Delice bir sevda onunkisi: Murat Zorluoğlu

Çocuklar gülsün, gençler mutlu olsun tek derdi. Hiçbir branşı ayırt etmeden eşitlikten yana tavır sergiliyor kendisi. Spor aşığı insana değer veren bir başkan profili. Herkes spor yapsın diye gecesini gündüzüne katan biri. İşte o isim Murat Zorluoğlu...

11 Haziran 2021 Cuma 15:16
Delice bir sevda onunkisi: Murat Zorluoğlu

SONNOKTA RÖPORTAJ - Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu ile Türkiye’nin tek spor temalı parkı olan Millet Bahçesi’nde bir araya geldik.  Bir zamanlar Avni Aker’in yer aldığı alanda hoş bir sohbet gerçekleştirdiğimiz Başkan Zorluoğlu ile Belediye’nin spora bakışını, tesisleşmeyi gelecekteki yatırımları konuştuk.

Takım sporları bazında çok önemli mesajlar veren başkan Zorluoğlu başarılı ve gelecek vadeden bireysel sporculara da kol kanat gereceklerini dile getirdi. Millet bahçesinde Avni Aker ve Yavuz Selim ruhunu yatacaklarını söyleyen Zorluoğlu aynı zamanda bu alanın Trabzon sporunun enerji deposu olacağını belirtti. Futbolun kalbinin Akyazı’da artık atması gerektiğini söyleyen başkan Zorluoğlu’nda şimdi söz sırası…

Başkan Zorluoğlu Spor Koordinatörümüz Gökmen Özağcı’ya samimi açıklamalarda bulundu

Türkiye’deki milli parklar içerisinde spor teması olan tek parkın Trabzon’da olduğunu dile getiren Başkan Murat Zorluoğlu, “Ben bu şehre gelmeden önce buraya AVM’ler binalar yapılmasına karar verildi. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın Millet bahçesi vizyonu ile buraya spor temalı park yapıldı. Bence de çok doğru bir karar oldu. Buranın bu hale gelmesi için epey gayret gösterdik. İkinci etabı da tamamladıktan sonra  spor temalı çok muhteşem bir yer ortaya çıkacak. Buraya  Avni Aker’i hatırlatan bir tribün, yine bir futbol sahası görünümlü bir alan yaptık. Burası futbol sahası değil ama insanlarımıza bu geçmişi unutturmayalım diye konsepte imza attık” dedi.

TRABZON’UN ETKİNLİK ÇAYIRI OLACAK!
Millet bahçesinin cansız ruhsuz bir yer olmayacağını söyleyen başkan Zorluoğlu, “Açıldığında büyük bir açlığı giderdiğimizi göreceksiniz.  Bu parkta insanlarımızın 7/24 spor yapacağına ben inanıyorum. Bunun içerisindeki etkinlik alanlarında STK’larımız, Meslek Odalarımız, Okullarımız çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Uçurtma şenliklerinden tutunda, kermeslere, okçuluğa kadar bu park tabiri caizse şenlik alanı olacak. Bu alan inşallah çok önemli bir etkinlik çayırı olarak Trabzon’a uzun yıllar hizmet verecek” dedi.

ÖNEMLİ DOKUNUŞLAR YAPTIK!
Büyükşehir Belediyesi  olarak millet bahçesine çok önemli dokunuşlar yaptıklarını da dile getiren başkan Zorluoğlu, “Önümüzdeki hafta  Kaykay düzenekleri öyle beton kalmayacak ve  çok güzel bir şekilde boyamasını yapacağız.  Buz pateni ise herkesin rağbet göstereceği bir spor alanı olacak.  Bizim Büyükşehir Belediyesi olarak kattığımız değerlerdir bunlar. İnsanlarımız aileleri ile beraber buraya gelsinler, bu parkın ritmine kendileri kaptırsınlar. Ayrıca 150 öğrencinin oturup ders çalışabileceği, çorbasını içebileceği etüt merkezimiz de sabaha kadar hizmet verebilecek. Güvenlik görevlilerimizle huzurlu bir ortam sağlayacağız” dedi.

