Cora'dan yeni havaalanı çağrısı

AK Parti Trabzon Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Av. Salih Cora, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçe görüşmelerini değerlendirdi.AK Parti iktidarları döneminde Trabzon’a çok büyük yatırımların yapıldığını ifade eden Cora, Trabzon Erzincan Demiryolu’nun projesinin çizildiğini ifade ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a, “Trabzon’un yeni havaalanına kavuşmak istediğini sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.

29 Kasım 2019 Cuma 14:21
Cora'dan yeni havaalanı çağrısı

"SAYIN BAKANIMIZ BÜYÜK BİR MÜCADELE ORTAYA KOYMAKTADIR"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bütçesinin hayırlı uğurlu olmasını dileyen AK Parti Trabzon Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Av. Salih Cora, Bakan Turhan'ın bir mühendis olarak başladığı kurumda birçok merhaleyi kat ederek ve birçok başarılı işlere imza atarak bugün Bakan olarak millete, memlekete hizmet ettiğini belirterek, "Zor şartlarda şu anda hakikaten büyük bir mücadeleyi ortaya koymaktadır, Allah yardımcısı olsun. Tabii, Sayın Bakanımızla beraber daha önce görev yapmış olan kıymetli eski Başbakanımız Binali Yıldırım Bey, yine, şu an Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Lütfi Elvan Bey, Ahmet Arslan Bakanımız ve Faruk Nafiz Özak Bakanımız hakikaten güzel hizmetler yaptılar" dedi. "HAYAL EDİLEN YATIRIMLARI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde, onun önderliğinde ulaştırma alanında tarihî yatırımları milletle buluşturduklarını ifade ederek, "Adeta son dönemler, on sekiz yıllık sürece baktığımızda çağ atladığımız, hayal denilen her şeyin gerçeğe dönüştüğü büyük yatırımları milletimize kazandırdık" diye konuştu.

"NEREYE BAKILIRSA BİR BAŞARI HİKAYESİ"

Muhalefet açısından zor bir gün, zor bir bakanlığın bütçesi olduğunu çünkü gerçekten nereye bakılırsa her tarafta bir başarı hikâyesi olduğunu kaydeden Cora; "Hava yollarında öyle, demir yollarında öyle, deniz yollarında ve kara yolunda bir başarı hikâyesi ortaya koyduk. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. İş bilenindir, kılıç kuşananındır" şeklinde konuştu.

"ÇOK ENGELLERLE KARŞILAŞTIK AMA BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTIK"

Sultan Abdülhamit'in hayali olarak değerlendirilen Marmaray'ın AK Parti döneminde gerçeğe dönüştüğünü ve bunun gibi Avrasya Tüneli'nin de yine iktidarları döneminde hayata geçirildiğinin altını çizen Cora şöyle devam etti: "Şimdi de inşallah 1915 Çanakkale köprüsüyle beraber yeni bir başarı hikâyesini, yeni bir destanı yazacağız. Biz dünyanın en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanını bütün engellemelere rağmen çok şükür ki bitirdik, yaptık. Biz bu yatırımları yaparken birçok engellerle karşılaştık ama yılmadık. Sürekli olarak burada eleştiriler oluyor, havaalanı eleştirileri oldu. Milletvekili arkadaşlarımız gerekli cevapları verdi. Havayolunun artık halkın yolu olduğu, yolcu kapasitesinin arttığı, zamandan tasarruf edildiği gibi birçok avantajları bu dönemde yaşadık. Biz Hakkâri'ye de havalimanı yaptık ancak Hakkâri'ye havalimanı yaparken PKK'nın onlarca saldırısına maruz kaldı. Garo Paylan Bey,'Orada yapılan yatırımlarda insan odağı yoktur.' diye bir ifade kullandı. Biz Hakkâri Havalimanını yaparken PKK'nın onlarca saldırısı karşısında hiçbir şekilde sesi çıkmamıştı, PKK'ya yönelik bir eleştirisi dahi olmamıştı. Yani milletin parasını düşünürken orada yapılan yağmaları, orada yapılan yakılıp yıkılma olaylarına karşı maalesef sesinizi çıkarmadınız. Bunları da milletimiz görüyor. Yapılanlar karşısında hakikaten anketlere baktığımız zaman milletimizin en fazla memnuniyet duyduğu hizmetlerin başında ulaşım yatırımları var, ardından sağlık yatırımları vardır. 27 bin kilometre civarında bölünmüş yol yaptık ve yolları sadece bir yerden bir yere ulaşımı sağlamak için değil, aynı zamanda yolu biz bir medeniyet olarak algılıyoruz. Gidemediğin yer senin değildir diyoruz. Bu manada yol yapmak zorundayız. Biz millet odaklı siyaset anlayışının temsilcileriyiz. Yol yapılan yerde turizm gelişiyor, ticaret gelişiyor, yol yapılan yerde tarım gelişiyor, kalkınma hamlesi başlıyor. Dolayısıyla, yıllardır ihmal edilen birçok yolu biz yaptık. Burada şunu da ifade etmek istiyorum: CHP Trabzon Milletvekilimiz Sayın Ahmet Kaya burada bardağın boş tarafını değerlendirerek bir konuşma yapıp buradan ayrıldı. Üzüldüm gerçekten." 

