Doğa için yürüdüler

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi tarafından Trabzon’un Uzungöl ilçesine bağlı Garester Yaylası’nda “Doğa İçin Yürüyoruz” başlıklı bir etkinlik gerçekleştirildi.

14 Haziran 2021 Pazartesi 14:49
Doğa için yürüdüler

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezince 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen doğa yürüyüşüne 80 kişi katıldı. Doğu yürüyüşü, kent insanının doğayı fark etmesi, hareket etmenin önemine işaret edilmesi ve eşsiz güzellikteki doğanın korunması kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendi.

Etkinlik kapsamında ilk olarak Uzungöl Garester Yaylası’nda Doç. Dr. Coşkun Erüz tarafından Avrupa Birliği (AB) destekli "Karadeniz Ekosistemini Korumak İçin Toplumsal Farkındalığı Artırarak Deniz Çöplerini Azaltma (LitOUTer)" Araştırma ve Toplumsal Farkındalık Projesi hakkında açıklamalarda bulunuldu. Erüz, Karadeniz’in korunması için herkesin sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söyledi.

YÜRÜYÜŞ 2 BİN 300 METREDEN BAŞLADI

Etkinlik kapsamında 2 bin 300 metre rakımlı Garester Yaylası’ndan Uzungöl’e doğru yürüyüş gerçekleştirildi. İki etap şeklinde sis altında yapılan yürüyüşe katılanlar endemik bitki türlerine hayran kaldı.

DURSUN ALİ İNAN MÜZESİ GEZİLDİ

Yürüyüşün ardından Uzungöl Dursun Ali İnan Müzesi gezildi. Burada kurucusu olduğu müze hakkında açıklamalar yapan Dursun Ali İnan, amacının hem yöre kültürünü gelecek kuşaklara anlatmak hem de bölgeye gelenlere tanıtmak olduğunu söyledi.

TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz da aktivitenin 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlendiğini vurgulayarak, merkezin doğa ve çevre ile ilgili çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

Etkinlik müze bahçesinde canlı kemençe eşliğinde horon oynanmasıyla sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.