GERİ DÖNÜŞÜ YOK
Başkan Zorluoğlu, “Bırakın futbolun kalbi Akyazı’da atsın” dedi ve Yavuz Selim sahasının tekrar eski  yerine dönecek söylentilerine de son noktayı koydu.

“Yavuz Selim’in, Avni Aker’in bu şehrin havasını soluyanlar için ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz” diyen Başkan Murat Zorluoğlu, “Burası futbol mabediydi ve Trabzonspor burada bir çok şampiyonluklar kazandı. Yavuz Selim’de çok sayıda genç iyi performans ortaya koyarak  başka takımlara transfer oldu. Buralar artık bizlerin en güzel anıları olarak hafızalarımıza kazındı. Ne Avni Aker ne de  Yavuz Selim eski yerine dönemeyeceği bir gerçek. Çünkü yeni saha alanlarımız Türkiye’de örnekle gösterilecek nitelikte” diye konuştu. 

Yeni futbol mabedinin  adının Akyazı olduğunu söyleyen başkan Zorluoğlu, “Orada 5-6 tane antrenman sahası var.  Bir tane Yavuz Selim’in kalite olarak çok üzerinde bir saha var. Onun hemen ikizi yani arka tarafında da şimdi Hekimoğlu Trabzon FK’nın oynadığı saha mevcut. Trabzon maçlarını oynadığı diğer büyük Akyazı stadımız var. Dolayısıyla biz arzu ediyoruz ki futbolun kalbi orada atsın, Trabzon futbolu hayat bulsun. Madem Trabzonspor’u sevenlerinin  kalbi Akyazı’da çarpıyor, Yavuz Selim’de aynı duygular yaşanır. Yine güzel destanlar hep birlikte yazılır“ dedi.

SPORCULARA ÖZEL SPOR OTOBÜSÜ GELİYOR
Akyazı  Şenol Güneş Spor Kompleksine otobüs seferleri koyacaklarını dile getiren başkan Murat Zorluoğlu, “Akyazı’ya rahatlıkla ulaşım yapılabilmesi için otobüs durakları yapıyoruz. Daha sık otobüs oraya göndereceğiz. Ayrıca sporculara yönelik spor otobüsü ve durakları gibi çalışmalarımız var. Biz istiyoruz ki; vatandaşlar çoluk çocuklarını alsın deniz kenarı zaten oraya gidip maçlarını büyük bir keyifle izlesin. Tekrar Avni Aker ve Yavuz Selim Sahası’ndaki ambiyans orada da oluşmaya başlasın. Ben zaman içerisinde oluşacağını düşünüyorum” dedi.

SIKI BİR SCOOTER TAKİPÇİSİYİM
Spora her zaman çok büyük önem verdiğini söyleyen başkan Murat Zorluoğlu, “Kaymakamlık döneminden bugüne kadar spora ne kadar büyük önem verdiğimi çalıştığım iller ve ilçeler iyi bilir. En iyi şahidi onlardır. Mesela Bingöl’de Genç Murat Spor takımına  4 sene  emek verdik. Hayatımızın her döneminde sporun içinde oldum. Çeşitli spor dallarıyla yakından ilgiliyim. Kimse bilmez ama iyi bir de Scooter takipçisiyim. Kısa bir süre önce şampiyonası vardı ve sabaha kadar izledim. Büyük bir keyif heyecanla takip ettim. Çok ekstrem bir spor gibi gözükür ama benim özel ilgim var. Diğer spor dallarını da takip ederim” dedi.

