Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Trabzon'da kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Trabzon'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

02 Temmuz 2019 Salı 10:02
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Trabzon'da  kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Trabzon'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki Faroz Balıkçı Barınaklarında gerçekleşen kutlamalara Trabzon Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, Ortahisar KaymakamıTolga Doğan, Sahil Güvenlik Trabzon Grup Komutanı Ali Münir Gümüşbaykal, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa kurtulmuş, Trabzon Liman Başkanı Temel Adıgüzel ve vatandaşlar katıldı.Etkinlikte ilk olarak şehitler anısına denize çelenk bırakıldı.

Burada bir  konuşma yapan Trabzon Liman Başkanı Temel Adıgüzel, “1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Türkiye Limanları ve Sahilleri arasındaki yük ve yolcu taşımacılığı, kılavuzluk ve römorkaj hizmetlerinin bundan böyle, Türk vatandaşları ile ve Türk bayrağı taşıyan gemilerle yapılması kararlaştırılmıştır. Bu kanunla, denizlerimizdeki bağımsızlığımız ve hükümranlık haklarımız perçinleşmiş ve denizciliğimizin gelişmesi için de, başlangıç noktası olmuştur. Elde edilen siyasi ve ekonomik özgürlükler ile denizcilik eğitimi ve bunun gibi alanlarda büyük gelişmeler kaydedilmiştir” dedi. 

Etkinlik kapsamında yapılan yarışmalarda serbest yüzmede Buğrahan Öztürk, Yağlıdirek yarışmasında Adnan Menderes Usta, Ördek yakalama yarışmasında ise Ahmet Güven birinci oldular birinci oldular birinciler altın ile ödüllendirildiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adnan Menderes usta 2019-09-18 01:28:59

Çok güzel bir gündü