Cora'dan Maraş Caddesi için flaş yorum! "Kapatılırsa şehre başka hava katar!"

Milletvekili Cora: “Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapatılması bize göre çok yerinde ve isabetli bir karar. Şehre başka bir hava katar.”

14 Nisan 2021 Çarşamba 15:43
Cora'dan Maraş Caddesi için flaş yorum! "Kapatılırsa şehre başka hava katar!"

SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora gazetemize açıklamalarda bulundu.

Cora, şunları dile getirdi: “Büyükşehir Belediyemiz Kahramanmaraş Caddesi ile ilgili bir çalışma yapıyor. Trafiğe kapatılması bize göre çok yerinde ve isabetli bir karar. Şehre başka bir hava katar. Yaşam alanları artar. Tabii ki gerekli tedbirleri almak koşuluyla. Örneğin Cumhuriyet Caddesi ve Gazipaşa Caddesi iki taraflı trafiğe açılırsa Maraş’ın bir bölümü trafiğe kapatılabilir. Biz Kıbrıs’ta Maraş’ı açtık ama Trabzon’da kapatabiliriz.”

PROBLEM OLMAYACAK
“Şuan ki teknoloji ile dolgu alanlarında gerekli tedbirle alınmak suretiyle inşaat yapılmasında tedirgin olacak bir durum yok. Aynı yerde 41 bin 461 kişilik stadyum yaptık. Dünyada ve Türkiye’de benzer uygulamalar var. Kaldı ki şehir hastanesinin ihalesini alan firma bu alanda rüştünü ispat etmiş bir firmadır. Hiç bir problem olmayacaktır.”

O İDDİALARA KATILMIYORUM
“Biz şehir hastanesini yap-işletdevret kamu özel işbirliği modeli ile yapmadık. Merkezi bütçe imkanları ile ihale edilerek yapılmakta. Yani bir kar-zarar hesabı yapılmamakta. Trabzon’da nüfus planlamasına göre on yıl içerisinde en az 1000 hasta yatağına ihtiyacımız var. Ortada bir ihtiyaç olduğu görünüyor. Hastaneleri bir araya getirmek için şehir hastanesi yapmıyoruz. Bu nedenle şehir hastanesinin açılması ile birlikte şehirdeki bazı hastanelerin kapatılacağı yönünde ki iddialara katılmıyorum. O hastaneler ayrı işlevlerde faaliyetlerine devam edecektir. Trabzon’da ikinci Tıp Fakültesi kuruldu. Mevcut hastane binalarına yine sağlık alanında ihtiyacımız var. Kaldı ki şehir hastanesinde çok farklı bölümler açılacaktır. Sağlık alanındaki eksikliklerimizi tamamen ortadan kaldıracaktır. Hemşerilerimiz hastalarının tedavisi için Ankara’ya İstanbul’a gitmek zorunda kalmayacak.”

YENi HAVALiMANI iÇiN ÇALIŞIYORUZ
“Yeni havalimanı konusunda süreç halen devam ediyor. Yeni havalimanı için yap-işlet-devret modeli üzerinden çalışıyoruz. Somut bir gelişmeye dönüştüğünde kamuoyu ile paylaşacağız.”

ÇOK GÜZEL YAŞAM ALANI OLACAKTIR
“Büyükşehir Belediyemiz yerin altında da, yerin üstünde de her bir alanda önemli çalışmalar yapıyor. İlçelerimizle ayrı ayrı ilgileniliyor. Şehrin rekreasyon alanlarının artırılmasından tutun da, engelliler için yapılan projelere kadar her alanda kendini hissettiriyor. Yeni otogarın ihalesi yapıldı. Bir sorun yaşandı ama kısa sürede aşılır. Sporcu Performans ve Yetenek Merkezi tamamlanmak üzere. Pazarkapı ve Moloz’da şehre değer katacak Kuyumcular Çarşısı, Bilim Merkezi, Avrasya Pazarı gibi önemli projeleri var. Moloz-Ganita arası tamamlanırsa çok güzel bir yaşam alanı olacak.”