SPOR İNSANIN HAYATINA YÖN VERİR
“İdarecilerinde spor ve toplumun gelişmesinde çok önemli etkin bir rol üstlendiğini söyleyen başkan Murat Zorluoğlu, “Gençlerin ahlaklı disiplinli bir bireyler olarak yetişmelerinde spor çok büyük katkı sağlıyor. Spor ile uğraşan bir gencin içki, sigara ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklara bulaşma riski azalır. Çünkü o hayatına bir yön vermiştir. Hedefi, disiplini vardır. O hedefine yürümeye çalışır. Onun için sporu her gittiğimiz yerde destekledik. Trabzon’da da bu desteğimiz artarak devam edecek” diye konuştu.

HENTBOL TAMAM SIRADA VOLEYBOL VAR
Trabzon’da sporun desteklenmesi anlamında projelerin olduğundan bahseden başkan Zorluoğlu, “En başta Trabzon Büyükşehir Belediyesi spor yönetimini ele aldık bu arada var olan spor dallarını destekledik. Belediye bütçesinden ekstra kaynaklar aktarıyoruz. İlk başarı Hentbol ile geldi. Süper ligde bir Trabzonspor’umuz var şimdi birde Hentbol takımımız oldu. Hocaları ve sporcuları tekrar kutluyor, teşekkür ediyoruz. Hentbol desteklemeye  devam edeceğimiz bir alan. Hentbolun dışında Voleybola da yatırım yapmak istiyoruz. Voleybol da önemli bir spor dalı. Ayrıca Voleybol  Federasyon başkanımız Mehmet Akif Üstündağ  Bey ile yakın dostuz, onu da konuştuk . Trabzon’da iyi bir Voleybol takımı kurmak istiyoruz onun çalışmalarını başlatıyoruz.  Aşama aşama en üst lige çıkacak bir takım olacağını düşünüyoruz” dedi.

GÖNLÜM BU DURUMA ASLA RAZI OLMAZ!
Bireysel sporculara çok büyük önem verdiklerini dile getiren başkan Murat Zorluoğlu, “Geçmişte bir çok Trabzonlu sporcu İstanbul ve Ankara’daki kulüplerin çatısı altında yarışmak zorunda kaldı. Ben bu durumu kabul edemem. Gönlüm asla razı olmaz. Trabzon’da yetişen, başarılı olan ya da olması yüksek potansiyele sahip sporcularımıza kendi bünyemizde barındıracağız. Burada maddi imkanları onlara sağlayacağız. O nedenle kendi değerlerimize sahip çıkarak onlara kol kanat gereceğiz. Artık akıllarının bir köşesinden Fenerbahçe veya diğer kulüpler adı altında yarışırız düşüncesini ortadan kaldırmak için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız.  Hedefimiz önümüzdeki yıllarda spor yatırımları ile birlikte olimpiyat şampiyonluklarını Trabzon’a getirmek” dedi.

BEN HAYAL SATMAM!
“Yapamayacağım bir şeyi yapacağım diye asla söylemem” 
diyen  Başkan  Zorluoğlu, “Basketbolun maliyeti çok yüksek. O nedenle başta Trabzonspor olmak üzere şehrin dinamiklerinin harekete geçmesi gerekiyor. Bize ne düşüyorsa biz varız” dedi.

Basketbol’un yeniden Trabzon’da üst düzeyde temsili konusunda herkese görev düştüğünü söyleyen Başkan Murat Zorluoğlu, “Basketbol çok masraf yapılması gereken bir branş. Üst düzeyde yarışmak için milyon dolarlık takım oluşturmanız gerekiyor. Bunu bir dönem sponsorlarla Trabzonspor denedi ve başarılı da oldu. Büyükşehir Belediyelerin destek verdiği takımlar var ama Trabzon’da bütün masraflarını Belediye’nin karşılayabileceği bir bütçeye sahip değiliz.

Sponsorlar elbet bulunur. Tabii ki bunu biz yapmayalım diye söylemiyoruz.  Ama şu da bir gerçek ki ben asla hayal satmam. Prensibim değildir. Yapamayacağım bir şeyi yapacağım diye söylemem. Voleybol , Hentbol  ve bireysel  branşlar için bizim bütçemiz yeter. Tek başına Büyükşehir Belediyesi takım kurup üst liglere taşıması mümkün değil. Basketbol ile ilgili şehrin dinamikleri ile bir araya gelmemiz lazım. 

