Demir yolundan payımızı almalıyız

Türkiye her geçen gün demir yolundaki ekonomik payını artırıyor, Erzincan-Trabzon yolunda ise hâlâ güzergâh belirlenmiş değil.

06 Şubat 2020 Perşembe 09:17
Demir yolundan payımızı almalıyız

YÜZDE 33 ARTTI

Türkiye’nin son dönemde ihracatta demir yolunun payı da giderek yükseldiği belirtildi. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) verilerine göre demir yoluyla yapılan ihracat 2019'da bir önceki yıla göre yüzde 33 artarak 967 milyon dolara çıktı. Trabzon ise hâlen daha demir yolu için vurulacak kazmayı bekliyor.

GÜZERGÂH ÇALIŞMASI

Geçtiğimiz hafta sonu Trabzon’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, Erzincan-Trabzon demir yoluyla ilgili proje çalışmalarının sürdüğünü belirterek “Erzincan-Trabzon arasında arazi yapısı dağlık arazi. Demir yolu projesinin geometrik standartları, limitleri çok kısıtlı. En uygun güzergâhın belirlenmesine çalışılıyor.” dedi.

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.