DEVA Partisi Gençlik Politikaları Başkanı Doğa Şanlıoğlu'ndan KYK Tepkisi

DEVA Partisi Gençlik Politikaları Başkanı Doğa Şanlıoğlu; “Öğrencilerin barınma problemi, geçmişe kıyasla çok daha büyük bir sorun haline geldi.”

25 Eylül 2021 Cumartesi 10:44
DEVA Partisi Gençlik Politikaları Başkanı Doğa Şanlıoğlu'ndan KYK Tepkisi

Önümüzdeki eğitim öğretim dönemi için yapılan KYK başvuru sonuçları dün itibariyle açıklandı. Sonuçların ardından birçok gencin yerleşemediği yahut yedek listede kaldığı görülürken, DEVA Partisi Gençlik Politikaları Başkanı Doğa Şanlıoğlu konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak çözüm önerilerini paylaştı:

 “ÖĞRENCİLERİN BARINMA PROBLEMİ, GEÇMİŞE KIYASLA ÇOK DAHA BÜYÜK BİR SORUN HALİNE GELDİ.”

‘İkamet etmediği bir şehirde öğrenim görecek olan çoğu öğrenci arkadaşımız barınma için KYK yurt başvurusunda bulunuyor. Özel yurt veya ev kiralama gibi yollar ise ne yazık ki alternatif değil, zira fahiş ücretler ve kiraları karşılamak imkansız hale geldi. Üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlamasıyla barınma telaşı işin içinden çıkılmaz bir hal aldı. Ev kiralarındaki fahiş artışların üstüne yurt başvurusu da olumsuz sonuçlanan öğrenciler çözümü neredeyse kampüse çadır kurmakta bulacak. Hatta geçtiğimiz günlerde bir öğrenci arkadaşımız sokağa bir yatak indirerek durumu protesto etti, Twitter üzerinden konu defalarca dile getirildi. Üniversite öğrencilerinin barınma problemi, geçmişe kıyasla çok daha büyük bir sorun haline gelmiş durumda. Gençlerin gerçekçi ve ivedi çözüme ihtiyacı var.’

“Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının tam olarak karşılanması için yürüttüğümüz birçok proje var.” Geçtiğimiz haftalarda KYK Öğrenim kredisi sebebiyle yaşanan mağduriyete ilişkin çözüm önerilerimizi paylaştık. Karşılıksız burslar ve KYK yurt başvuruları ile ilgili çözümlerimiz de hazır. Ne yazık ki mevcut iktidar gençlerin sesini yine duymuyor.

Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının tam olarak karşılanması için yürüttüğümüz birçok proje var. 81 ilde bölge bazında ve il bazında fizibilite çalışması yaparak, yurt açısından eksik tespit edilen bölgelerde ve şehirlerde yurtların kapasitelerini artırmak ve gerekli durumlarda ek yurtlar inşa etmek hedeflerimiz arasında. ‘

“İHTİYACI OLAN HER ÖĞRENCİMİZİN KARŞILIKSIZ BURSA ULAŞMASINI SAĞLAYACAĞIZ.”

Deva Partisi olarak eğitim sürecinde verilen karşılıksız burslara ilişkin şartları da yeniden düzenleyerek, karşılıksız verilen burs kapsamı ve miktarını artırmayı hedefliyoruz. Böylece kimin hak kazanacağının neye bağlı olduğunun bilinmediği, şeffaflıktan ve adaletten yoksun burs sistemine son vererek ihtiyacı olan her öğrencimizin karşılıksız bursa ulaşmasını sağlayacağız.

KYK Öğrenim Kredisini geri ödeyemeyen, karşılıksız burs alamayan ve şimdi de KYK yurt başvurusu olumsuz sonuçlanan gençler… Mağduriyet bitmek bilmiyor. Sunduğumuz çözümler ile gençlerin mağduriyetine en kısa zamanda son vermeyi amaçlıyor, bunun için çalışıyoruz.

Son Güncelleme: 25.09.2021 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.