Ders zili çaldı

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının ilk zili çaldı.

17 Eylül 2018 Pazartesi 12:54
Ders zili çaldı

2018-2019 eğitim ve öğretim yılı açılış töreni Zehra Kitapçıoğlu ilkokulunda yapıldı.Törene  Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Trabzon Milli Eğitim Müdür Hızır Aktaş ,İl müdürleri veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz “2018- 2019 Eğitim Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası olarak tüm ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de kutluyoruz. Mutlu ve güzel bir başlangıç yapmak üzere bir aradayız. Hayatın olmazsa olmazı eğitimdir. Klasik olarak ‘Eğitim şart’ diye tekrarlarız. Dünya genelinde ülke genelinde ve bölgemizde eğitim tartışılır. Eğitim paydaşları olarak sorunlar karşısında çözüm yollarını hep birlikte üreteceğiz ve hayata geçireceğiz. Millet olarak özgüvenimiz tamdır. Yaşadığımız sıkıntılar ve sorunlar bellidir. Çözüm yollarının yine biz üreteceğiz, hayata geçireceğiz. Artık kişisel hesap yapmayacağız.

Anadolu’muz, dünyanın en güzel coğrafyası. Bütün medeniyetlerin beşiği olarak dünya üzerinde en önemli hedefin ülkemiz olduğunu biliyoruz. Bunun farkındayız. Artık bizde 80 milyon genç ve dinamik nüfusumuzla geçmişteki tarihi, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir anlayış ve milli birlik ve beraberliğimizle hedefimizi belirledik. Üretim modelimizi değiştirdik. Kıymetli Cumhurbaşkanımızın riyasetinde 2023 yılında dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden birisi olacağız. 2053 ve 2071 yıllarını da  hedefimize koyduk.  Artık biz dünyaya adaleti ,iyiliği, güzelliği  veren bir millet olarak manevi değerlerimizi ön planda tutuyoruz, milli değerlerimize sahip çıkıyoruz. Öz değer ve güvenimizi pekiştirdik. Milli ve yerli olan değerlerimizi öne çıkaracağız. Şu anda buradaki evlatlarımız gibi ülkemiz genelinde 18 milyon evladımız ülkemizin geleceğine imza atmaya hazırlar. Civar ülkelerden gelen Suriyeli, Afganistanlı misafirlerimizin evlatları da bizim eğitim sistemimize dahil oluyorlar. Onlara da ülke olarak kucağımızı açıyoruz.  Biz, hep birlikte Türkiye’yiz. Hep birlikte geleceğe güvenle bakıyoruz. 2018-2019 yılından ümitliyiz. Hayırlı uğurlu olsun. Herkese başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da anne ve babalara nasihatlerde bulunarak “Sizin evlatlarınıza ilginiz, okulunuza ilginiz, öğretmenlerimizle iletişiminiz daima daha iyi nesillerin yetişmesine vesile olacaktır. Hiçbir öğretmen öğrencisinin en iyi olması için yapması gereken herşeyi yapar. Hem ahlaki olarak hem de bilim ve bilgi olarak bütün öğretmenlerimiz son derece fedakar yürekleriyle bizlere yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bu nedenle velilerimiz öğretmenlerimizle olan iletişimlerinde onların güzel yüreklerinin kıymetini bilmelerini istiyorum” diye konuştu. 

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ,Bugün 10 bin 540 öğrencimizle birlikte 640 okulumuzda, 140 bin 200 yaygın eğitimle 154 bin öğrencimiz ders başı yapmaktadır. Eğitim yılının hayırlı olmasını ve öğrencilerimizin başarılı olmalarını diliyorum. Bugün açılan okullarımızla beraber bizleri tatlı bir telaş sardı. Bir taraftan öğrencilik yıllarımızı hatırlarken, diğer yandan veli olmanın heyacanını yaşıyoruz. Eğitim ve öğretimin olmazsa olmazı öğrencilerimizdir. Onlar bizim geleceğimizdir. Milletimizin bize emaneti olan yavrularımızı yarınlara hazırlamanın azmi içerisindeyiz” dedi. 

Son Güncelleme: 18.09.2018 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.