Cora,Barış Pınarı harekatı işgal harekatı değildir

AK Parti Trabzon Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Av. Salih Cora, Dışişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, Barış Pınarı harekâtını bir işgal harekatı olarak nitelendiren HDP Milletvekillerine sert tepki gösterdi.

19 Kasım 2019 Salı 10:21
Cora,Barış Pınarı harekatı işgal harekatı değildir

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih  Cora, Türkiye Cumhuriyeti'nin son yıllarda coğrafyasının maruz bıraktığı baskılar nedeniyle özellikle ülkenin güneyinde, Suriye'nin kuzeyinde oluşturmaya çalışılan terör koridoruna yönelik olarak başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekâtı, Fırat Kalkanı Operasyonu ve nihayetinde Barış Pınarı Harekâtı'yla bölgedeki terör koridorunu tamamen ortadan kaldırdığını ifade etti.

“PINAR BARIŞI HAREKATI’NI İŞGAL HAREKATI OLARAK GÖSTERMEK HİÇBİR MİLLETVEKİLİNE YAKIŞMAZ”

Türkiye'nin başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekâtı'nı bir işgal harekâtı olarak göstermenin Türkiye Cumhuriyeti'nin bir mensubuna, hele hele bir milletvekiline hiçbir şekilde yakışmadığını kaydeden Milletvekili Cora, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölgede kendi sınır güvenliğini korumak amacıyla oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yerle yeksan etmek için bir mücadele ortaya koyduğunu ve çok şükür ki ülkemizdeki bir siyasi parti hariç tüm siyasi partilerin ortak kararıyla ve desteğiyle beraber bu harekâtı başlattığını vurguladı.

“TÜRKİYE’NİN HİÇBİR ÜLKENİN TOPRAĞINDA GÖZÜ YOKTUR”

Etnik temizlikten bahsetmeye çalışanların esasında orada etnik temizliği kendilerinin yapmaya çalıştığını ve orada bulunan YPG ve PYD terör örgütlerinin Kürtlere zulüm yaptığını ve yaklaşık olarak orada 1 milyon civarındaki Kürt'ün 300-400 bininin Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldığının özellikle altını çizen Cora, “Orada zulüm yapan YPG-PYD terör örgütüdür ve bunları orada destekleyen kesimlerin iyice incelenmesi gerekiyor ve şunu özellikle ifade etmek istiyorum ki Türkiye orada bulunduğu yerlerde hep huzuru ve barışı getirmiştir. Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağında gözü yoktur, tamamen kendi ülkesine yönelik olarak tehditleri bertaraf etmek için bir mücadele ortaya koymuştur. Diğer ülkelere baktığımız zaman orada bulunan ülkelere açık açık şunu söylüyorlar: ‘Biz orada petrol kuyularının güvenliğini sağladık, görevimizi tamamladık.’ derken onlara herhangi bir ifadede bulunmadan, Afrin'deki zeytinlerle alakalı olarak yalan yanlış bilgilerle kamuoyunda algı oluşturmaya çalışmak, bilgi, belgeleri çarpıtmaya çalışmak hiçbir Türkiye Cumhuriyeti'nde Meclis kürsüsünde ant içmiş bir milletvekiline yakışmamaktadır” şeklinde konuştu.

“YPG SİLAHLARINI BIRAKSIN BİZ ORADA DURMAYIZ”

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın araya girerek konuşmasını kesmeye çalışması karısında da Cora şu ifadeleri kullandı: “Bu ifadeler millî ifadeler değildir. Bu ifadeler Türkiye Cumhuriyeti toprakları içerisinde yaşayan bir vatandaşın söyleyebileceği ifadeler değildir. Bu konuları tarım Bakanımıza atfetmeye çalışmak asparagas ve tamamen hepsi sizin burada konuştuklarınızın tutanaklarını Avrupa Birliği parlamentolarında başka ülke milletvekillerine pazarlama dışında hiçbir işe yaramamaktadır. Bu düşüncelerden, bu yaklaşımlardan uzak durmanız gerekiyor. Eğer Türkiye'yi seviyorsanız yapılacak tek bir iş vardır. PKK'ya, YPG'ye her birine bize tehdit olmaktan uzak durmalarını istirham edin, onlara bunu -siz onlarla bir şekilde görüşüyorsunuz- silah bırakmalarını tavsiye edin. Silahlarını bıraktıkları zaman, çekildikleri zaman zaten bizim oradaki misyonumuz sona ermektedir. Dolayısıyla ifadelerimizi burada kullanırken Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında daha dikkatli bir dil kullanılması gerekiyor.”

“PKK-YPG’YLE MÜCADELEMİZ KÜRTLERLE MÜCADELE DEĞİLDİR”

Cora konuşmasının sonunda şunları söyledi: “Bizim PKK-YPG'yle mücadelemiz Kürtlerle mücadele değildir, bizim FETÖ'yle mücadelemiz Türklerle mücadele değil, bizim DAEŞ'le mücadelemiz Araplarla mücadele değildir. Biz terör örgütleriyle mücadele ediyoruz, bunun altını çizmek istiyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.