Maddesi kullanılarak vatandaşın arazilerine bedelsiz olarak el konulması ile ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı’na cevap verdi.

Ortahisar İlçesinde Kanuni Bulvarı nedeniyle bazı mahallerde vatandaşların arazilerinin İmar Yasasının 18. Maddesi kullanılarak yüzde 40’ının bedelsiz kamulaştırılmasına ‘vatandaşın arazisi belediye eliyle gasp ediliyor’ diyerek tepki gösteren Pekşen, konuyla ilgili olarak açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı’na cevap verdi.

“Vatandaşın atasından dedesinden kalan, yıllardır sahibi oldukları topraklar göz göre göre kanuna karşı hile yoluyla gasp ediliyor.” diyen Pekşen, “Sayın Belediye Başkanı çıkmış işi sulandırmaya, yapılan hukuksuzluğun üzerini örtmeye çalışıyor. ‘Kulaktan dolma bilgilerle’ konuştuğumuzu ileri sürüyor. Sayın Başkan bu içi boş lafları bırakın. Yapılan açık bir şekilde ortada. Vatandaş isyan ediyor. İnanların yıllardır sahibi olduğu toprakları aleni bir şekilde gasp ediyorsunuz sonrada çıkıp laf kalabalığı ile bu hukuksuzluğun üzerini örtmeye çalışıyorsunuz. Sayın Başkan’ın cesareti varsa cevabı bana değil yıllardır sahibi oldukları araziler hileyle gasp edilen Trabzon halkına versin.” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu sokağa çıkmaya davet eden Pekşen, “Ben, Başkanın arazileri gasp edilen bu insanlara cevap verebilmesi için elimden geleni de yaparım. Bize laf yetiştirme telaşına düşeceğine vatandaşa anlatsın neden arazilerini gasp ettiğini. Bizim konuları bilmediğimizi, halkın da bu konuları bilmediğini, bu konulara vakıf olduğunu, kendisinin bu konuları çok iyi bildiğini söyleyen Belediye Başkanı gelsin arazileri gasp edilen mahallerdeki yurttaşlara gidelim ve sen bunu oradaki yurttaşlara anlat bakalım.” ifadelerini kullandı.

Yüreğin yetiyorsa biz hazırız hodri meydan halkın ayağına gidip bunları halkın önünde konuşmaya var mısın? diye soran Pekşen şunları söyledi: “Biz bilmiyoruz, vatandaş bilmiyor arazilerin nasıl gasp edildiğini, sen biliyorsun bu işin nasıl olduğunu gel hem bize hem de arazisi, ata dede toprağı gasp edilen vatandaşlara anlat bakalım bu iş nasıl oluyormuş. Biz de öğrenelim onlarda öğrensinler. Ben hazırım, ne zaman istersen gel halkın karşısına çıkalım bu işin aslını konuşalım. Sen de hazırsan gidelim. Belki seni kimse tanımaz bilmez ama ben seni tanıtırım Belediye Başkanı olarak.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.