Çoruh Edaş'tan plansız kesintilere mobil trafo desteği

Dağıtım bölgesindeki Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinde vatandaşlara kesintisiz ve güvenli elektrik hizmeti sağlayan Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. plansız yaşanan elektrik kesintilerine anında müdahale ediyor. En son Trabzon İli, Ortahisar İlçesi’ndeki inşaat çalışmaları sırasında zarar gören trafo nedeniyle kesilen elektriğe acil olarak müdahale eden ekipler, mobil trafo desteği ile bir saat gibi kısa bir sürede vatandaşları yeniden elektrikle buluşturdu…

07 Şubat 2019 Perşembe 14:58
Çoruh Edaş'tan plansız kesintilere mobil trafo desteği

Çoruh EDAŞ ekipleri, hizmet verdiği şehirlerde kesintisiz ve güvenli elektrik sağlamak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Trabzon İli, Ortahisar İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki inşaat çalışmaları sırasında zarar gören trafo nedeniyle kesilen elektrik enerjisine anında müdahale eden ekipler, bir saat içerisinde bölgeyi yeniden elektriğe kavuşturdu.

Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşanan elektrik kesintisi hakkında bilgi veren Çoruh EDAŞ Trabzon İl Müdürü Osman Aydın: “Trabzon’da, Cumhuriyet Mahallesi, Hacıkasım mevkiindeki inşaat çalışmaları sırasında trafonun zarar gördüğü bilgisi tarafımıza ulaştıktan bir saat sonra ekiplerimiz bölgeye intikal etti. 400 kVA’lık direk tipi trafo direğimizin inşaat çalışmaları sebebiyle devrildiği ve trafo devrilmesi ile enerji nakil hattının zarar görmesi sonucu 20’den fazla mahallemizin elektriksiz kaldığı tespit edildi” dedi. Çoruh EDAŞ ekiplerinin özverili çalışmasıyla elektriğin çok kısa bir sürede geri verildiğini belirten Aydın, “Alternatif besleme kaynaklarının devreye alınmasıyla bir saat gibi kısa bir sürede vatandaşlarımızı yeniden elektrikle buluşturduk. Devrilen trafonun güvenli bir şekilde kaldırılmasından sonra bölgeye mobil trafomuzu aynı gece kurduk. Devrilen trafonun yer düzenlemesi yapıldıktan sonra direk tipi trafoyu da yeniden aynı şekilde tesis edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

Trabzon’da kesintisiz ve güvenli enerji için ekiplerin gece gündüz çalıştığını belirten Çoruh EDAŞ Trabzon İl Müdürü Osman Aydın, vatandaşları bu gibi durumlarda 186 Arıza İhbar ve Çözüm Merkezi aramaları konusunda uyardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.