"TRABZON'A YAPILANLARI GÖRMEMEK CEHALETTİR"

Bakan Turhan'ın her şehre olduğu gibi Trabzon'a da özel bir hassasiyeti olduğunu vurgulayan Cora, şu ifadeleri kullandı:" Her şeyden evvel AK Parti'nin Trabzon'a karşı özel bir hassasiyeti vardır. Trabzon'a yapılanları görmemeyi cehalet olarak değerlendiriyorum. Trabzon'da Karadeniz Sahil Geçiş Yolu'nu biz tamamladık, Tanjant yolunu 2005 yılında açtık, Of-Çaykara yolunu, Trabzon-Maçka yolunu, Tonya-Beşikdüzü yolunu, Sürmene-Köprübaşı yolunu, yine Erdoğdu yolunu biz bitirdik. Dünyanın en büyük tünelinin bulunduğu Zigana Tüneli ile Gümüşhane-Trabzon arasındaki mesafeyi kısaltacağız, mega bir projeyi hayata geçireceğiz. Trabzon şehir içi trafiğini rahatlatacak olan Kanuni Bulvarı'nda çalışmalarımız son sürat devam etmektedir. Akçabat-Düzköy yolunun duble yol olarak inşası devam etmektedir. Keza, Araklı-Bayburt Salmankaş Tüneli tamamlandı, bağlantı yolu için projesi devam ediyor, inşallah, Bakanımızdan ihalesini bekliyoruz. Yine, Kürtün-Tonya yolu Karayolları ağına alındı. İnşallah, bu yıl onun da ihalesini bekliyoruz."

"DEMİR YOLU'NUN PROJESİ ÇİZİLİYOR"

Demiryolu'nun Atatürk'ün hayali olduğunu da ifade eden Milletvekili Cora, “Trabzon için 'İç demir yollarını Trabzon Limanıyla buluşturmak en büyük nuhbei amalimdir' şeklinde bir ifadesi olmuştur. Bunu inşallah gerçekleştireceğiz. Sayın Bakanımızın bu konuda titiz bir çalışması var ve şu anda projesi çiziliyor. Proje yapılmadan yapım ihalesinin yapılması mümkün değildir. İnşallah, projesi tamamlandığında yapım ihalesi de gerçekleşecektir” diye konuştu.

"TRABZON HAVAALANININ YOLCU KAPASİTESİ HER GEÇEN GüN ARTIYOR"

Trabzon Havalimanının yolcu kapasitesinin her geçen gün arttığını da kaydeden Cora sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Bakanım Trabzon Havalimanıyla ilgili bizimle de paylaştığınız önemli ve güzel düşünceleriniz vardır, bu konuda dertli olduğunuzu, böyle bir yatırımı yapmak istediğinizi çok iyi biliyoruz. İnşallah, Trabzon Havalimanı pistinin yakın zamanda onarılacağını biliyoruz. Trabzon’un yeni bir havalimanına da kavuşmak istediğini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bütçenizin hayırlı olmasını diliyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.