Deva Partisi'n den Trabzon'da Önemli Mesajlar

DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı ve Karadeniz Bölge Koordinatörü Metin Kaşıkoğlu’nun katılımıyla Deva Partisi Trabzon il başkanlığında bir basın toplantısı düzenlendi.

23 Haziran 2021 Çarşamba 16:11
Deva Partisi'n den Trabzon'da Önemli Mesajlar

Eski Hazine Müsteşarı, DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı ve Eski Milletvekili DEVA Partisi Karadeniz Bölge Koordinatörü Metin Kaşıkoğlu’nun katılımıyla Trabzon il başkanlığında düzenlenen toplantıda ülke gündemi ve bölge sorunları hakkında çeşitli açıklamalarda bulunuldu.

DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı ''Yaklaşık 15 ay önce kurulan bir partiyiz. Deva Partisinin lansmanıno 11 Mart 2020’de sizlerin önünde gerçekleştirdik. Geçen süre içerisinde parti olarak önceliğimizi teşkilatlanma üzerine yaptık.İlk olarak 9 ay içinde 45’e yakın ilde 300’ün üzerinde teşkilatlanmayı ve kongreleri gerçekleştirdik. Bugün itibariyle yapılacak seçime DEVA Partisi olarak kendi ismimizle girebilecek durumdayız. 81 ilde DEVA Partisi il başkanımız mevcut. 50 ilin üzerinde kongrelerimizi tamamladık. İlçe başkanlarımız mevcut. Saha çalışmalarımız devam ediyor. Genel başkanımız bazen günde 2-3 kongreye iştirak ediyor.Bu çalışmalar akabinde bugünde Trabzon'da yız''

TRABZON'DA 11 İLÇE BAŞKANI HAZIR

Deva Partisi Trabzon il Başkanı Kubilay Çiçek teşkilatlanmalar hakkında bilgi verirken ''Trabzon'da şuan 11 ilçede ilçe başkanımız mevcut. 6 ilçede teşkilatlar tamamlandı. iki ilçemizde kongrelerimizi tamamladık.Önümüzdeki süreçte kongrelerimizi yapıp teşkilatlanmalarımızı tamamlayacağız'' dedi.

İKTİDAR OLMAK İÇİN KURULAN BİR PARTİYİZ

İbrahim Çanakçı ''DEVA Partisi olarak Türkiye’de mevcut siyasi partilerin üzerine sadece yeni parti olmak için kurulmadık. Yeni siyaset anlayışı, siyaset dili, tarzı getirmek hedefiyle ve gayesiyle yola çıktı. Yeni anlayışının bariz birkaç özelliği var. Kutuplaştırmamak, uzlaştırıcı ve birleştirici olmak bunlardan birisi. Gelecek odaklı olmak. Türkiye’nin geleceği için çözüm odaklı olmak. Bunu da hayata geçirmek için de gayretle çalışıyoruz. Halkımız DEVA Partisi’ne yetkiyi verirse 90 gün ve 360 günde neler yapacağımız konusunda hazırlıklar yapıyoruz. Tarım sektöründe atılması gereken adımlarla ilgili eylem planlarını hazırladık. Diğer konularda da eylem planlarımızı kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

FINDIK VE ÇAY'DA GERÇEK SIKINTI GÖZ ARDI EDİLİYOR

İbrahim Çanakçı ''Bölgede iki geçim kaynağı var biri Fındık bir diğeri ise Çay.Gezdiğimiz karadeniz illerinde bu konuda çok şikayetler aldık.Fındıkta birçok parametreyi göz önüne almak gerekiyor. Bir yandan hem üretimde pazar payını korumamız gerekiyor. İhracatta da aynı şekilde. Rekolteyi de dikkate almak gerek. Birden fazla parametreyi dikkate alarak adım atmak gerekiyor. Hangi parametreyi esas alırsak fiyatı belirlesek de çiftçinin mağdur edilmemesi gerek. Çok yapısal sorunlar var. Düz araziler, dönüşümle ilgili, fındıkla ilgili bir takım eğitimler.Üreticilerin eğitimi, bakımla ilgili diğer konularla ilgili yapısal sorunlar var. Alan bazlı desteklerin rekolte ile ilişkilendirilmesi meselesi var. Alan bazlı destek veriliyor ama üretim var mı yok mu bunların da tabi ki dikkate alınması lazım.Çayda esas sıkıntı kontenjan ve kota meselesi. Çiftçilerimizi ciddi anlamda mağdur ediyor. Yapısal adımlar atmak gerekiyor. Çaykur’un işleme kapasitelerinin artırılması. Yığıldığı anda orada ciddi bir sıkıntı var. Alternatif formüller gerekiyor. İşlenmesi ve depolanması konusunda adımlar atılmalı” dedi.

EŞİTLİK VE ADALETE BUGÜN HERŞEYDEN ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

DEVA Partisi Karadeniz Bölge Koordinatörü Metin Kaşıkoğlu bir gazetecinin ''Şiddeti nasıl engelleyeceksiniz?'' sorusuna ''Eğer bu ülkenin birliğini ve beraberliğini anayasa uyarınca temsil eden bir kişinin, bir muhalefet partisi liderine bir ilimizde gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmeye teşebbüs edilen bir şiddet olayını övücü şekilde, “Bunlar iyi günler” deyip de arkasından ‘daha neler göreceksiniz’ şeklinde tehdit kokan açıklamalar yaptığı bir ülkede şiddetin bittiğini görmek kolay olmayacaktır.

Çünkü insanlarımıza rol model olacak, topluma önder olması gereken insanların yaptıklarının dalga dalga toplumun alt kesimlerine mutlaka yayılıyor. Dolayısıyla siyasette de, ekonomide de bu normalleşme adımları atılır, öncelikle yukarıda bir savaş değil bir rekabet ortamı oluşur, siyasetin bir savaş arenası değil, hizmetin bir rekabet unsuru olduğu, o arenada yapıldığı bilincine ulaşılır ve önce yukarıda bir birlik beraberlik olursa bunun aşağıya yansımaları da olacaktır. Ülkede adaletin işleyişinde ciddi sıkıntılar var diyorsanız, şiddet kendini çok değişik alanlarda gösterir. Geç gelen adaletin adalet olmadığının söylendiği yerde, hiç gelmeyen adalet nelere yol açabileceği hepimizin malumu.” dedi

Son Güncelleme: 23.06.2021 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.