Çocuklara kıymayın

Hamsidere mevkiinde yaşayan mahalle sakinleri ayaklandı.Kaymaklı Mahallesi’nde dere yatağına müteahhitlerin hafriyat doldurması sonucu evleri su basarken kanalizasyonların tıkanması üzerine yüzeyden akan pis sular çocukların mikrop kapıp yara bere içinde kalmalarına neden oldu.

17 Temmuz 2018 Salı 08:47
Çocuklara kıymayın

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Çukurçayır ve Kaymaklı mahalleleri arasında kalan Hamsidere mevkiinde yaşayan mahalle sakinleri, bazı inşaat firmalarının döktükleri hafriyatlardan şikayetçi. Mahalle sakinleri, dökülen hafriyatların yağmur suları ile kanalizasyon hattına karıştığını belirterek kanalizasyon boru hatlarının tıkandığını iddia ettiler. Kanalizasyondan dışarıya akan lağım sularının çocuklarının sağlığını tehdit ettiğini dile getiren mahalle sakinleri yetkililerden önlem almalarını istediler.

ÇOCUKLAR HASTA OLDU

Mahalle sakinlerinden Emine Bayrak tepkisini dile getirerek “Bazı müteahhitlerin inşa ettikleri beton blokun ardına yığdıkları hafriyatı yağmur suları kanalizasyona sürüklüyor. Durum böyle olunca borular tıkanıyor; kanalizasyon içindeki lağım suları tıkanan rögarlardan dışarı çıkıp sokaklardan akmaya başlıyor. Akan pis su çukurlarda birikip mikropların üremelerine neden oluyor. İşte buralara yakın yerden oynayan çocuklarımızın elleri ve ayaklarında yaralar oluşuyor. Doktorlar bu yaraların bulaşıcı olduklarını ifade ettiler” dedi.

EVİMİZİ PİS SU BASIYOR

Devlet bizden oy istedi verdik; peki aynı devlet yetkililerine niçin derdimizi anlatamıyoruz diyen Bayrak, “Artık yeter! Yıllardır içinde boğuştuğumuzun bu sorunun son bulmasını istiyoruz. 214 nolu sokağa hizmet verilmiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyoruz. Bazı müteahhitler yaşamımızı tehlikeye atıyor. Dilekçeyle başvurmamıza rağmen görevlerinde gerekli hassasiyetleri göstermeyip görevlerini gereğini yerine getirmeyen Trabzon’daki tüm yetkilileri size şikayet ediyoruz. Her yağmur yağdığında evimizi sel basıyor”  ifadelerini kullandı.

HİZMET İSTİYORUZ

Bayrak sözlerine şöyle devam etti: “Daha önce bir komşumuzun evini su bastı inekleri telef oldu. Kendilerine başvurduğumuz bazı yetkililer, mağduriyet ile ilgileneceklerini ifade ettiler. Dedikleri sadece lafta kaldı. Verdiğimiz vergiye karşılık hizmet istiyoruz ama ne yazık ki alamıyoruz. Görevini yapmayan yetkililer istemiyoruz. Artık bir an önce bu çileye son verilmesini istiyoruz” dedi. Mahallede yaşayan çocuklar ise mahallelerinde çocuk parkının yapılmasını istedi. Öte yandan Ortahisar Belediyesi’nden iş makineleri ile gelen ekipler mahallede incelemelerde bulundu.

sonnokta gazetesi

Son Güncelleme: 17.07.2018 09:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.