Çocuklar toprakla buluştu

Akçaabat Ziraat Odası   tarafından yapılan "TOPRAK ve TARIM SEVGİSİ "adlı proje ile çocuklar toprakla buluşarak marul ve soğan fidesi dikimi gerçekleştirdiler.Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, amacımız ektiğimiz fidelerden hasat elde etmek çocuklara toprak sevgisini aşılamaktır dedi.

18 Ekim 2019 Cuma 09:05
Çocuklar toprakla buluştu

Akçaabat Ziraat Odası   tarafından yapılan "TOPRAK ve TARIM SEVGİSİ "adlı proje , Akçaabat Yaylacık İlkokulu  2-G sınıfı öğrencilerinin marul ve soğan fidelerini toprağa ekmesiyle başlatıldı.Etkinliğe Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu,Akçaabat Yaylacık İlkokulu Müdürü Hüseyin Akyüz ve Akçaabat Yaylacık İlkokulu  2-G sınıfı öğrencileri katıldı.Yüksek Ziraat Mühendisi Mehmet Yaşar Özdemir’in yardımıyla öğrencilere , fidelerin  damla sulama kanalı sitemiyle 25 cm aralıklarla  ekilmesi bilgisini verdikten sonra 25 öğrenciye marul ve soğan fidelerinin dikimini uygulamalı bir şekilde gösterdi . 

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu:amacımız geleceğimiz olan çocuklarımıza; toprağın, tarımın ve tarım ürünlerinin tanıtılması, sağlıklı beslenme konusunda bilinç kazandırılması, tarımsal üretim ve sürdürülebilir çevrenin öneminin gelecek nesillere aktarılmasıdır. Biz 3 yıldır Milli Eğitim Müdürlüğü’yle yapmış olduğumuz protokol gereği Akçaabat’taki bütün okullara dokunmak istiyoruz. Okullarımıza ve öğrencilerimize  tarım ve toprak sevgisini aşılamaya çalışacağız. Anasınıfından lise seviyesinde olan bütün okullarda hemen hemen hepsinde faaliyetlerimiz oluştu. İki tane lisede uygulama bahçesi yaptık, bir tane ilköğretim okulunda yine bir bahçe oluşturduk .Kendimize ait sera uygulama bahçemiz var ve aynı şekilde açık alanda da bir tarla oluşturduk. Bu tarlada biz çocuklara  tarım ve toprak sevgisini aşılamaya çalışıyoruz .Burada bugün marul ve soğan diktik, inşallah 45 gün sonra hasadını yapacağız ve yine bu çocuklarımız kendi dikmiş oldukları filizlerin nasıl büyüdüğünü nasıl sofralara geldiğini görmüş olacaklar, biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. Aynı şekilde burada kivi uygulama bahçemiz de var. Orada da farklı etkinlikler yapıyoruz . Aynı şekilde yine hatıra ormanları oluşturduk.Hakkı Altıntaş İlköğretim Okulu ve Anaokulu olarak burada hatıra ormanımız var. Yaklaşık 3 yılda 500 kişi  civarında öğrenciye bu uygulamaları yaptırdık .Biz memnunuz ,çocuklar da memnun .Onların hayatına dokunmuş oluyoruz ,ilerde anlatabilecekleri farklı bir etkinlik oluşmuş oluyor, dedi. 

Akçaabat Yaylacık İlkokulu Müdürü Hüseyin Akyüz,çocuklarımızı okul dışı eğitimlere de yönlendiriyoruz ,eğitim sadece okul binasında değil tarım alanları ve bahçelerde bizim bir eğitim alanımız .Burada olduğumuz için Akçaabat Ziraat Odası’na teşekkür ediyorum, dedi.

Çocuklara okuma kitabı hediye eden Hikmet Eyüpoğlu,herkesin okuduğu kitapları arkadaşlarıyla değiştirmelerini istiyoruz çünkü farklı farklı 25 kitap var ve herkes birbiriyle değiştirirse 25 kitap okunmuş olacak ve bu konuda da bir katkı sağlamış olacağız, dedi.

Uygulamaya katılan Akçaabat Yaylacık İlkokulu 2-G sınıfı öğrencileri yapmış oldukları uygulamadan memnun olduklarını ve  bizim bu tarz etkinliklerde yer almamızı sağlayan başta okul müdürümüz ,öğretmenlerimize ve Akçaabat Ziraat Odasına teşekkür ediyoruz şeklinde konuştular.

Son Güncelleme: 18.10.2019 09:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.