Doğu'nun incisi Van

Basın Mensupları Gönül Elçileri ve Kardeş Şehirler Projesi kapsamında Trabzon’dan yola çıkan basın çalışanları Doğu Anadolu’nun incisi Van’a ziyarette bulundu

26 Ağustos 2019 Pazartesi 14:55
Doğu'nun incisi Van

SONNOKTA ONUR ŞAFFAK - İçişleri Bakanlığı’nın himayesinde, Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi tarafından organize edilen Basın Mensupları Gönül Elçileri ve Kardeş Şehirler Projesi kapsamında seyahat edilerek gönül köprüsü oluşturulan 18. il Doğu Anadolu’nun metropol şehri Van oldu.

Seyahat kapsamında Trabzon’da görev yapan basın çalışanları vasıtasıyla Karadeniz Bölgesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeri arasında bir gönül köprüsü oluşturulurken, yürütülen proje sayesinde ülkenin birlik ve bütünlüğüne de katkı sağlanmaya devam ediliyor.

18 FARKLI İL
Proje kapsamında bugüne kadar Diyarbakır, Şanlıurfa, Şırnak, Mardin, Gaziantep, Siirt, Bitlis, Muş, Tunceli, Hakkari, Kars, Ağrı, Ardahan, Erzurum, Batman, Bingöl ve henüz gerçekleştirilen Van programı ile 18 farklı ile program düzenlendi. Kardeş Şehirler Projesi kapsamında yüzlerce ziyaret yapılırken, binlerce yüreğe ulaşılarak farklı bölgelerin ama aynı ülkenin insanları arasında güçlü gönül köprüleri oluşturuldu.

VALİ MEMİŞ’TEN JEST
Van’da gerçekleştirilecek 2 günlük program kapsamında Trabzon’dan yola çıkan basın mensuplarının haberini alan Erzurum Valisi Okay Memiş basın mensuplarını ağırlatarak yemek ikramında bulundu. Vali Oktay Memiş, gerçekleştirilen projenin ülke kardeşliği için çok kıymetli olduğunu belirterek Van'a yolculuk yapan basın mensuplarını tebrik etti. Gazeteciler ise Vali Memiş’e gösterdiği ilgi ve alakadan ötürü teşekkür ederek Van’a doğru olan yolculuklarına devam etti.

VANLI GAZETECİLER İLE...
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi'nin de destek verdiği proje kapsamında Van Valiliği, Van Gazeteciler Cemiyeti ve Van Trabzonsporlular Derneği başta olmak üzere çeşitli ziyaretler ile birlikte Van'ın tarihi ve kültürel mekânlarının gezilmesi planlanan programın ilk gününde Trabzonlu Gazeteciler, Vanlı meslektaşları ile kahvaltıda buluştu.

TRABZON’A DAVET
Kahvaltıda bir araya gelen basın mensupları tanışıp kaynaşarak iki il arasında oluşturulan gönül köprüsüne katkıda bulundular. Van’da yerel ve ulusal basında çalışan gazetecilerin ve Van Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Sevinç’in bulunduğu kahvaltıda birlik ve beraberlik mesajları verildi. Gerçekleştirilen buluşmada Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi, Van Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç'e Trabzonspor forması hediye etti. Trabzon basınının kardeşlik projelerine her zaman sahip çıktığını belirten Külekçi Van medyasını Trabzon’a davet etti.

VALİ BİLMEZ’E İLK ZİYARET
Kahvaltının ardından Van gezisi programının gerçekleşmesinden bir gün önce Van Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı makamına kayyum olarak görevlendirilen Van Valisi Mehmet Emin Biçer’e resmi anlamda ilk ziyareti de Trabzon basın grubu gerçekleştirdi. Vali Biçer ile bir araya gelerek sohbet eden gazeteciler, valiye isminin yazılı olduğu bir Trabzonspor forması hediye ettiler.

İSTİKAMET AKDAMAR ADASI
Vali ziyaretinin ardından Vanlı gazeteciler ile Akdamar Adası’nı ziyaret etmek için yola çıkan Trabzon basın grubu yaklaşık 20 dakika süren bir tekne yolcuğunun ardından tarihi Akdamar Kilisesi’ne ulaşarak adayı ve kiliseyi gezme fırsatı buldu. Hıristiyan toplumu için büyük önem arz eden bin yıllık Akdamar Kilisesi yılın her mevsimi binlerce turisti ağırlamaya devam ediyor.

MURADİYE ŞELALESİ...
Gezi programının ikinci gününde ilk olarak Vanlı gazeteciler ile doğa harikası Muradiye Şelalesi’ni gezen gazeteciler, yine Muradiye ilçesinde yer alan Atayurt proje alanını ziyaret ettiler. 2018 yılında Muradiye İlçesi Kaymakamı Harun Yücel tarafından kurulan; 8 otağ ile binicilik, okçuluk faaliyetlerinin yapıldığı Atayurt’a 16 büyük Türk devletinin bayrağı asılı. Kurulan 8 otağ; Kırgızıstan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni, ortadaki büyük otağ ise Türkiye'yi simgeliyor.

VAN TRABZONSPORLULAR DERNEĞİ
Gezi programının son ayağında Van Trabzonsporlular Derneği’ni ziyaret eden basın mensupları, dernek üyeleri ile birlikte Trabzonspor-AEK maçını izledi. Maç öncesi dernek lokalinde bir araya gelinirken Van Trabzonsporlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Öner’e forma hediye edildi. Ziyaretten ötürü karşılıklı memnuniyetlerin dile getirildiği sohbet sonrası iki grup Trabzonspor’un 3-1 kazandığı karşılaşmayı coşkuyla takip ettiler.

BİZE HER YER TRABZON
Gerçekleştirilen program sonrası Trabzon’a doğru yola çıkan Trabzonlu basın mensupları, ziyaretler boyunca kendilerini yalnız bırakmayan ve ilgi alakalarını eksik etmeyen Vanlı meslektaşlarına şükranlarını sunarak şehirden ayrıldı. Yol üzerinde Van’ın Erciş ilçesine uğrayan basın mensuplarını ikisi de Trabzonlu olan Erciş Kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu ile Erciş Emniyet Müdürü Can Candaş kahvaltıda ağırladı. İlçenin garnizon komutanın da Trabzonlu olduğu öğrenilen sohbette Kaymakam Mehmetbeyoğlu bu güzel tesadüfü dile getirerek, “Nasıl olsa bize her yer Trabzon” diye konuştu.

(SonNokta)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.