YILLARIN KANAYAN SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
“Her şey bir tarafı şuan yapılan şehri şantiyeye dönüştüren alt yapı çalışmaları yüzyıllık bir hizmettir. Yılların kanayan sorunu çözülüyor. Yağmur sularının kanalizasyonlardan ayrıştırıldığı, derin deşarj ile sahilde koku riskinin olmayacağı; elektrik, internet, Telekom, doğalgaz gibi tüm alt yapı hizmetlerinin bir bütün olarak ele alındığı kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Bunları kimse göremez çünkü yerin altında yapılıyor.”

AMATÖRÜN İHTİYACINI AKYAZI’DA KARŞILADIK
“Millet Bahçesi’nde güzel bir yeşil alan oluşturduk. Yeni bir yaşam alanı. Aynı zamanda spor temalı tarihi dokuyu anımsatan bir peyzaj çalışması yapıldı. Lakin amatör maçların sürekli oynanacağı bir alan oluşturulmadı. Zira amatör kulüplerin bu ihtiyaçlarını ziyadesi ile Akyazı Spor Kompleksi’nde karşıladık.”

ESNAFIMIZ iÇiN NE YAPSAK AZDIR
“Doğal olarak bir covid ikilemi yaşıyoruz. Sağlık ile ekonomi arasında bir denge kurulmaya çalışılıyor. Sağlık altyapımızı bozmadan mümkün olduğunca bir normalleşme adımları atıyoruz. Sağlık sistemi alarm verdikçe kapama alanlarını genişletiyoruz. Biz bu süreçte dezavantajlı esnaf gruplarımızın yanında yer aldık. Kısa çalışma ödeneği, nakdi destek yardımları, SGK ve vergi borçlarının yapılandırılması, icra yasakları, uygun şartlı kredi imkânları ile vatandaşımızın yanında bulunduk. Bu topyekûn bir mücadeledir. Biz esnafımız için ne yapsak azdır. Elimizdeki tüm imkânları seferber ediyoruz.”

ÖZLEDİĞİMİZ RAKAMLARA ULAŞMAK TEMENNiMiZ
“Trabzon covid haritasında kırmızı kategoride. Hafta sonları belirli sektörlerde kısıtlamalar söz konusu. Ramazan ayında alınacak tedbirler ile ayrıca aşı uygulamasının genişlemesiyle sıkıntılı günler geride kalacaktır. Turizmde özlediğimiz rakamlara ulaşmayı temenni ediyoruz. İl Kültür ve Turizm Müdürümüz vekâleten görevine devam ediyor. Şuanda bu konu ile ilgili bize ulaşmış farklı bir talep bulunmamakta.”

HUKUKEN MÜMKÜN DEĞİL!
"Trabzonspor’un, TFF’nin kurullarının seçimle gelmesi ile ilgili FIFA’ya yaptığı başvurudan bir sonuç alabilmesi hukuken mümkün değildir. Şöyle ki bu konuda daha önce AİHM’in Ali Rıza ve Türkiye kararı doğrultusunda 5894 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’un 5. maddesinin 3 ila 6. fıkraları ile bağımsız kullarla ilgili değişiklik işaret edilmekte. Yani Federasyon’a bağlı Tahkim ve diğer kurulların bağımsız ve tarafsız olması istenmekte. Hal böyle ilken bu konuda FİFA’ya başvuru yaparak çare aramak yerine sorunun yasal bir düzenleme ile ülkemizde çözülmesi gerekir. Bu kurulların Federasyon’un ve belirli kulüplerin hegemonyasından bağımsız ve tarafsız bir yapıya kavuşması Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çıkacak bir kanun ile mümkündür. Bu konuda bir yasa çalışmamız da var.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.