Derdimiz Ekonomi

Dövizde yaşanan sert yükseliş vatandaşı derinden etkilerken iktidar temsilcileri sorunu aşacaklarını belirtiyor, muhalefet ise erken seçim istiyor

25 Kasım 2021 Perşembe 17:54
Derdimiz Ekonomi

MERVE ALTUNCU - SONNOKTA

TESLİM OLMAYACAĞIZ
Dalgalanan döviz vatandaşın olduğu gibi Trabzon siyasetinin de ana gündemine oturdu. AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, “Mandacı muhalefete rağmen bu ekonomik kurtuluş savaşını, yine milletimizle birlikte aşacağız. Küresel baronlara teslim olmayacağız. Ölümüne Reisimizin yanındayız ve olmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

DURUM ORTADA!
CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ise, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2018 seçim sürecinde halktan yetki isterken döviz ve faizle mücadele edeceğini söylemişti. O günlerde dolar 4,75 TL iken bugün durum ortada. Bu sonucun tek sorumlusu biz halkız ve seçilmişlerden 20 yıldır kendilerine yaşattıklarımızdan dolayı özür diliyoruz.” dedi. 4’TE
ÇARE SANDIKTA
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, dövizde yaşanan artışın ardından bazı şehirlerde sokağa inilmesiyle alakalı paylaşımda bulundu. İl Başkanı Kuvvetli, “Çareyi sokağın karanlığında değil millet iradesinin tecelli ettiği sandıkta arayalım.” ifadelerini kullandı. Kuvvetli ekonomide yaşanan dalgalanmanın vatandaşın belini büktüğünü de dile getirdi.

ÖZÜR DİLİYORUZ

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, ekonomi üzerine açıklamalarda bulundu. Hacısalihoğlu, şu ifadeleri kullandı: “19 yıldır bu ülkeyi yöneten halk olarak ekonomik başarısızlığımızdan dolayı hükümetten özür diliyoruz. Doların ve Euro’nun para birimimiz TL karşısında bunca değer kazanmasının ve faizlerin artışının sorumlusu biz halkız. Zamanın da dışarıdan dolar bazlı aldığımız kredileri ve içerde sattığımız fabrikalarımızdan, topladığımız vergilerden elde edilen bütçeleri üretimden ve üreticiden yana kullanmak yerine beton ve asfalta yatırım yaptık.

İTİBARINIZI ZEDELEDİK 
“Geldiğimiz nokta gösteriyor ki beton asfalt yenmiyormuş yeni anladık özür diliyoruz. Girdi maliyetlerindeki artışı karşılayamadığımızdan dolayı artan fiyatlar sonrası ekmek için, domates için patates için kuyruklara girdik sizleri zora soktuk itibarınızı zedeledik bunun için de özür diliyoruz.
Kısacası ülkenin bu duruma gelmesinde tek sorumlu biz halkız ve siz seçilmişlerden 20 yıldır size yaşattıklarımızdan dolayı özür diliyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.