Dkib, Sial Paris Fuarı'nda

Doğu Karadeniz Bölgesi ürünleri ve ihracatçı firmaları Sial Paris Fuarında Dkib tarafından tanıtıldı.

29 Ekim 2018 Pazartesi 12:11
Dkib, Sial Paris Fuarı'nda

Avrupa’nın önde gelen gıda fuarlarından olan ve bu yıl Fransa’nın Paris kentinde düzenlenen SİAL Paris Fuarına Ülkemizden milli katılım kapsamında önde gelen gıda firmaları katılım sağlayarak, Türk ürünlerinin tanıtımı yapıldı. Bu kapsamda; SİAL Paris fuarına Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’de (DKİB) info stand ile katılım sağlayarak Doğu Karadeniz Bölgesi gıda ürünleri ile Bölge firmalarının tanıtımı yaptı.

Ülkemiz dahil 119 Ülkenin katılım sağladığı SİAL Paris 2018 Fuarına 300.000 e yakın ziyaretçi katılmış ve fuarda dünyanın önde gelen ithalatçı firmaları ile görüşmeler yapılmıştır. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği tarafından fuarda stand alınarak, bu stantda Bölge ürünleri ile gıda ihracatçılarının tanıtımı yapılmıştır. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Hamdi GÜRDOĞAN, Başkan Yardımcısı Şaban TURGUT, Yönetim Kurulu Üyesi Ali CAN ve DKİB Genel Sekreteri İdris ÇEVİK DKİB standında gelen ziyaretçilerle görüşmeler yaparak Bölge ürünleri hakkında bilgi vermiştir.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Standı Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçimiz ve Trabzonlu hemşerimiz olan İsmail Hakkı MUSA, Büyükelçilik mensupları ve Paris Trabzonlular Derneği başkanı Bülent CUMUR tarafından da ziyaret edilmiş ve Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesinin bu fuarda tanıtımının yapılmasından duydukları memnuniyeti ifade etmiştir. Paris Büyükelçimiz Sayın İsmail Hakkı MUSA beye ziyaretin anısına DKİB Başkan Vekili Ahmet Hamdi GÜRDOĞAN tarafından plaket takdim edilmiştir.

Fuar konusunda değerlendirmelerde bulunan DKİB Yönetim Kurulu Başkan vekili Ahmet Hamdi GÜRDOĞAN; Dünyanın önde gelen fuarları arasında bulunan SİAL Paris Fuarında; Doğu Karadeniz Bölgesi ürünlerinden başta fındık, çay ve su ürünlerinin tanıtımını yaptıkları, bunun yanında DKİB üyesi ihracatçı firmalarımızdan yaş meyve sebze, işlenmiş gıda ürünleri, arıcılık ürünleri, hayvansal ürünler ve kurutulmuş ürünlerinde tanıtımı yapılarak, ilgilenen ziyaretçilerin üyemiz ilgili sektör firmaları ile iletişimini sağladıklarını, fuarda yoğun olarak fındık alım talebinde bulunan alıcı firmaların Birliğimiz üyesi fındık ihracatçısı firmalara yönlendirildiğini ifade ederek, ihracatımızın artması ve gelişmesinde çok önemli katkısı olan fuar organizasyonlarına Birlik olarak katılım sağlayarak Bölge firmalarımızın alternatif pazarlara ve yeni pazarlara yönelmeleri konusuna ağırlık verdiklerini ifade etti. Son yıllarda dünya gıda pazarında önemli gelişmelerin yaşandığını doğal ve organik ürünlere yönelik gelecekte önemli taleplerin yaşanacağına dikkate çeken GÜRDOĞAN; Doğu Karadeniz Bölgesinde faaliyet gösteren firmalarımızın da bu trendleri dikkate alarak tüm ülkelerdeki tüketici alışkanlıklarına ve tercihlerine uygun ürün üretiminin yapılması ile firmaların çok daha kolaylıkla ihracat şansı yakalayarak yurtdışı piyasalara açılım sağlayacaklarını ifade etti. Özellikle Trabzon’un tarımsal değeri olan fındık konusunda Avrupa ülkelerindeki alıcılardan gelen yoğun talebin kendilerini ümitlendirdiğini, geleneksel alıcılar dışında sektörde yeni yeni alıcı firmaların çıkmasının fındık ihracatımız açısından önemli olduğunu ve bu durumun DKİB üyesi fındık ihracatçısı firmalarla değerlendirilerek, bu alıcılarla sıkı temas halinde olunması ve bu firmaları da alım heyeti kapsamında Trabzon’a davet ederek ihracatçı firmalarla ayrıca görüşmelerini sağlayacaklarını belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.