Direkler arası tiyatro ödülleri sahiplerini buldu

Akçaabat Belediye Tiyatrosu 2019-2020 sezonunda ortaya koyduğu "Batakhane Güzeli" adlı oyunla, en iyi Kostüm Tasarımı ve en iyi Sahne Tasarımı kategorilerinde iki ödüle layık görüldü.

16 Ekim 2019 Çarşamba 13:03
Direkler arası tiyatro ödülleri sahiplerini buldu

Direklerarası Seyircilerinin oluşturduğu "Halk Jürisi" üyeleri, 2019-2020 Tiyatro sezonunda Karadeniz Bölgesinde sahneye koyulan oyunları seyrederek; Performans, Tasarım ve Yapımlar kategorilerinde başarılı olarak değerlendirdiği Oyunlar, Oyuncular ve Tiyatroların Ödüllerini belirledi.

Bu kapsamda, Akçaabat Belediye Tiyatrosu 2019-2020 sezonunda ortaya koyduğu "Batakhane Güzeli" adlı oyunla, en iyi Kostüm Tasarımı ve en iyi Sahne Tasarımı kategorilerinde iki ödüle layık görüldü.

Tiyatromuzun layık görüldüğü Kostüm Tasarımı: Osman Gümrükçü yönetiminde Atölye Çalışması, Sahne tasarımı: Osman Gümrükçü yönetiminde Atölye Çalışması ödüllerini, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu, Akçaabat Belediye Tiyatrosu yönetmeni Osman Gümrükçü ve oyuncuları birlikte aldı.

Konuyla ilgili konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim " Bu yıl 19.'su gerçekleştirilen Direklerarası Tiyatro Seyircileri Karadeniz Bölgesi Tiyatro ödüllerine Belediyemiz Tiyatrosunun layık görülmesi bizleri onurlandırmıştır. Ülkemizde baktığımızda metrekareye ne çok tiyatro düşen şehir Trabzon’dur. Bu istatistiğin oluşmasında da şüphesiz Akçaabat’ımızın katkısı çok fazladır. Akçaabat Kültür Sanat ve Turizm şehridir. Bu sloganımız adeta ilçemizdeki değerlerin kelimelerle ifade edilen halidir. Akçaabat’ta birçok sanatsal faaliyetimiz var. Biz sanatı ve sanatçıyı destekleyen bir anlayış içerisinde olduk. Çünkü biz biliyoruz ki sanatın olduğu yerde hep iyilik vardır. Sanat’ın olduğu yerde kötülük olmaz. Bu vesileyle ben de 20 yıldan bu yana çalışmalarını sürdüren, Akçaabat’ın sanatına büyük katkı sağlayan Tiyatromuzun geçmişteki yönetmenlerini, şimdiki yönetmenini, geçmişte emek veren bütün oyuncularını, teknik ekibini, şimdiki oyuncularımızı emeği geçen herkesi kutluyor başarılarının devamını diliyorum. " şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.