Trabzonspor başta olmak üzere şehrin dinamikleri ile bir araya gelip ve basketbol konusunda Trabzon’u temsiliyeti noktasında nasıl adımlar atılır, konuşulur.  Zaten yavaş yavaş tartışılmaya başlandı. Basınında bu konuyu gündeme taşıması ile biz biraz daha dikkatimizi oraya veriyoruz. Gücümüz yettiğince tarafından bu işin tutarız. Ama herkes bu taşın altına elini koymalı.”

TESİS NOKSANLIĞIMIZ YOK PLANLAMA EKSİKLİĞİ VAR
Trabzon spor tesisi anlamında çok zengin bir şehir olduğunu dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Trabzon’da yaşayan insanlar bunu fark etmeyebilirler. Ben valilik yaptığım şehirlerdeki tesis sayısı ile Trabzon’daki tesis sayısını karşılaştırdığım zaman arada uçurum var. Trabzon her anlamda tesis bakımından üst düzeyde.  Akçaabat’tan Arsin’e kadar bakın bütün sahil spor tesisleri ile dolmuş. Bizim tesisi noksanlığımız yok.  Buradaki sorun planlama ve ulaşım. Bunları çözdüğünüzde Büyükşehir Belediyesi’nin kaynağını büyük bir spor kompleksine yatırmasına gerek kalmaz. Cemal Kamacı’yı yıkma niyetimizde var. Artık işlev görmez hale geldi. Çok kaliteli bir yer değil orası. Bir bakacağız ihtiyaç ne durumda orayı yeniden yapma durumumuz olacak.  Yeni büyük spor kompleksi  yerine Trabzon’un var olan tesislerinden maksimum ölçüde faydalanmak çok daha mantıklı” dedi.

GÜLCEMAL BİRLEŞTİRECEK
Gülcemal projesi içerisinde su oyunları merkezi yapıldığına dikkat çeken başkan Murat Zorluoğlu, “Gençlik Spor bakanlığından bütçesini çıkardık. Projesi tamamlanıyor. İnşallah kısa süre içerisinde başlayacak. Kano, yelken  ve diğer sporlar dalları bölük pörçük Beşikdüzü’nden bu tarafa doğru dağılmış durumda.  Bu branşlarla uğraşan sporcuları ve kulüpleri bir araya getireceğiz.  Kanoları, yelkenleri ve  diğer su spor araç gereçleri ile oraya başka bir hava katacaktır” dedi.

ŞAMPİYONLUK PAHA BİÇİLMEZ OLUR
Başkan Murat Zorluoğlu, “Trabzonspor’un benim Belediye başkanlığım döneminde şampiyon olması en büyük hayalim. Çünkü o şampiyonluk benim için paha biçilmez olur” dedi.

Trabzonspor’un iyi olması kentte çok pozitif bir hava estirdiğini söyleyen başkan Murat Zorluoğlu, “İnsanların mutlu olması bize de  pozitif olarak yansıyor. Trabzonspor kazandığında bizde büyük bir keyif ile sokakta dolaşıyoruz, esnaf daha mutlu oluyor, eksikler az görülüyor. Geçen sezon  ‘Trabzonspor şampiyon olursa meydandaki belediye binasının önünde sandalye atıp kahve söyleyeceğim başka da bir şey yapmayacağım’ demiştim. ‘Bu şampiyonluk bize 3 sene yeter ‘ diye espri yapmıştım.  Geçen sene olmadı ama ‘inşallah bu sene nasip olur diye dua ediyorum’. Benim Belediye Başkanlığım döneminde Trabzonspor’un tekrar şampiyon olması benim için paha biçilmez olur” diye konuştu. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve yönetimi ile çok yakın çalıştıklarını belirten başkan Zorluoğlu, “Belediye olarak Trabzonsporumuza her türlü desteği vermeyi gayret gösteriyoruz” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.