COVID-19 Hasarını, KTÜ Farabi Hastanesi’nde Uygulanan Ozon Terapi ile Atlattı

26 Şubat 2022 Cumartesi 12:22
COVID-19 Hasarını, KTÜ Farabi Hastanesi’nde Uygulanan Ozon Terapi ile Atlattı

KTÜ Farabi Hastanesi Ozon Terapi Merkezi’ne son dönemde COVID-19 geçiren hastaların, hastalık sonrasında yaşadıkları kas ağrısı, halsizlik, öksürük, genel vücut ağrısı şikâyetleri nedeniyle başvurularında önemli artış bulunmaktadır. 
Merkeze başvuran 36 yaşındaki Enes OKUTAN’ın; COVID-19 sonrası güç kaybı, bağırsak ve mide rahatsızlıkları, şiddetli öksürük ve ağrı şikâyetleri vardı. Hasta 10 seans tedavi aldı.  Tedavisi tamamlanan Okutan; “Ozon Tedavisi hakkında pek bilgim yoktu. Çevremden aldığım bilgiyle KTÜ Farabi Hastanesi’nde böyle bir tedavinin varlığını öğrendim. Hastanenin internet sayfasında yer alan açıklamayı detaylı okuyunca Dr. Şükriye TAŞÇI KARAGÖL’e muayeneye geldim. Yapılan tetkikler sonucunda 10 seanslık tedavi yapıldı. Yürümekte, konuşmakta hatta yemek yemekte bile güçlük çeker durumda başlayan tedavimin sonunda çok daha iyi, sıhhatli duruma geldim. Tedavim boyunca gerek doktorların gerek hemşire hanımların gerekse tüm hastane personelinin pozitif yaklaşımı, süreci olağanüstü bir biçimde kolaylaştırdı. COVID-19 sonrası geçirdiğim bu süreçte, sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığının bir teşekkürle ödenemeyeceğini, hastalığı yaşayan biri olarak ifade etmeliyim. Allah, ülkemizi ve bütün dünyayı bu ve bunun gibi salgın hastalıklardan korusun. Hastalıkla mücadele eden bütün sağlık çalışanlarına kolaylık versin.” dedi.

Tedavi ve Merkez hakkında Ünite Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Şükriye TAŞÇI KARAGÖL şu bilgileri verdi:
Ozon Tedavisi, Türkiye’de hala alternatif bir tedavi metodu olarak kabul edilse de dünyada ve özellikle İtalya’da kürsüsü olan ve bilimsel anlamda etkinliği kanıtlanmış bir tedavi metodudur. Biz, Ozon Tedavi Ünitesi’ni, bilimsel platformda kanıta dayalı tıbbı ve Ozon Tedavisi yöntemini beraber kullanarak insanları tedavi etme amacını güderek kurduk. Gazi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi gibi Türkiye’nin belli başlı üniversitelerinde Uygulama Ve Araştırma Merkezleri bulunmaktadır. Bunların içinde KTÜ Farabi Hastanesi’nin olması, bölgemiz için sevindiricidir. 
Tedavi nasıl uygulanmaktadır?

Ozon Tedavisi yönteminin hekimler tarafından, hastanın klinik durumu ve hastalığı tespit edilerek kişiye özel dozlarda yapılması gerektiğini söyleyen Dr. Şükriye TAŞÇI KARAGÖL, bazı yanlış uygulamaların ve önyargıların insanları bu tedavi konusunda çekimser hale getirdiğini belirtti. Ayrıca iyi değerlendirilmiş hastalarda, herhangi bir sorun ortaya çıkmadığını, Ozon Tedavisi uygulanırken hastanın uygulanmakta olan tedavisinin kesilmemesini, kesilecekse de buna Primer Doktoru tarafından karar verilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Merkezimizde; majör, minör, lokal, torbalama, insüflasyon gibi farklı Ozon Tedavisi metotları uygulanmaktadır. 
Majör Ozon Tedavi, kan yoluyla hastaya uygun dozlarda ozon verilmesi metodudur. Bu tedavide, bedenin kendi mekanizmalarının devreye sokulup kendi kendini tedavi etmesi sağlanmaya çalışılmaktadır. 
Alerji, astım ve bağışıklama için Minör Tedavi Metodu kullanmaktayız. Kanser ve yaşlı hastalara da bağışıklığı desteklemek için de bu tedavi verilebilmektedir.
Diğer tedavi metotları, hastanın kliniğine ve hastalığına göre uluslararası kabul gören dozlarda yapılmaktadır. 
Hangi hastalar, Ozon Tedavisi adayıdır?
Merkezimizde Ozon Tedavisi; bağışıklığı güçlendirmek, alerjik rinit, diyabet, diyabetik ayak ve komplikasyonları, fibromiyalji, bazı romatolojik hastalıklar, iyileşmeyen ülsere lezyonlar, COVID-19 enfeksiyonu sonrasında, farklı birçok hastalıklarda, tedavilere ek olarak kullanılmaktadır. Hastalarımızın metabolik parametrelerinin ve olası hastalıklarının araştırıldığı Ozon Terapi Ünitesi’nde, bütüncül tedavi yaklaşımı uygulanmaktadır.

Son Güncelleme: 26.02.2022 12:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.