Cora Duyarsız Kalmadı

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi, Özer Uluslararası Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özer’i iş yerinde ziyaret etti. TIR garajında gerçekleşen ziyarette, Özer, Cora’ya sektörün sıkıntılarını bir dosya halinde teslim etti.

16 Haziran 2020 Salı 09:44
Cora Duyarsız Kalmadı

GÜÇLÜ LOJİSTİK GÜÇLÜ TÜRKİYE

Özer, Cora’ya ziyareti ve ilgileri için teşekkür ederek, “Sayın Vekilim bizler uluslararası taşımacılar olarak Rusya transit belgesi olmadığından 45 gündür Rusya üzeri Türk Nakliyeciler taşıma yapamıyor. Taşıma yaptığımız ülkelerde sadece Türk nakliyecilere uygulanan yaptırmalar nedeniyle zor durumdayız. Sorunlarımızın çözüme ulaştırılmaması ve eşitsizlik nedeniyle Türk firmalarının çoğu sektör göçü yaparak yurt dışında firma kurdu. Türk Nakliyecilerin taşıma yapabilmesi için Rusya ve Kazakistan transit belgeleri gerekli. Uluslararası anlaşmalara göre bu belgelerden 500 tane kaldığında talep üzerine belgeler verilmek zorunda. Sektörümüzün bağlı olduğu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız sorunumuza bir aydır çözüm olmadı. Bizler ülkesini seven nakliyecileriz ve sektör göçü yapmak istemiyoruz. Hem transit geçiş belgesi, hem nakliyecilerden tam tespit bahanesiyle Gürcistan’da istenilen haraç, Avrupa’ya çalışan araçların şoförlerine vizede zorluk çıkarılmaması, Azerbaycan’ın sadece Türk araçlarından aldığı geçiş ücreti nedeniyle taşıma yapamıyoruz. Türk Nakliye sektörünün bu sorunlarını değerlendirilip yetkili bakanlıklarca çözülmesini talep ediyoruz. Güçlü lojistik güçlü Türkiye” dedi.
Milletvekili Cora, Türk Nakliye sektörünün büyük bir sektör olduğunu ifade ederek, “Nakliye sektörünün sorunlarının çözüme kavuşması için yetkililer ile ben de görüşeceğim. Sizler ülkemizin hem ihracat yükünü taşıyorsunuz hem de ülkemize döviz girdisi sağlıyorsunuz. Ülkemizin ihracat hedeflerine varabilmesi için milli nakliye sektörünün güçlü olması gerektiğinin farkındayız. Gerek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gerekse ilgili bakanlıklarımıza sorunları ileterek, çözümünü takip edeceğim. Türk Nakliye sektörü büyük bir sektördür. Bizler de üzerimize düşeni yaparız” diye konuştu.
Cora’ya ziyaretinde AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Atmaca, İş adamı Adnan Bayram ve Tonya ilçe Başkanı Cafer Köroğlu eşlik etti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.